Register
A password will be e-mailed to you.

Haitin a Magyar Baptista Szeretetszolgálat által épített új iskolában kezdi a tanévet október 4-én hétfőn kétszáz gyerek.

 A januári földrengést követő újjáépítés elhúzódása miatt  országosan egy hónappal elhalasztott tanévkezdésre elkészült a  főváros melletti Gressier-ben az a könnyűszerkezetes iskola, amelyet  zömében magyar adományokból építettek a humanitárius szervezet  szakemberei – tájékoztatta Lukács Csaba újságíró Haitiról az MTI-t.
 
Szilágyi Béla, a baptista szeretetszolgálat nemzetközi  igazgatójának közlése szerint a Remény Háza elnevezésű árvaház  területén működő új iskolában a gyerekotthon százötven lakója  mellett a környékbeli gyerekeket is várják. A kilenctermes új  épületben három óvodai csoport, valamint hatosztálynyi diák kezdheti  meg a tanulmányait. A betonalapra épített faszerkezet ötmillió  forintba került.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint Haitin a  földrengés után nyolc hónappal még legalább 1,6 millió ember van  fedél nélkül, a katasztrófa következtében árván maradt gyerekek  számát tízezerre becsülik.
 
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.