RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A zsidó kultúrából ad ízelítőt péntektől három napon át Pécsett a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike), az érdeklődők egyebek mellett     építészeti, helyismeretei, zenei és vallási programokon vehetnek részt.

A pénteki programok között lesz történelmi séta, amely Zsolnay  Vilmosnak, a ma is világhírű pécsi porcelángyár egykori vezetőjének állít emléket. Emellett világzenei koncertet is tartanak a Los Bilbilicos és a Cabaret Medrano részvételével a Művészetek és Irodalom Házában. A pécsi zsinagógában istentisztelettel és orgonabemutató koncerttel várják az érdeklődőket az Angster gyár különleges hangszerén, emellett rövid előadás hallható a gyár  történetéről Hajdók Judit orgonaművész, orgonakutató előadásában.
 
Szombaton délelőtt tíztől a pécsi zsinagóga történetével  ismerkedhetnek az érdeklődők vagy művészettörténeti sétát tehetnek a  pécsi bauhäuslerek és a modernista pécsi építészet remekművei nyomában. Este hattól élőzenés, borozgatós felolvasóestet tart Horváth Viktor és Szántó T. Gábor a Művészetek és Irodalom Házában, nyolckor pedig Gerendás Péter mutatja be új lemezét a Pécsi Est Caféban.
 
Vasárnap délelőtt tíztől Biblia, tudomány és művészet címmel  tartanak előadásokat, beszélgetéseket a Pécsi Zsidó Hitközség dísztermében mások mellett Fritz Zsuzsanna, Schweitzer Gábor, Nagy  András és Várkonyi György részvételével. Délután kettőtől Sólet, ékes égi szikra címmel a zsidó konyha remekei és pécsi kóser borok  mutatkoznak be a zsinagóga kertjében, négy órától pedig Stark András pszichiáter előadása hallható.
 
A Pécsi Zsidó Napokat a Mazsike mellett a Pécsi Zsidó Hitközség  és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szervezésében tartják.
 
A több mint húszéves múltra visszatekintő Mazsike vidéken is rendez tematikus programokat. "Olyan helyszíneket választunk, ahol mély gyökerei vannak a zsidó kultúrának vagy akár ma is virágzó  hitközségek működnek. Pécs ezért és az Európa Kulturális Fővárosa év miatt is adta magát, mint helyszín" – idézi a közlemény  Deák Andreát, a Mazsike ügyvezetőjét.

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.