RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Harrach Péter, a keresztény civil szervezetek III. országos fórumán szerdán a Parlamentben kiemelte: a politika világában is meg kell valósulnia a dialógusnak, erre kötelezi a megválasztott centrális politikai erőt az emberek akarata. Arra, hogy ne pártsoviniszta szemléletet érvényesítsenek, hanem nemzeti érdekeket képviseljenek – fűzte hozzá.
 
Utalt arra, hogy a centrális politikai erőre olyan emberek százezrei szavaztak, akik polgári-keresztény-nemzeti erőre még sosem. Az emberek döntésével jelent meg számunkra a nemzeti egység megteremtésének a gondolata – mondta a KDNP frakcióvezetője.
 
Hangsúlyozta: nem paktálnak le senkivel azok közül, akik részesei voltak az ország tönkretételének, ugyanakkor azokat, akik baloldali értékeket vallottak, szívesen látják a nemzeti együttműködés rendszerében.
 
"Ők az elmúlt nyolc év megtévesztettjei voltak és nem előidézői" – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Nem mindegy, hogy a politikai csatározásban ki milyen értékeket képvisel, semmilyen tiszteletet nem érdemel az, aki a magánérdek mellett áll ki – tette hozzá.
 
Harrach Péter beszélt arról, hogy ma Magyarországon nincs meg a munkának az a becsülete, aminek egy egészséges társadalomban meg kell lennie. A munka becsületét vissza kell állítani – szögezte le. Fontosnak tartotta a házasság, a család megerősítését, az otthonteremtés és gyermekvállalás segítését.
 
Szerinte Magyarországon a normák és a közösségek megerősítése az, ami a társadalmat egészségessé teheti. A társadalmat nem csak elfogadni kell, hanem alakítani is – fogalmazott a kormánypárti politikus.
 
Székely János, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke arról beszélt, hogy a katolikus egyház meggyőződése, a hit és a tudomány között soha nem lehet ellentét. Az emberi méltóság fontosságát kiemelve azt mondta, az ember nem csak biológiai érték, amit esetleg a fejlődés oltárán fel lehet áldozni.
 
A segédpüspök a cigányság problémáira térve rámutatott: óriási szükség lenne e téren a "keresztény fantáziára". Szerinte rengeteg állami program bukik meg azért, mert nincs ember, akire azt hitelesen rá lehetne építeni és sok olyan pontja van a magyar-cigány konfliktusoknak, amiket nem lehet rendeletekkel megoldani.
 
Fontosnak tartja, hogy a katolikus egyház "megerősítse,(…) felemelje, beemelje a cigány kultúrát". Jó lenne, ha lennének olyan országos ünnepeink, ahol ünnepelhetnénk a cigányság történetének egy-egy szép pillanatát  – mondta.
 
Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség ortodox rabbija azt mondta: szükség van párbeszédre, különösen keresztény-zsidó párbeszédre. E téren az elmúlt évek nagyon sok eredményt hoztak – tette hozzá, egyik példaként említve a második vatikáni zsinatot. Nagyon sok kérdésben egy oldalon vagyunk, ezért fontos lenne az együttgondolkodás – hangsúlyozta.
 
Kitért arra is, hogy a Biblia tanításai, parancsolatai soha nem évülnek el, és szerinte szükség lenne olyan fórumokra, ahol konkrétan a Bibliáról beszélnek. Jöjjenek létre olyan intézmények, ahová az utca emberei bemehetnek, s megismerkedhetnek a Bibliával, hogy az ne maradjon kizárólag a templomokban, zsinagógákban – mondta, hozzátéve: létrehozhatnák a Biblia Disneyland-jét.
 
Szebik Imre, nyugalmazott püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa elnöke arról beszélt, hogy morál nélkül nem lehet a politikát gyakorolni és erkölcs nélkül elvész a nemzet.

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.