Register
A password will be e-mailed to you.

Boldog Chiara Luce életéről egy rövid film magyarul is megtekinthető ITT! (pár percbe telik a letöltés)

Az öt kontinens több mint negyven országából érkeztek fiatalok a római La Madonna del Divino Amore kegyhelyre szeptember 25-ére, Chiara Luce Badano boldoggáavatására. Magyarországról száz fős küldöttség vesz részt az ünnepségen és a másnapi hálaadó szentmisén, amelyet Tarcisio Bertone bíboros államtitkár mutat be a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában.

A több hónapos előkészületek nem csak Rómában zajlottak. A világ minden részén fiatalok mutatták be kortársaiknak – dalokkal, színdarabbal, musicallel élő előadásban, a Facebookon és a YouTube-on – ennek a fiatal lánynak az életét. Mintegy 37 nyelven írtak, beszéltek róla: norvégul, törökül, urduul, japánul, örményül, kínaiul stb.
.
Chiara Luce már nem csak az olasz média híreinek tárgya – ahol eddig több mint 120 cikk, illetve tv és rádióműsor szólt róla –, világszerte, többek között a muzulmán többségű Indonéziában is hírt adtak róla.
.
A római programmal párhuzamosan, mely interneten és műholdas közvetítésen keresztül követhető lesz, számos országban szerveznek az eseményhez kapcsolódó találkozót, megemlékezést.


A videón: A 2000-ben neki írt dal

A római program:
Szeptember 25.
16.00 – Ünnepi szentmise, boldoggáavatási szertartás a Madonna del Divino Amore kegyhelyen, amelyet Angelo Amato érsek, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa mutat be.

21.00 – „Chiara Luce Badano élet, szeretet, fény” című estet fiatalok készítik fiatalok számára: színház nyelvezetével, zenés elemekkel és tanúságtételekkel mutatják be életét.
Helyszíne a vatikáni VI. Pál terem, a programot a Szent Péter térről óriáskivetítőkön keresztül lehet nézni.

Szeptember 26.
10.30 – Tarcisio Bertone bíboros államtitkár hálaadó szentmisét mutat be a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában.
12.00 – Úrangyala-imádság a Szentatyával, összeköttetésen keresztül a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikából.

                                                                   ***

A panamai oktatási miniszter, miután megismerte Chiara Luce életét, azt szeretné, ha bemutatnák a lehető legtöbb iskolában. Ennek elősegítésére október 15-én az ország legkülönbözőbb iskoláiból és egyetemeiről minden tanulót meghívnak egy széleskörű rendezvényre.

> A képen: Chiara Lubich, a Fokoláre Mozgalom alapítója és vezetője
.
Costa Ricában szeptember 11-én többezer fiatal részvételével országos ifjúsági találkozót tartanak, a „Virgen de los Ángeles” (Costa Rica védőszentje) megjelenésének 375. évfordulója alkalmából. A szervezők, amikor megnézték az olasz lányról készített filmet, azt mondták, hogy szeretnék bemutatni Chiara Luce életét: „Olyan mint mi, és szent lett. Az életszentségnek ezt a példáját át akarjuk adni minden fiatalnak.” Arcképét felfüggesztik majd a színpad fölé, hogy „egész nap ott legyen” közöttük.

Az afrikai Malawiban a legkülönbözőbb társadalmi réteghez tartozó nagyszámú csoporttal ismertették meg Chiara Lucét, sokan közülük földművesek voltak. Többen kifejezték vágyukat, hogy életútjukon ők is szentté szeretnének válni. Egy fiatal lány mondta: „Amikor nem volt már semmije, amit adhatna, a szívét adta másoknak. Amikor valaki anyagilag szegény, szeretetét akkor is tudja adni az embereknek.”

Magyarországon novemberben könyv jelenik meg Chiara Luce életéről. A tervezett könyvbemutatóról a későbbiekben hírt adunk.


A videón: A  boldoggáavatásra készült egyik dal

Életéről egy rövid film magyarul is megtekinthető ITT!

Forrás: Magyar Kurír

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.