Register
A password will be e-mailed to you.

<< Mitől függ az üdvözülés?

Részlet Natália nővér lelki naplójából:

Nemrég láttam a televízióban egy jelenetet, melyben egy ember arra hajszolta a kutyáját, hogy kapjon el egy menekülőt. Az állat el is kapta a férfit, és darabokra tépte. Teljesen lesokkolódtam. Képtelen voltam elhinni, hogy egyik ember a másikat ilyen kegyetlen kínhalálba küldje. Annak, aki képes volt erre az iszonyatos tettre, azt kívántam, hogy őt is tépje szét egy állat.

De akkor Jézus szomorúan megszólított:

„Aki úgy hal meg, hogy mártírja lesz egy másik ember kegyetlenségének, az örökkévalóságban az el nem múló öröm kegyelmével ajándékozom meg. De mi történik a gonosszal? Ő is a gyermekem. Meghaltam érte, és te fenyítenéd? Nem is a gonoszsága okoz nekem nagyobb fájdalmat, hanem az, hogy te elítélted őt, akit annyira szeretek! Nem! Ne okozz nekem még több kínt! Ehelyett imádkozz a megtéréséért, hogy ne kelljen elveszítenem őt, és el ne kárhozzon, hanem hozzám tartozhasson az örökkévalóságban!”

Így értette meg Jézus velem, milyen felfoghatatlanul szereti a bűnösöket. Megmutatta nekem a múltam megbánt bűneit, elhaladtak előttem szép sorban, és felismertem, hogy mindezek ellenére Jézus úgy szeretett engem, ahogyan csak Ő tud. Megbánt bűneinket Jézus valamiféle arannyal fedi be, és azok eltűnnek. Megértettem, hogy az utolsó ítéleten Jézus örömmé változtatja át minden olyan bűnünket, amiket megbántunk.

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

  1. kovács barna márta

    Világosan és szépen elmagyarázta Jézus,minden szavát megértettem!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.