Register
A password will be e-mailed to you.

SZERETETLÁNC ***

*** Kedves metropolita olvasók!  Ez az üzenet eredetileg FÉNYLÁNC néven indult az interneten, de az eredete és az üzenet tisztasága megkérdőjeleződött. Mivel azonban a kezdeményezést, hogy Mária Nevenapján közösen, egyidőben rózsafüzérezzünk, mi nagyon jónak találjuk, ezt javasoljuk és az egész szerkesztőség részt fog venni benne. Ezen felül mindenkire rábízzuk, hogy hogyan értékeli az üzenetet, mi módosítva /az Egyház által kifogásolt kifejezéseket kivéve/ hagytuk fent itt a portálon. A cikk alján található fórumozás tartalmazza hosszasabban is a Metropolita Szerkesztőségének álláspontját. Mindenben célunk engedelmeskedni a Katolikus Egyháznak, aki nem tiltotta meg a magánkinyilatkoztatások terjesztését, amíg nincs hivatalos egyházi állásfoglalás róla.

"Kérem küldjétek ezt tovább és tovább és tovább…!
.
Hadd olvassa minden szem és terjessze minden kéz a világon! Ez az imádságos összefogás ugyanabban a pillanatban NAGYON FONTOS.
.
Szűz Máriának Jézus Anyjának nagyon sürgős kérése jutott el hozzánk, hogy egy napon, egy órában, ugyanabban a percben rózsafüzérimában fogjunk össze a lelkek megmentéséért. Az Istenanya maximum 6 hónapot adott a szeretetlánc elkészítésére és kéri kérésének terjesztését az egész világon! A kérés teljesítésére a 2010. szeptember 12. este 21.30 lett időpontul kiválasztva.
.
Ezen a napon, ebben az órában szentrózsafüzérimában legyünk összeköttetésben. Aki ebben az órában nem tud magányba és nyugalomba vonulni, legalább lélekben rövid imában csatlakozzon. Más módon is lehet csatlakozni a rózsafüzérlánchoz a lelkek megmentése érdekében, Megváltónk Jézus Krisztus kínszenvedéséről és haláláról való Szentírás olvasással. Fontos, hogy ilymódon  pontosan ebben az órában csatlakozzunk (2010. 9.12. 21.30-kor) – az imának legalább 30 percig kell tartani.

SZŰZANYA SÜRGŐS KÉRÉSE:

"Drága szeretett gyermekeim!
Ebben az utolsó időben, amikor a világ és az emberek egyre sűrűbb sötétségben vannak, amikor a  sötétség körbevette a Földet, és már  a gyerekeket is fojtogatja a könnyelműség tudatlansága és a félelem, szólítalak titeket, hallgassatok szavamra, mely telve van aggodalommal és gonddal értetek! A Gonosz bűzös lehelete beáramlott a hűségesek szívébe is!

A mindennapi kenyérért való gond akadályoz titeket abban, hogy tekinteteket a Mennyre és szíveteket az Istenhez emeljétek; kimerülten elájulva alszotok el, és nem is sejtitek, hogy éppen most, ebben az időben kell ébernek és elevennek lenni! Drága gyermekeim, hallgassatok szavamra! Segítsetek nekem, csatlakozzatok az én kéréseimhez értetek! A ti hangotok, a mi közös hangunk, ezer és ezer gyermekem hangja egyesülve az enyémmel az egész földkerekségen átszakítja a nehéz sötét árnyékot, amely fojtogat benneteket, falakat állít ember és ember közé, közétek és az Isten irgalmas szeretete közé!

Gyermekeim, hívlak titket, hogy imában és alázatban fogjatok össze! Nemcsak az anyagi élet gondjai alatt estek össze, de hamis tanítások is elaltatnak titeket, amik akadályoznak benneteket az igazság megismerésében és a Gonosz elleni védekezésben. Gyermekeim, alakítsatok ki egy napon, egy órában és ugyanabban a percben az egész világon Rózsafüzérláncot; mindenki közületek legyen egy részecskéje a láncnak, ami megkötözi a Gonoszt. Hívjátok a szeretet sugarát a Földre, önmagatokért, az egész világért, ezért az egész korszakért! Küldjétek el kérésemet az egész világra, fordítsátok le minden nyelvre, terjesszétek a legnagyobb szorgalommal, áldozattal és szeretettel ezt az én alázatos kérésemet felétek. Az utolsó időket élitek, mely – a csak birtokolni és nem a lenni – egyirányú gondolkodás rabjává tett! De itt már a LENNI-ről van szó!

Lenni és élni továbbra is. Hagyjátok el a hamisság után való rohanást! Nagyon kérlek titeket, szeretett gyermekeim, segítsetek nekem! Ti nem tudjátok és nem látjátok milyen kegyetlen harc folyik a magasabb szinteken: ez a sötétség harca a ti lelketekért, a ti életetekért és szabadságotokért, a ti Földetekért, amely élettel és Krisztus szenvedésével van megszentelve. Mind az én gyermekeim vagytok. Legalább ebben a pillanatban fogjatok össze, mindannak ellenére, ami szétválaszt titeket! Gyermekeim, mindig veletek vagyok és leszek. Szükségem van rátok, segítsetek nekem!

Mária vagyok, a ti Közbenjárótok."


*** Fontos közlemény a szerkesztőségtől!!!
Az itt közzétett cikket nem a ferencesek terjesztik – ahogy korábban a cikkben szerepelt – , utánakérdeztünk: ők az üzenettől elhatárolódnak, vagyis nem ők a rózsafüzérlánc kezdeményezői. Így megkérdőjeleződik az üzenet hitelessége és égi eredete is,de mivel az Egyház álláspontja szerint minden olyan magánkinyilatkoztatás terjeszthető, amelyet az Egyház nem vizsgált ki, és nem utasított határozottan el, így jelen cikket fent hagytuk. Ennek legfőbb indoka az, hogy a rózsafüzérláncot nagyon szép kezdeményezésnek tartjuk, és Mária névnapján is ajánlott imádkozni, biztosan örömöt okozunk vele. A szerkesztőség ebben az időpontban vállalja a rózsafüzér elmondását /amit amúgy is minden nap megteszünk/ – és reméljük, hogy lélekben sokan leszünk együtt így összekötve, nem utolsósorban reméljük bárminemű ezoterikus vagy ördögi erő legyőzését Jézus, Mária és Szent Mihály arkangyal segítségével, amikor hittel és tiszta szívvel együtt imádkozzuk a szegények zsoltárát, a rózsafüzért.
2010.szeptember 5.


 

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

39 hozzászólás

  1. zsolt

    kedves kovács jános a szűz mária mindjáunk mennyei égiédesanyánk de énnekem még a védőszentem is december .8.án van a születésnapom az ő főünnepén születtem de én minden képpen csatlakozok ma az imádsághoz de nem pontosan abban az időben ami itt van szerintem döntse el mindenkinnek a lelkiismerete hogy mikor érez elhivatotságott a rózsafűzér imádságra én tiszteledben tartom a minden katolikus ember elhatározását hogy ki mikor fohászkodik a döntés a kezünkben van én hiszek abban ma is vannak csodák és gyógyulások még az úr jézus velünk maradt a idők végeztéig a szentirásban még a oltáriszentségben

    Válasz
  2. Kovács János

    Kedves ichtys-g!

    Az általam írt levél belső indíttatásához. Nem az én érdemem, én csak billentyűztem a számítógépbe. Az Úr Jézus a Szűzanya közbenjárására 2000. Hamvazószerda vigiliáján érdemtelenül, alkalmatlanságom és méltatlanságom ellenére soron kívül és véglegesen meggyógyította az 1999. december 8-án a budapesti Szent Anna- réten darabosan eltört jobb kezemet.

    2000. június 17-én a szőkefalvi Mária-jelenést követően tanúságtételemkor a Szentlélektől késztetést kaptam ígéretem zarándoksereg előtti kinyilvánítására, amely szerint „amikor csak tudom, ahol csak tudom, hirdetem a jó Isten dicsőségét és a Szűzanya tiszteletét”. Gyógyulásom hálából ennek végrehajtására „kötelez.” Ettől az időponttól bensőmben mindig hallom a Szent Szűz hangját, hogy milyen eseményre mit írjak le.

    Így készült e levél szeptember 8-án, amellyel a Szűzanyának egyetlen kérése van. Imádkozzunk! Imádkozzuk a Rózsafüzért, mert ha a Föld minden kereszténye egy időben, szívvel, lélekkel [tartózkodási helyén] imádkozik, annak általunk ma még felbecsülhetetlen jelentőségű gyümölcse lesz. De csakis akkor. Ezért írtam meg és küldtem a környezetembe a levelet, hogy a FÉNYLÁNC-üzenet természetétől, keretétől függetlenül aki csak tudja, imádkozza a Rózsafüzért.

    A Szűzanya kérését sokan és sokszor nem teszik magukévá. Ne csatlakozzunk ezekhez a hívőkhöz. A Szűzanya nagyon sokat könnyezik, szemeiből emberi-, vér- és olajkönnyek áradnak, mert a világot bűntenger fedi. Többek között a leghatásosabb fegyverrel a Rózsafüzér imával tudjuk engesztelni. Fel sem tudjuk mérni, Rózsafüzér ima nélkül – napjainkban is – milyen és mennyi kegyelmet nem nyerhetünk el.

    János testvér

    Válasz
  3. ichtys-g

    Kedves János!

    Áldom és magasztalom a mindenható Istent, aki megajándékozott téged az Ő bölcsességével.

    Válasz
  4. zsolt

    az életünk és a kereszténységünk alapja az imádság csatlalkozok mindennap bármelyik időben a mennyben se óra se idő szerintem hanem az örök és fogyhatlan szeretet

    Válasz
  5. Kovács János

    Kedves Testvérek!
    A FÉNYLÁNC-üzenettel kapcsolatban – a Szűzanya születésének ünnepén – belső indíttatásra készítettem egy írást. Igaz kicsit hosszú, de azt hiszem, aki foglalkozik vele, annak megéri elolvasni.
    A lényege: imádkozzuk a Rózsafüzért. Ettől semmi és senki ne tántorítson el bennünket.

    AZ ÚR JÉZUS KRISZTUS UGYANAZ
    TEGNAP, MA ÉS MINDÖRÖKKÉ!

    A FÉNYLÁNC-üzenettel kapcsolatos ferences tartományfőnöki közlemény és több magánvélemény egyértelművé teszi az üzenet részeinek tévtanokra épülését. A megállapításokkal egyetértek, hiszen Egyházunk a véleményekben foglaltaktól maradéktalanul elhatárolja magát. Az üzenet célja és néhány szokatlan (nálunk nem így használatos) kifejezése az ezotéria és más tévtanok világához tartozik, amely tévtanok a hitünktől teljesen idegenek. Az üzenethez – nem kutatva eredetét és elfogadva a valamennyi vonatkozó megállapítást – megjegyzést fűzök.

    A negatív erők [én ide sorolom az összes tévtan-terjesztőt, akik az Eucharisztiát, a szentségeket, az Istenanyát és a Szentatyát … nem fogadják el] a Katolikus Egyház megsemmisítésére, újabban az igaz katolikus hit dogmáinak modernista és más tévtanokkal, eszmékkel való összekeverésére törekednek – egy világvallás kialakítása érdekében. Tudják, hogy a katolikusok kezében a Rózsafüzér milyen erőt jelent. Úgy tűnik, esetünkben is ezt az imát tervezik kikapcsolni. (1) A jelen üzenetnek a tévtanítók részéről egyik célja lehet, hogy hitünk lényeges részét, a Szűzanya tiszteletét és az Ő fegyverét a Rózsafüzért is belekeverjék saját eszmerendszerük terjesztésébe, hogy az összevegyítés által a katolikus hitét gyakorló hívő előtt a tévtanok (felhígítva a mi hitigazságainkkal) hitelesnek tűnjenek. Később ebből akarják levezetni, hogy – többek között – a Rózsafüzér imára nincs szükség. (2) A tévtanítók másik célja lehet a Szűzanya, mint a világtörténelem legfontosabb személye jelentőségének csökkentése, és a Rózsafüzér ima szándékos elhagyásának kieszközlése. Mire gondolok itt? A negatív erők tudják, hogy Katolikus Egyházunk tanítása távol tarja híveit a tévtanok átvételétől. Tudják, hogy vallásos híveink nem (vagy kevésbé) olvassák írásaikat, üzeneteiket, még akkor is, ha azokban pl. a katolikus hitünk szerinti Rózsafüzér ima kérése szerepel. Híveink ha nem nyitják ki az ilyen tárgyú elektronikus levelet, vagy nem tekintik át a kezükbe került üzenetet, a Rózsafüzér imát külön nem imádkozzák. Betekintés közben látják, hogy a FÉNYLÁNC kéri ugyan a Szentolvasó mondását, de – a tévtanok átvételének elkerülésére – az egész üzenetet egy az egyben elvetik. Véleményem szerint a Rózsafüzér imát viszont – ebből az üzenetből kiemelve is – feltétlenül imádkoznunk kell.

    Az üzenet olvasásánál még a következőket vegyük figyelembe:
    – a FÉNYLÁNC-üzenetnek van egy olyan olvasata, amelyet a tőle távoltartó megállapítások nem említenek. Ilyen az, hogy az üzenetnek van külső „csomagolópapírja” (ezotériába hajló cél és kifejezések) és van „belső magja” (Rózsafüzér ima kérése). Ez utóbbit teszem magamévá úgy, hogy a külső „csomagolópapírt” eldobom, mert az nem a Katolikus Egyház világa. Én kizárólag a belső magot, a Rózsafüzér ima kérését teszem magamévá (amely nem lehet a gonosz incselkedése), hiszen a Szentségimádás és a Szentolvasó imádkozása a Szűzanya évszázados kérése;
    – életünkben vannak dolgok, események, amelyek – sokszor szerintünk – nem Teremtőnktől, hanem a gonosztól származnak [Máté 24, 23-25]. Azért érhetnek bennünket, mert azokat számunkra a jó Isten büntetésként vagy figyelmeztetésként, esetleg egy nagyobb rossz elkerülése végett engedi meg; vagy azért, hogy felhívja figyelmünket a jó és a rossz megkülönböztetésének gyakorlatára. A FÉNYLÁNC-üzenet is ilyen lehet, hogy hitünk szerint van benne igaz és nem igaz. Számtalanszor tapasztaljuk, hogy a jó Isten a rosszból is jót hoz ki. Hogyan? Mindig minden úgy történik, ahogyan a jó Isten akarja. Ő még az ördögöt is be tudja fogni a kocsijába, ahogyan és amikor éppen jónak látja, de a történelmet, tervének végrehajtását, soha egy percre sem engedi ki a kézéből. A Földön mindennek az Ő terve szerint kell alakulnia. A jó és rossz szétválasztását számunkra a Szentlélek által sugallt megkülönböztetés kegyelme teszi lehetővé, amely eredménye jelen esetben egyértelmű: a „csomagolópapír” és a „belső mag” tényének a megállapítása;
    – a FÉNYLÁNC kifejezéssel kapcsolatban: a Szűzanyától 2005. június 17-én Szőkefalván, utolsó nyilvános jelenésén hallottuk: „ÉN A FÉNY KIRÁLYNŐJE VAGYOK!”. A transzcendens FÉNY, amelyről mi beszélünk, mindenkor a Szűzanya FÉNYE, tulajdonképpen Krisztus Világossága, mert a Szűzanya evangelizálásával és FÉNYÉVEL mindig kizárólag Szent Fiára mutat. Úgy vélem, a kért időpontban együtt kell imádkoznunk:
    (1) Katolikus Egyházunkért, papi és szerzetesi hivatásokért,
    (2) a Szűzanya transzcendens FÉNYÉNEK egész Földre történő kiáradásáért,
    (3) a földi sötétség megszűnéséért [a Világosság magával hozza az összes tévtan megszűnését is],
    (4) a bűnösök és tévelygők megtéréséért,
    (5) a Szűzanya szándékára, az Úr Jézus Szentséges Szívének és a Szűzanya Szeplőtelen Szívének világméretű győzelméért [Fatima üzenete],
    (6) a keresztény hit és erkölcs hirdetéséért,
    (7) a vallásos családokért,
    (8) a világbékéért, az éhezés megszűnéséért, és
    (9) a világ országainak mindenkori vezetőiért [hogy a jó Isten és törvényei alapján vezessék a társadalmakat, hiszen azokat nem lehet másként építeni, mint ahogyan Teremtőnk építette. Egy társadalom nem életképes, ha nem az Egyház tette le az alapjait, és ha nem ő vezeti az építőmunkát]
    Az egész Földön (kontinenseken) azonos napon, azonos órában együtt mondott imáink nagyon értékes gyümölcsöt teremnek, amelyek eredménye éppen ellenkezője lesz a tévtanokat hirdetők szándékának. Ők ténylegesen látni fogják, hogy a Rózsafüzér milyen erőt ad a katolikus hívők kezébe, amely keresztény életük záloga [lásd a Rózsafüzér ereje leírást – A JÓ ISTEN ÉS A SZŰZANYA CSODÁI 3. fejezet];
    – a Szűzanyának minden ember a gyermeke. 2004. február 26-i szőkefalvi jelenésén is ezt üzeni a Világ minden emberének: „Szeretlek mindnyájatokat és betakarlak védő palástommal, de csak akkor, ha ti is akarjátok. Szeressetek!”. A Szűzanya erre már korábban Gobbi atya útján 1981. augusztus 16-án [Szent István király világegyházi ünnepén] is felhívta figyelmünket: „… Anyai szeretettel hívom nem katolikus keresztény gyermekeimet is, hogy Jézusom első követői példájára Velem, Jézus Anyjával együtt egy szívvel, lélekkel állhatatosan imádkozzanak, hogy minél hamarabb megvalósuljon országomban Jézusom végakarata …… Nem keresztény és magukat ateistának valló gyermekeimet is szeretettel hívom az Élet Forrásához, Isteni Megváltójukhoz, aki értük is meghalt, és feléjük is kiáltja: ‘Aki szomjazik, jöjjön Hozzám’…”. Ezért imádkozzunk együtt mindazokkal, akik tudnak imádkozni;
    – szinte biztosra vélem, hogy a negatív erők – természetüknél fogva – nem szerveznek Szentmisét, Szentségimádást, Rózsafüzér imát… A FÉNYLÁNC-üzenetben viszont (az üzenet „magjában”) a kért Rózsafüzér ima az egész világon történő együttimádkozást kell, hogy szolgálja.

    A Szűzanya mindenkor mindnyájunkat hív imádkozni. Fogjunk össze és [a „csomagolópapír” figyelmen kívül hagyásával] magyar idő szerint 2010. szeptember 12-én vasárnap este 21.30 és 22.00 óra között is imádkozzuk együtt – tartózkodási helyünkön – a Dicsőséges Szentolvasót a fentebb megjelölt szándékokra. Imáinkkal járuljunk hozzá a jó gyümölcs megterméséhez. Higgyük el, minden Rózsafüzér ima – akárki kéri azt – felitat egy-egy cseppet Drága Szűzanyánk könnyeiből, és közelebb visz a Szentséges Szív és a Szeplőtelen Szív világméretű győzelméhez. A Rózsafüzér ima ereje visszahat az imádkozóra is.

    Drága Szűzanyánk szándékára ajánlom fel e levelet, kérve Őt, eszközölje ki, hogy az egész világon imádkozó testvéreink szívét Szent Jegyese, a Szentlélek töltse el, és járjon közbe Szent Fiánál és Mennyei Atyánknál – Szent Angyalaink segítségével mondott imáink meghallgatásáért.

    Dicsértessék a Jézus Krisztus!
    CHRISTUS VINCIT!
    A Szűzanya születésének ünnepén
    Budapest, 2010. szeptember 8-án
    Imával, szeretettel és a Feszület (Kereszt) jelével
    János testvér
    a Szeplőtelen Fogantatás szolgálója

    Válasz
  6. Metropolita

    Szia Láz,

    bár már evidenciaként veszi mindenki, hogy ez az egész hazugság, mi erről még nem vagyunk 100%-ig meggyőződve. Számunkra különös, hogy ez ezoterikusok miért pont rózsafüzérezést kértek, miért nem pl azt, hogy tűz körül ugráljunk egy hegytetőn… Ugyanakkor az üzenet így szólt… mostmár vasárnapig fent hagyjuk ebben a formában.

    Tudom, hogy valamennyien jószándékúak vagyunk és vagytok, azonban olyan érzésünk van, mintha a nagy világvége hangulat most átcsapott volna egy „vigyázz, hamis!” felkiáltásba, és már mindenki azonosult ezzel. Nos, mi továbbra sem állíthatjuk biztosan, hogy valami igaz vagy hamis,és azért, mert fényláncnak hívják, még nem érezzük átütően hamisnak…

    Mi ismertetünk pár anyagot, természetesen nagyon szeretnénk kiszűrni az egyház tanításával ellentétes dolgokat, de nem mindig sikerül, – viszont ott van Pió atya, Szent Don Bosco, és más elismert szentek és jelenések, amik egybecsengenek, és akkor nem eshetünk át a ló túloldalára.

    Mi többen vasárnap este az Oltáriszentség imádása közben fogunk rózsafüzérezni :-) És valóban meg kéne hirdetnünk, hogy ezentúl minden hónap 13-án (ami mindig Mária Napja) este fél 10-kor egymásra gondolunk, és elmondjuk a rózsafüzért :-)

    Láz, köszönjük szépen a felajánlott imádat, számítunk rá!!! Egymást kell beimádkoznunk a mennyországba! :-)

    + Szent Mihály arkangyal védelmezzen minket a küzdelemben!

    Válasz
  7. cuth zsolt

    kedves testvéreim csak röviden és vellős a véleményem erről de utána néztem hogy mi az igazság ebből én őszinte katolikus hitben akarok járni nem minden férre szektában én katolikusnak születem igen a hét folyamán böngésztem a googleban ezt a üzenetet először is nem a szűz mária küldte ezt a üzenetet hanem ő találta ki dávid wilkerson egy sürgős üzenet effata találtam meg csak nézék át az igazságot nem minden az aminek játszik az úr jézus krisztus is azt tanitja a bibliában a gyümölcseiről ismerjük fel de egyett értek a lázzál

    Válasz
  8. Láz

    Ne értsetek félre! Ismétlem imadkozni KELL, sőt minden nap, sőt minden lélegzetvételünk és szívdobbanásunk imádság legyen! Ez visz közelebb Istnehez. Közössen egy adott időpontban imádkozni egy jó szándékra még jobb, mert én is hiszem hogy annak még nagyobb ereje van.. Persze imádkozhatunk fénylánc által közölt időpontban közösen, mintegy ellentámadásként, ez is OK, nincs bennem voodoo-s rettgés.
    Egy dolog amivel MÉG MINDIG NEM ÉRTEK EGYET:
    Átírtátok, kivettétek a kifogásolható részeket, de még mindig Szűz Mária szájába van adva egy kitalált szöveg, ami HAZUGSÁG…
    Nem lett volna egyszerűbb egy teljesen önálló kezdeményezés, hogy imádkozzunk közösen a Szűzanya nevenapján???
    Hogy mennyire veszitek le az a ti lelkiismereteteken múlik. Véleményem szerint kicsit olyan ez most már mint a templomtoronyból szétszórni egy zsák tollat, majd másnap megpróbálni az utolsó szemig mindent összeszedni. Az üzenetet már sokan olvasták, kérdés mennyien olvasták a későbbi hozzászólásokat… Inkább a későbbiekben legyen ez lecke mindnyájunk számára. Egy ilyen oldal működtetése nagy felelőség (pl. „sürgős üzenet a világnak” a 2012 és más dátumhoz kötött világvége meghirdetésekkel sem értek okvetlen egyet). Imádkozni fogok a Szentlélek megvilágosító kegyelméért számotokra, és az olvasók számára is… ;)
    PS: ajánlom: 1Kor 8,1-13

    Válasz
  9. Metropolita

    Kedves Láz, és Mindenki!

    Szeretnénk megosztani Veletek a Fényláncról való véleményünket itt és most.

    Mi is rájöttünk, hogy nem igaz az eredete, sőt, ez tulajdonképpen a metropolita miatt robbant ki, mert mi kértünk egyházi véleményt, és ennek hatására lett olyan felbolydulás, hogy végül a ferencesek közleményt adtak ki. Szerintünk enélkül meg se tudták volna, vagy csak jóval később, de nem is ez a lényeg.

    Akkor bennünk is felmerült, hogy a cikket levesszük, de végül másként döntöttünk. Íme az okai:

    1. A rózsafüzérezés nagyon jó. Összefogni egy időben, sokaknak, még jobb. Remek közösségi kezdeményezés az interneten keresztül.

    2. Vagy egy túlbuzgó ember írta (aki lelkesedésében azt érezte, hogy őt Mária bensőleg indítja erre – amint ezt az illető állítja magáról – és mi ezt a lehetőséget sem tartjuk elképzelhetetlennek), vagy tisztátalan a forrás, ami lehetséges, mert az illető személy honlapján zagyvalék ezoterikus anyagok vannak. De MI ÁTÍRTUK A FÉNYLÁNC SZÖVEGÉT, és minden olyan elemet igyekeztünk kivenni belőle, ami kifogásolható.

    3. Ugyanis azt, hogy Mária nevenapján egy időben rózsafüzérezzünk, azt kifejezetten szeretnénk.

    4. „Jobban tartok azok a személyektől, akik félnek az ördögtől, mint magától az ördögtől” (Avilai Nagy Szent Teréz)

    Mi azt gondoljuk, tény, hogy valóban létezik ördög, és harcol ellenünk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy mi Jézus Csapatába tartozunk, és Ő legyőzte az ördögöt, szóval ha Jézus bennünk él, akkor együtt erősebbek vagyunk nála. Ez nem elbizakodottság akar lenni, hanem az istengyermekség egészséges magabiztossága. Nem vagyunk a rettegés hívei. Így ha mi, hittel, tiszta szívvel imádkozzuk együtt a rózsafüzért akkor, amikor meg van hirdetve egy Fénylánc is, aminek esetleg hamis üzenet az eredete, azzal mi gyengítjük a sátánt, és nem ő minket, szóval azzal messzemenően nem értünk egyet, hogy NEM SZABAD ABBAN AZ IDŐPONTBAN IMÁDKOZNI, mert akkor meg leszünk „vuduzva”… Ez a beteges rettegés nem méltó egy keresztényhez!

    5. És végül: a ferencesek egy szóval sem írták, mondták, hogy ne rózsafüzérezzünk. A üzenet ferences eredetét, szervezését, valamint tiszta tanítását tagadják, és a terjesztését tiltják – hozzátesszük, a metropolitán található üzenet teljesen átírt – de ők maguk is naponta rózsafüzéreznek, tehát azt nem ellenzik.

    EZEKUTÁN, még mindig vannak kételyeink, hogy fenthagyjuk-e az anyagot, mert nem jó a hívekben visszás érzelmeket és kétségeket hagyni, így ha nagyon nem javasoljátok, írjátok meg, és az egészet levesszük. Számít a véleményetek, mi együtt vagyunk az Egyház.

    Válasz
  10. Arwen

    Sziasztok! Sokat gondolkoztam ezen a fényláncos üzeneten és arra jutottam, hogy ha ebben az órában fogunk imádkozni kérjük magunkra és minden jószándékú imádkozóra JÉZUS SZENT VÉRÉNEK OLTALMÁT!!!!

    Mert ha New ages a felhívás, márpedig van rá elég nagy esély, akkor nagy a veszélye, hogy olyan szellemi erőbe kapcsolódunk, ami árthat nekünk, ha pl mágiáról, ezotériáról van itt szó. Itt rejtőzhet a hamis felhívás gonosz szándéka, ami a hazugságból is látszik (t.i., hogy a ferencesekre hivatkozik), hogy olyan szellemi erőhöz akar kapcsolni, ami hamis. De ha Jézus vére az oltalmunk, akkor biztonságban leszünk!

    Válasz
  11. zsolt

    igaza van láz örülök hogy maga is igy gondolkodik nekem se teszik ez az üzenet de az ima kereszténységünk alapja nem vagy mi volna ha nem kajánánk egész nap és egyszerűen este 21,30kor hirtelen túl terheni a gyomrunkat és volna ennek érteme másnap kórházban gyomor mosás várna ránk ez szerintem kockáztatnánk egészségünket igy van ez a hitünkben is egész nap nem táplálkoznánk lelkileg csak pont abban az órában imádkoznánk olyan volnánk mind egy üres üveg az ördög nem alszik tartja a mondás vagy az sátán felvehet álacot is ami fére vezethet

    Válasz
  12. Láz

    Testvéreim!
    Én azon a véleményen vagyok hogy imádkozni kell. De ezzel a közleménnyel nekem is gondjaim vannak, mert mint világossá vált önjelölt prófétától származik, new age-es, stb.
    Nézetem szerint itt nem a „Belzebubbal Belzebubot kiűzni”-ről van szó, ahogy azt Ulala írta inkább arról, hogy ebben az üzenetben hazugság van, és minden hazugság, még a legkisebb is a Gonosztól ered. A Gonosz szavai 99%-ban igazak, de az az 1%… Olyan ez mint a méreg: egyetlen csepp megmérgezi az egész kancsó jóminőségű bort…
    Ami pedig Lalis és a többieket illeti akik azt mondjátok „mindegy ki az ötletgazda” : HÁT NEM MINDEGY!!! Honnan tudjátok hogy nem pl. fehérmágia van a hátterben és arra szolgál, hogy mindazokban akik bekapcsolódnak a Fényláncba, meggyengítse a kegyelmi életet, mivel „rosszul imádkoztok”? Vagy támadás maga a Rózsafüzér ellen, Rózsafüzér imacsoportok ellen, stb. Vagy lehet hogy még rosszabb… Ha pedig hazugság van az üzenetben, egyértelmű kitől származik… A gonosz pedig NAGYON ravasz, és megragad minden alkalmat hogy félrevezessen! Emlékezzetek, hogy voltak Mária jelenések amikről évekkel később bebizonyosodott, hogy a Gonosz műve…
    IMÁDKOZZATOK, imádkozzatok minden nap, DE ne csatlakozzatok a fénylánghoz és én már csakazért sem abban az órában imádkoznám a napi rózsafüzéremet…
    És még valami: mint laikus hívők inkább tartozunk engedelmességgel feljebbvalóinknak és vezetőinknek (értsd: Fr. Magyar Gergely OFM
    tartományfőnök és a ferencesek által kiadott közlemény).
    http://www.karizmatikus.hu/fenylanc.htm
    Inkább hallgassunk papjainkra mint bármely internetes oldal felhívására!!! Engedelmesség és alázat, testvéreim!
    És emlékezzetek Urunk szavaira:

    „Álkrisztusok és álpróféták lépnek fel, jeleket és csodákat művelnek, hogy ha lehet, még a választottakat is félrevezessék. Vigyázzatok, mindent előre megmondtam nektek.” (Mk 13, 22-23)

    Kérjétek a Szentelket, hogy megvilágosítson benneteket!

    PS: kedves METROPOLITA: Mivel az oldalt nagyon sokan olvassák, előbb illene minden kétes felhívást, cikket leellenőrizni, nehogy a Sátán malmára hajtsátok a vizet…

    Válasz
  13. cuth zsolt

    az úr jézus is figyelmesztet a szentiráson keresztül máté evangériumban 24 5.6 vigyázzatok senki félre ne vezess titeket. sokan jönnek majd az én nevemben s azt mondják én vagyok a krisztus és sokat megtévesztenek. de szerintem ez igy van de a szűz mária nevében is jönnek ezért nem fogok most vasárnap abban az órában 2010.szeptember 12. 21.30kor imádkozni én bármikor megválasztom az időt amikor a lelkiismeretem megszólál bennem és akkor fogok fohászkodni ja mi volna most eljönne az úr jézus krisztus találna földön hitet ennyi össze ütközés és vitatkozás között nem azt tanitja szeresétek egymást a hogy ő szeret minket

    Válasz
  14. drippus

    már mondom is a rózsafüzért. ezért az egész ügyért is.

    Válasz
  15. drippus

    agi, agi! itt a körítés, a tálalás hamisságáról szóltak az elemzések, a válaszlevelek. muszáj kiállnunk a katolikus tanítás mellett, nehogy egy kapualji kártyavetőnél végezzük, ahol egy párbeszéd alkalmával, akár az Úr Jézus bűneink miatt történt áldozatát, és a Mennyei Atya élő fájdalmát, valamint tökéletes szeretetét is felfedezni vélhetjük. kaptunk, és kapunk annyit, hogy hitünket tisztán megőrizhessük, és ne vesszünk el a káoszt teremtő lehetőségekben, melynek éppen mi is, könnyen az áldozatai lehetünk. Példaként az ismert meséből: a legszebb alma lehet csábító. Beleharapva azonban már késő lehet felismerni, hogy az alma mérgezett volt, és akitől kaptuk az nem a sugárzó szeretettel teljes nénike volt, a mesevilág kedvenc alakja.
    Igen, az imádság fontos. Én is azt teszem. Mégis kevés. Nagyon-nagyon kevés. A ti imáitokat köszönöm, nekem is szükségem van rá.

    Válasz
  16. agi

    Nem értem mi a gond ezzel a cikkel. Szerintem a gonosztól nem eredhet,hisz ö nem kéheti hogy imádkozzunk a világ megtéréséért.Ha imádkozol erre a szándékra rosszat nem teszel. Ha az ima miatt lemondasz egy jó tv müsorról csak érdemeket szerezhetsz vele. Ha imádkozol, a gonosz elmenekül. Semmi rosszat nem találok benne. Többet érne mindenki magába szállna,megbánná büneit és nem a kifogásokat keresné hogy miért nem kell imádkozni.Üdv

    Válasz
  17. cuth zsolt

    hol mondta ezt az üzenetet a drága szűz mária erről nem tudok semmit csak arról tudok amikor azt mondta imádkozatok-imádkozatok-imádkozatok a rózsafűzért de semmi többet hogy pontosan 21.30.kor szeptember 12.én ez új számomra de az egyháznak is főleg az a boszantó benne rá fogják ő rájuk

    Válasz
  18. cuth zsolt

    hol mondta ezt az üzenetet a drága szűz mária erről nem tudok semmit csak arról tudok amikor azt mondta imádkozatok-imádkozatok-imádkozatok a rózsafűzért de semmi többet hogy pontosan 21.30.kor szeptember 12.én

    Válasz
  19. Marion

    1986-tól !!!!!!! nagyon sok katolikus templomban MINDEN HÓNAP 12-én este kilenckor kezdődik az engesztelés, pont úgy, ahogy ez az üzenet kéri, litánia + elimádkozzák a három rózsafüzért, éjfélkor pedig szentmise. Szeptember 12-én pedig KÖRMENET van Mária-neve napjára, és itt volt a kutya elásva: „felül akarták írni” ezt a szerény és áldozatos 24 éves engesztelést. Amíg a fiam kicsi volt, minden hónapban mi is elmentünk, és az oltár körül üldögélt a többi gyerekkel, ők voltak az előimádkozok, az ártatlanok imája HATALMAS, ma is sok a kisgyerek, 4 – 8 évesek is, és kibírják elalvás nélkül:))))

    Válasz
  20. Ulala :-)

    Figyeljetek. Ha ez az izé newages, akkor pont jó, hogy mondjuk a rózsafüzért, mert az nem tesz túl jót a newage-nek. Valami ilyesmi az evangéliumban is van, hogy Belzebub nem űzheti ki az ördögöt belzebubbal, nem? Nem tudom szó szerint idézni.

    Válasz
  21. Arwen

    Sziasztok! Most olvastam egy továbbított levélben-bár az eredeti forrást nem ismerem- egy elemzést, ami pontról pontra megmutatja, hogy New Age-es dologról van szó a fénylánc esetében. Szerintem imádkozzunk, de a szándék az legyen, hogy szabadulást kérünk, engesztelünk stb. ne a newage-es fényenergiába akarjunk belekapcsolódni, mert az veszélyes!!!

    Válasz
  22. zsolt

    a szűz mária azt mondta hogy imádkozátok a rózsafűzért de nem mondot semmi órát és időpontot még a dátumot se csak ennyit mondot hogy imádkozátok a rózsafűzért minden nap semmi többet

    Válasz
  23. Nick

    Zsolt, és akkor mi lesz, ha hallgatsz a ferencesekre? Ők mit írtak?

    „A rózsafüzér a keresztény hagyomány gyöngyszeme; imádkozása igen gazdag gyümölcsöket terem.”

    Elég kár, ha valaki most emiatt DIREKT nem rózsafüzérezik a megadott időben.

    Válasz
  24. Metropolita

    Mézecske, ez az üzenet nem FÉNYLÁNC, hanem SZERETETLÁNC, kár, hogy el sem olvastátok, ami a cikkben van, a szerkesztői megjegyzést sem.
    És mielőtt megbénulunk a rettegéstől az olyan szavak hallatán, mint „FÉNY”, szerintem azt is fontoljátok meg, hogy XVI Benedek Pápa új könyvének a címe: „A világ fénye”. De gondolom, ha nem ő lenne a pápa, akkor emögött is valami reikis ezotériát sejtenétek.

    Továbbra is az az álláspontunk, hogy a rózsafüzérezéstől kár elhatárolódni.

    Válasz
  25. mezecske

    Néhány hete, elsősorban elektronikus levelezőlistákon, a ferences szerzetesekre való hivatkozással egy lánclevél terjed „Fénylánc – a Szűzanya sürgős kérése” címmel. A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány ezúton elhatárolódik az üzenettől, kijelentve, hogy az nem a ferencesektől származik, terjesztését a magyar ferencesek nem támogatják.

    A Szűzanya tisztelete és közbenjárásának kérése a katolikus hit és vallásosság lényegéhez tartozik. A Szentírásból tudjuk, hogy ahol többen összegyűlnek az Úr nevében, ott Isten is jelen van. A rózsafüzér a keresztény hagyomány gyöngyszeme; imádkozása igen gazdag gyümölcsöket terem.
    Ugyanakkor a fent említett üzenet teológiailag elfogadhatatlan, ezotériába hajló kifejezései pedig idegenek keresztény hitünktől. Ezért arra kérjük a kedves híveket, hogy (különösen a ferencesekre való hivatkozással) ne terjesszék azt.
    Köszönettel:

    Fr. Magyar Gergely OFM
    tartományfőnök

    Válasz
  26. mezecske

    A „FÉNYLÁNC” mint a Szűzanya üzenete, NEM A SZŰZANYÁTÓL VAN!

    Nem nehéz megkülönböztetni! Idézem: „óriási fényhullámot, nagyon erős pozitív energiaforrást alkotunk” ilyet a Szűzanya soha nem fog üzenni! Inkább az ezoterikusok, táltosok! Hazánkban a reikisek fényadóknak is hívják magukat, de a táltosok is szervezkednek fénylánc dolgában. Ne akarjunk a táborukba tartozni. Minden okkult dolog utálatos az Isten előtt, így a fényadás is. Felejtsétek el, főleg pedig ne terjesszétek ezt a megtévesztő okkult elemekkel telezsúfolt üzenetet! Aki pedig terjesztette, tanuljon belőle, hogy nem jól működik nála a megkülönböztetés, máskor óvatosabb, tartozkodóbb legyen ezekben a dolgokban.

    Válasz
  27. charisma

    ajánlom elolvasni ezt az írást, ahol több, a megkülönböztetés adományát használó testvér véleményt mondott erről az imáról.

    Ami rossz, attól radikálisan kell elhatárolódnunk, nem pedig a rosszal együtt terjeszteni a kevés jót, ami benne van …

    http://www.karizmatikus.hu/fenylanc.htm

    Válasz
  28. Bézi Sándorné

    Szeretnék érdeklődni,hogy a Biblia hol is ír a rózsafűzérről?
    Jézus azt monta: egy a közben járó Isten és emberek között: a Jézus KRISZTUS.
    Imádkozzunk minden nap,mindannyian ,minden emberért az Atyához,Jézus nevében!!!

    Válasz
  29. Lalis

    Köszönjük az utolsó két hozzászólást! A lényeget ragadták meg. Mindegy ki az ötletgazda, az ötlet jó, használható, semmi kivetnivalót nem látok bent!

    Mindenkinek kitartást az imádságban!

    Válasz
  30. ichtys-g

    Kedves testvérek!

    Ez az üzenet valószínű, hogy emberi találmány és nem Istentől van. Én írtam Szécsénybe a ferences nővéreknek, hogy valóban van-e a ferenceseknek ilyen felhívásuk és még választ sem kaptam.

    Majdnem mindennap járok ferences templomba de egyik pap sem tett erről említést, márpedig ha tőlük lenne akkor szólnának.

    Valószínű egy önjelölt prófétával van dolgunk, aki irigykedik a valódi prófétáknak juttatott kegyelemre és felmagasztalta magát.

    Válasz
  31. eszter

    Fel tudja ezt valaki rakni a youtube-ra?

    Azt igazan sokan nezik,

    en sajnos nem tudom,de itt Becsben megyek a Stadionba Maria nevenapi ünneplesre,igaz az 19 h-kor kezdödik,de eltart tovabb,21.30is benne lesz

    Válasz
  32. Tankó Emilia

    Igen az imának oriási ereje van,megtapasztaltam már hogy milyen ereje van ,ha egy bizonyos célért többen imádkoznak.Különösen napjainkban amikór annyi tévtanÍtó lépett fel,nagy szükség van a közösségi imára.Jézus is azt mondta hogy ahol ketten vagy többen össze gyülnek az ő nevében ,ő jelen van.Bár Istennél nem számÍt az idő,mégis azt gondolom sokkal nagyobb az ereje ha ugyanabban az időpontban imádkozunk.Ha nem is jönne ez Így össze,Isten ugy is meghallgat minden imát, mert kimondhatatlanul szeret minket és mindig a javunkat akarja.

    Válasz
  33. Lalis

    Lehet hogy nem lesz belőle egyszerre, egy időpontban ima, de lehet belőle a nap 24 órájában történő folyamatos imádság, mely átöleli a Földet, és valahol mindig felhangzik, hiszen valahol mindig lesz 21:30. Úgyhogy kedves ichtys-g, IMÁDKOZZUNK!!!

    Szép napot mindenkinek!

    Ui.: Sokszor legyetek gondolatban Istennel minden nap!

    Válasz
  34. ichtys-g

    Ezzel az üzenettel csak egy gondom van. Aki kitalálta az időpontot. Mert Isten időn kívül van de mi 24 időzónában. És mivel ez az ima a mi világunkban szólal meg, ezért az időzónát is meg kellett volna adni, mert így nem lesz belőle egyszerre ima.

    Az augusztus 19-i imafelhívással is ugyanez volt gond.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.