RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A hagyományos Szent Anna búcsút július 24–25-én tartják a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen, amelyhez kapcsolódik a Kristóf-napi járműmegáldás is.

Szent Anna Szűz Mária édesanyja, vagyis Jézus nagyanyja. Tisztelete ferences hatásra terjedt el a középkorban. A keresztes háborúk és a rend szentföldi missziója nyomán a nyugati kereszténység ugyanis felfigyelt Jézus szülőföldjére, emberi életének emlékeire. Szent Anna, a Mária életét segítő nagyszülő, emberi közelségbe hozza számunkra a gyermek Jézust. Alakja ma is a nagyszülők családban betöltött fontos szerepére utal, akik óvják-védik, tanítják unokáikat, segítik felnőtt gyermekeiket.

A palóc vidékek zárt társadalmi közegében különösen fontos szerep jutott a nagymamáknak, így nem véletlen, hogy nemzeti kegyhelyünk, Mátraverebély-Szentkút egyik legnépszerűbb, kifejezetten palóc búcsúja ez az ünnep.

A Szent Anna-búcsú főbb eseményei: 24-én, szombaton este hatkor az egri szeminárium idén szenteltjei mutatják be újmiséjüket, ezt követően áldják meg a járműveket. A július 25-én, vasárnap 11 órakor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Jakubinyi György gyulafehérvári érsek. A szentmise után történik a nagyszülők személyes megáldása. A kétnapos búcsú részletes programja a kegyhely honlapján olvasható: szentkut.hu.

Minden búcsújárót szeretettel várnak a nemzeti kegyhelyet gondozó szentkúti ferencesek.
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.