RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen vasárnap a Kisboldogasszony napi búcsú alkalmából – tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága pénteken az MTI-t.

A nagybúcsú alkalmából szombaton délelőtt szentmisét, illetve litániát, délután gyóntatást tartanak. Ugyanezen a napon Kálmán Peregrin ferences szerzetes, a nemzeti kegyhely igazgatója ünnepkezdő zsolozsmát tart. Ezután úgynevezett előesti szentmisét és körmenetet rendeznek, majd az imaórát követően szentségimádást és gyertyás körmenet is tartanak – közölte a Ferences Sajtóközpont.
 
Szombaton éjfélkor a halottakért celebrálnak szentmisét, utána hajnalig virrasztanak a résztvevők.
 
Vasárnap kora reggeltől fogadják a zarándokcsoportokat a nemzeti kegyhelyen. Délelőtt két szentmise is lesz, a másodikat Erdő Péter celebrálja, után körmenetet rendeznek, majd a Mátraverebély-Szentkúton található kegytárgyakat áldják meg.
 
A katolikus egyház Szűz Mária születésnapját ünnepli Kisboldogasszony napján vagy régiesen Kisasszony napján. Az ünnepet szeptember 8-án, illetve a hozzá közelebb eső hétvégén tartják.
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.