RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Boldog Chiara Luce életéről egy rövid film magyarul is megtekinthető ITT! (pár percbe telik a letöltés)

Az öt kontinens több mint negyven országából érkeztek fiatalok a római La Madonna del Divino Amore kegyhelyre szeptember 25-ére, Chiara Luce Badano boldoggáavatására. Magyarországról száz fős küldöttség vesz részt az ünnepségen és a másnapi hálaadó szentmisén, amelyet Tarcisio Bertone bíboros államtitkár mutat be a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában.

A több hónapos előkészületek nem csak Rómában zajlottak. A világ minden részén fiatalok mutatták be kortársaiknak – dalokkal, színdarabbal, musicallel élő előadásban, a Facebookon és a YouTube-on – ennek a fiatal lánynak az életét. Mintegy 37 nyelven írtak, beszéltek róla: norvégul, törökül, urduul, japánul, örményül, kínaiul stb.
.
Chiara Luce már nem csak az olasz média híreinek tárgya – ahol eddig több mint 120 cikk, illetve tv és rádióműsor szólt róla –, világszerte, többek között a muzulmán többségű Indonéziában is hírt adtak róla.
.
A római programmal párhuzamosan, mely interneten és műholdas közvetítésen keresztül követhető lesz, számos országban szerveznek az eseményhez kapcsolódó találkozót, megemlékezést.


A videón: A 2000-ben neki írt dal

A római program:
Szeptember 25.
16.00 – Ünnepi szentmise, boldoggáavatási szertartás a Madonna del Divino Amore kegyhelyen, amelyet Angelo Amato érsek, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa mutat be.

21.00 – „Chiara Luce Badano élet, szeretet, fény” című estet fiatalok készítik fiatalok számára: színház nyelvezetével, zenés elemekkel és tanúságtételekkel mutatják be életét.
Helyszíne a vatikáni VI. Pál terem, a programot a Szent Péter térről óriáskivetítőkön keresztül lehet nézni.

Szeptember 26.
10.30 – Tarcisio Bertone bíboros államtitkár hálaadó szentmisét mutat be a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában.
12.00 – Úrangyala-imádság a Szentatyával, összeköttetésen keresztül a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikából.

                                                                   ***

A panamai oktatási miniszter, miután megismerte Chiara Luce életét, azt szeretné, ha bemutatnák a lehető legtöbb iskolában. Ennek elősegítésére október 15-én az ország legkülönbözőbb iskoláiból és egyetemeiről minden tanulót meghívnak egy széleskörű rendezvényre.

> A képen: Chiara Lubich, a Fokoláre Mozgalom alapítója és vezetője
.
Costa Ricában szeptember 11-én többezer fiatal részvételével országos ifjúsági találkozót tartanak, a „Virgen de los Ángeles” (Costa Rica védőszentje) megjelenésének 375. évfordulója alkalmából. A szervezők, amikor megnézték az olasz lányról készített filmet, azt mondták, hogy szeretnék bemutatni Chiara Luce életét: „Olyan mint mi, és szent lett. Az életszentségnek ezt a példáját át akarjuk adni minden fiatalnak.” Arcképét felfüggesztik majd a színpad fölé, hogy „egész nap ott legyen” közöttük.

Az afrikai Malawiban a legkülönbözőbb társadalmi réteghez tartozó nagyszámú csoporttal ismertették meg Chiara Lucét, sokan közülük földművesek voltak. Többen kifejezték vágyukat, hogy életútjukon ők is szentté szeretnének válni. Egy fiatal lány mondta: „Amikor nem volt már semmije, amit adhatna, a szívét adta másoknak. Amikor valaki anyagilag szegény, szeretetét akkor is tudja adni az embereknek.”

Magyarországon novemberben könyv jelenik meg Chiara Luce életéről. A tervezett könyvbemutatóról a későbbiekben hírt adunk.


A videón: A  boldoggáavatásra készült egyik dal

Életéről egy rövid film magyarul is megtekinthető ITT!

Forrás: Magyar Kurír

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.