Register
A password will be e-mailed to you.

Sokan sürögnek Jézus körül, akik szeretik az Ő mennyei országát, kevesen, akik keresztje alá hajtják a vállukat.

Sokan vannak, akik vágyakoznak vigasztalására, de kevesen kérnek részt a megpróbáltatásból.
Lakomájában sokan mellé ülnek, böjtjét kevesen vállalják.
Arra mindenki vágyakozik, hogy vele örvendezzék, kevesen akarnak valamit szenvedni érte.
Sokan követik Jézust a kenyértörésig, de kevesen isszák ki vele a szenvedés kelyhét.
Sokan áldják a csodáit, kevesen követik a kereszt gyalázatába.
Sokan szeretik Jézust addig, amíg kellemetlenségük nem támad miatta.
Sokan dicsérik és áldják, míg tőle vigasztalásokban részesülnek.
Amint pedig elrejtőzik, és egy kis időre magukra hagyja őket, vagy panaszkodni kezdenek, vagy túlságosan is elhagyják magukat.

Ám akik Jézust Jézusért szeretik, és nem saját vigasztalásuk miatt, azok éppúgy áldják Őt a zaklattatásban, még ha szívük szakadna is, mint a legédesebb vigasztalás idején. És ha sosem akarná vigasztalásban részesíteni őket, akkor is mindig dicsérnék, és hálát adnának neki.

Ó, mire nem képes a Jézusra irányuló tiszta szeretet, amelybe nem vegyül semmi önérdek vagy önszeretet! Hát nem béresnek kell-e mondani mindazokat, akik folyton vigasztalást keresnek? Nem az igazolódik-e róluk, hogy inkább magukat szeretik, nem Krisztust? Hisz folyvást saját javukon, hasznukon jár az eszük! Hol van olyan ember, aki ingyen akarná Istent szolgálni?

Kevés válik annyira lelki emberré, hogy mindent levessen magáról. Mert ki találna lélekben igazán szegényt, minden teremtménytől elszakadottat? Bizony messze földön becsben áll az ilyen. Ha mindenét odaadná is az ember, még semmi az, ha sanyarú bűnbánatot tart: édeskevés, ha minden tudományba beavattatott: messze jár még, ha tündöklő erényre, lángoló buzgóságra tett szert, még soknak híjával van: tudniillik egynek, ami a legeslegfontosabb. Mi az? Hogy miután mindentől elszakadt, szakadjon el magától is, egészen lépjen ki önmagából, és semmit meg ne tartson önmaga szeretetéből.

És miután mindent megtett, amiről tudta, hogy meg kell tennie, érezze úgy, hogy semmit se tett, ne vegye sokba, amit sokra lehetne tartani, hanem őszintén haszontalan szolgának hirdesse magát, amint az Igazság kívánja. Ha megteszitek mindazt, amire szól a meghagyástok, mondjátok, haszontalan szolgák vagyunk. Így valóban szegény és lélekben mezítelen lehet, és elmondhatja a prófétával: magányos és szegény vagyok én. De senki sem gazdagabb, hatalmasabb és szabadabb annál, aki el tudja hagyni önmagát és mindenét, és vállalni tudja a legutolsó helyet.

(Kempis Tamás: Krisztus követése 2/11 )

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

5 hozzászólás

  1. Papi

    Most olvastam el, milyen igaz is!!! :)) Elkuldom neked is, olvasd el..puszi

    Válasz
  2. drippus

    igazán öröm Jézust bárhogyan szeretni. elhagyatva, betegségeinkkel, fájdalmainkkal, a bennük rejlő Isteni szeretet mindenhatóságával. csodálatos semmiségünkben, az Ő szeretete emel naggyá mások előtt, amiről mi nem tudunk. egyedül azt tudjuk, hogy nélküle nem vagyunk senkik. csodálatát kifejezni így, már nagyon nehéz, mint ahogyan vigyázni mindenre. hiszen minden az Övé.

    Válasz
  3. cuth zsolt

    Kedves metropolita szerkeztőség vagyis -e honlap készitők én csak érdeklődni szeretnénk a két film után amit már rég megszeretnénk nézni az egyik 5.részből ál a cime VIZUÁLIS BIBLIA. De a másik film cime a születés de 2006.ban vetiteték a mozikban miről szól a film Szűz MÁRIA aki világra hozta az ÜDVÖZITŐT JÉZUS KRISZTUST de ha meg tudják szerezni fel tudják-e honlapra tenni köszönöm széppen tudják a cimemet irjanak az ISTEN bőséges áldás száljon önökre és minden szerkeztőségre és honlap készitőkre

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.