RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen vasárnap a Kisboldogasszony napi búcsú alkalmából – tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága pénteken az MTI-t.

A nagybúcsú alkalmából szombaton délelőtt szentmisét, illetve litániát, délután gyóntatást tartanak. Ugyanezen a napon Kálmán Peregrin ferences szerzetes, a nemzeti kegyhely igazgatója ünnepkezdő zsolozsmát tart. Ezután úgynevezett előesti szentmisét és körmenetet rendeznek, majd az imaórát követően szentségimádást és gyertyás körmenet is tartanak – közölte a Ferences Sajtóközpont.
 
Szombaton éjfélkor a halottakért celebrálnak szentmisét, utána hajnalig virrasztanak a résztvevők.
 
Vasárnap kora reggeltől fogadják a zarándokcsoportokat a nemzeti kegyhelyen. Délelőtt két szentmise is lesz, a másodikat Erdő Péter celebrálja, után körmenetet rendeznek, majd a Mátraverebély-Szentkúton található kegytárgyakat áldják meg.
 
A katolikus egyház Szűz Mária születésnapját ünnepli Kisboldogasszony napján vagy régiesen Kisasszony napján. Az ünnepet szeptember 8-án, illetve a hozzá közelebb eső hétvégén tartják.
 

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.