Register
A password will be e-mailed to you.

VÁRANDÓS ANYÁK TALÁLKOZÁSA
.
Sarlós Boldogasszony ünnepén a katolikus egyház két várandós anyának, Szűz Máriának és Keresztelő Szent János édesanyjának, a bibliai Erzsébetnek a találkozására emlékezett. Az ünnep a ferencesek egyik legősibb Mária-ünnepe, számos ferences kegyhely (többek között Csíksomlyó, Sümeg, Gyöngyös) búcsúnapja.
.
Mátraverebély-Szentkúton ebből az alkalomból tartották július 4-én 11 órakor a szerelmes párok, a jegyesek és a fiatal családok búcsúját. Mivel a kegyhelyen az utóbbi években több család is jelezte, hogy itt végzett imádságuk után részesültek az addig reménytelennek tűnő vagy orvosilag lehetetlennek mondott gyermekáldásban, ez a nap egyben hálaadás volt az élet ajándékáért.
.
A ferencesek és a búcsúra érkezők együtt imádkoztak azokért, akiknek napjainkban hasonló gondjuk, vágyuk, kérésük van, és hálát adtak a családokkal, amelyek eljöttek megköszönni a gyermekek születését.
.
A szentmise főcelebránsa Bíró László püspök, az MKPK Családbizottságának elnöke volt, aki a szerelmes pároknak lelkigyakorlatot is tartott július 3-án a kegyhelyen. A szentmise végén a családokat, jegyeseket és szerelmes párokat külön áldásban részesítette a püspök.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.