Register
A password will be e-mailed to you.

A Magyar Református Szeretetszolgálat hagyományteremtő jelleggel szervezi meg első jótékonysági aukcióját, amelynek az Országos Széchényi Könyvtár ad otthont 2010. október 29-én, pénteken. Az aukció célja a Kárpát-medencében élő szegény sorsú gyermekek egészségügyi, iskoláztatási és szociális támogatása. Az aukció védnöke Schmittné Makray Katalin, Magyarország Köztársasági Elnökének felesége és Dr. Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnöke.

A Magyar Református Szeretetszolgálat keresztyén hátterű, református alapértékekre épülő, segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó segélyszervezet. Meggyőződésük szerint az emberi élet képviseli a legnagyobb értéket. Ez a tény határozza meg fő céljukat is: a maguk humanitárius eszközeivel, tudásuk legjavát adva, fajra, nemre, vallásra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül, életeket mentenek. Hisznek abban, hogy az átláthatóan felhasznált anyagi támogatást, a kiosztott segélyeket, az alkalmazott orvosi segítséget támogatóikkal együtt képesek életté változtatni!

A Magyar Református Szeretetszolgálat I. Jótékonysági Aukciójának bevételét a Kárpát-medencében élő, szegény sorsú gyermekek egészségügyi, iskoláztatási és szociális támogatására kívánják fordítani. Ennek a nemes célnak a megvalósításához kérik azon embertársaik felajánlását, akik céljaikkal egyetértenek és segíteni szeretnének. Hiszik, hogy az Aukción való találkozás, adakozás, önkéntességvállalás nem csak magán a rendezvényen, hanem a nyilvánosságon keresztül is, mind több emberben tudatosítja majd az egymás iránti felelősséget, embertársaink terhének könnyítését.

Már eddig is számos felajánlás érkezett, a szervezők azonban továbbra szeretnék kérni azokat a művészeket, galéria tulajdonosokat, műgyűjtőket, cégeket, magánembereket, akik még nem jelezték segítő szándékukat, de szívesen támogatnák az aukció céljait, hogy felajánlásaikkal szíveskedjenek megtenni!

A felajánlott műalkotásokat október 5-éig várják a Magyar Református Szeretetszolgálat budapesti (1146, Budapest Hungária krt. 200.sz.) és debreceni (4026, Debrecen Füvészkert u. 4. sz.) irodájában. Bővebb felvilágosítással az alábbi telefonszámokon szolgálnak: +36 70/ 457-93-67 +36 70/ 611-54-07 +36 30 624-32-49

A Szervezők bíznak benne, hogy jótékony célú árverésük is megerősíti az emberekben azt a felismerést, hogy az adományozás mindannyiunk számára alapértékké kell, hogy váljon!

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

1 026 hozzászólás

  1. Sandor Ella

    Tisztelt Szeretet Szolgalat!
    Az elozo levelben bemutatkozo Holgy vagyok ujbol.
    Azzal a kerdessel fordulok Onokhoz, hogy esetleg valaki elmagyarazna nekem azt, hogy hogyan fordulhat elo, hogy SENKI SOHA nem valaszolt vissza a segitsegkero levelemre legalabb annyit, hogy elnezest, nem tudunk segiteni. Oszinten bevallom, elvartam ennyit a Magyar Reformatus Szeretetszolgalattol…
    Azt is bevallom, hogy megbantam mar, hogy irtam Onoknek, de akkoriban elegge elkeseredett voltam…minden segitseget sugallo szalmaszalban megkapaszkodtam volna…
    Na es azt is elarulom azok kedveert, akik esetleg olvastak a tortenetunket, hogy hala a jo Istennek, a fiacskank mar jol van!!!!Koszonet erte a Fennvalonak es mindenkinek, aki imadkozott Erte!!!

    Válasz
  2. Sandor Ella

    Tisztelt Magyar Reformatus Szeretetszolgalat!

    Sandor Ella vagyok, Erdelybol es vegso elkeseredettsegemben fordulok Onokhoz segitsegert.
    2010. szeptember 20-an hoztam vilagra kisfiamat, Balazst, akinel a nogyogyaszom a 37. terhessegi heten agykamratagulatot fedezett fel (egeszen addig orvosilag is nyomon kovetett panaszmentes, konnyu varandossagom volt), igy a 38.heten beinditotta az orvos a szulest. A kisfiamat harom es fel hetesen megmutottek Marosvasarhelyen, sontot kapott. Azota mar itthon vagyunk, szepen gyarapodik hal`Istennek a kisfiam, termeszetesen vannak lemaradasai kortarsaihoz viszonyitva.Szuksege lenne Devenyi-tornara, mivel nyaki hypotoniat allapitott meg nala a gyogypedagogus, ezenkivul szuksege van egy neuropszichologus vizsgalatara is, mivel a figyelmevel is vannak gondok…Sajnos mindket kezelest Magyarorszagon tudnak biztositani. Mar felvettem a kapcsolatot Berenyi Marianne doktornovel es Hajdu Gyongyi gyogypedagogussal, viszont mindketto azt valaszolta, hogy-nem magyar allampolgarkent, tarsadalom biztositas hianyaban-a kezelesek ara tobb szazezer forint…Sajnos nincs ennyi penzunk…en tanarno vagyok, jelenleg gyesen, a ferjem pedig munkanelkuli lett az osz folyaman..szoval csak abban az esetben tudjuk megadni a fiacskanknak a jobbulasat jelento kezeleseket, ha valamifele segitseget kapunk embertarsainktol.
    Tisztelt Szeretetszolgalat!A segitsegukert konyorgom, barmilyen apro tamogatas sokat jelenthet szamunkra.Termeszetesen megertem, ha nem kivitelezheto a tamogatas. Az is rengeteget jelent, ha imadkoznak Erte!
    Valaszukat varva maradok tisztelettel, bekesseg Istentol!
    Sandor Ella

    Válasz
  3. Dinó Hajnalka

    Tisztelt Szeretett Szolgálat!
    Azzal a kérésél fordulok önökhöz,ha lehetöség van rá számomra és családom számára karácsonyra egy ilelmiszer csomagban részesitsenek.Indokaim: Párommal 3 gyermeket nevelünk,ebböl két nagyobbik szakközép iskolába illetve gimnáziumba jár,kisebbik elsö osztályos,férjemnek ugyan van bejelentett munka helye de sajnos csak a minimálbért keresi meg minden honapban,nekem jövedelmem nincs csak a gyermekek után járó családipotlék,egy 30nm2-es szoba konyhában élünk aminek a rezsi költsége havonta 30-35ezer forint között van és ami meg élehetöségre marad az szinte az élelemre kevés.Ezért kérem önöket ha mondjukban áll részünkre karácsonyra egy élelmiszer csomagban biztositsanak mert ez is nagy segitség lenne számunkra.Elöre is köszönöm.Tiszetelettel Dinó Hajnalka

    Elérhetöségeim: Budapest 1078 VII.Kerület Kisdiófa utca 6 II.emelet 16
    Telefon: 06702425240
    06705704424

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.