Register
A password will be e-mailed to you.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen vasárnap a Kisboldogasszony napi búcsú alkalmából – tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága pénteken az MTI-t.

A nagybúcsú alkalmából szombaton délelőtt szentmisét, illetve litániát, délután gyóntatást tartanak. Ugyanezen a napon Kálmán Peregrin ferences szerzetes, a nemzeti kegyhely igazgatója ünnepkezdő zsolozsmát tart. Ezután úgynevezett előesti szentmisét és körmenetet rendeznek, majd az imaórát követően szentségimádást és gyertyás körmenet is tartanak – közölte a Ferences Sajtóközpont.
 
Szombaton éjfélkor a halottakért celebrálnak szentmisét, utána hajnalig virrasztanak a résztvevők.
 
Vasárnap kora reggeltől fogadják a zarándokcsoportokat a nemzeti kegyhelyen. Délelőtt két szentmise is lesz, a másodikat Erdő Péter celebrálja, után körmenetet rendeznek, majd a Mátraverebély-Szentkúton található kegytárgyakat áldják meg.
 
A katolikus egyház Szűz Mária születésnapját ünnepli Kisboldogasszony napján vagy régiesen Kisasszony napján. Az ünnepet szeptember 8-án, illetve a hozzá közelebb eső hétvégén tartják.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.