Register
A password will be e-mailed to you.

Piros riasztás a világnak!
.
Elkezdődtek a végső idők, amelyek elképzelhető, hogy pár éven belül olyan nagy pusztításban csúcsosodnak ki, hogy az emberiség kétharmada meghal. Hogy konkrétan hogyan zajlik majd a világégés és mi lesz utána – erről szól a "Viharfelhők Ninive fölött" – Bruder Jona, azaz „Jónás testvér” könyve. 

Az író előszavában a romlott Ninivét figyelmeztető Jónáshoz hasonlítja magát. "Még negyven nap, és Ninive elpusztul!" (Jón 3,4) Ninive meghallotta a próféta szavát, és megtért. Zsákruhát öltött és böjtbe kezdett a város népe – és Isten megkegyelmezett neki.

A szerző szerint most – az általa feldolgozott számtalan 20. századi látomás, Jézustól és Szűz Máriától származó magánkinyilatkoztatás alapján – a büntetés szinte biztosan bekövetkezik, hacsak nem tér meg az összes ember egy szempillantás alatt. Amit még befolyásolhatunk imával, böjttel, áldozattal –  az a pusztulás mértéke.

„Bruder Jona” szerint nem kétséges, hogy az idők jelei, amiket Jézus és a próféták jövendöltek, itt vannak. Az erkölcsi züllés soha nem volt ilyen mértékű, mint az utóbbi évtizedekben. A hit elhagyása ugyancsak hatalmas méreteket ölt. „Ilyen időket évszázadok alatt nem élt meg a világ, ilyen hitvesztést” – Szűz Mária szavai ezek Ida Peerdemann, amszterdami irodai alkalmazotthoz 1951. március 28-án.

Ida Peerdemann 1945 és 1951 között 56 apokaliptikus üzenetet kapott, amelyeket Mária kérésére mindenütt terjesztenie kell. „Legtöbbjük „kódolt”,csak akkor értjük meg, ha már elérkezett a megfelelő idő. /Az amszterdami jelenések valódiságát a hivatalban levő von Haarlem-i püspök 2002. május 31.-én hivatalosan is elismerte!/ Ezért az üzeneteknek különösen nagy jelentőségük van a keresztények szempontjából.”


A képen fent: Ida Peerdemann amszterdami látnok, üzeneteit az Egyház elismerte

A szerző előrebocsátja, hogy míg 2400 évvel ezelőtt Jónás közvetlenül Isten szavait hirdette, addig „korunk Jónása” feltevéseit a misztikus üzenetek és látomások alapján ismerteti, és figyelmeztet: „Ám azt a napot vagy órát senki sem tudja, az ég angyalai sem, sőt még a Fiú sem, csak az Atya. Vigyázzatok, legyetek éberek, mert nem tudjátok, mikor jön el az idő.” (Mk 28-37)

Minden számításnál és találgatásnál is fontosabb tehát a minden pillanatban Istenre hagyatkozó, imádságos élet, hiszen a válságos időszak idején a Szentlélek felvértez bennünket mindazzal az erővel és leleménnyel, amellyel győztesként kerülhetünk ki a megpróbáltatásokból.

A minél több ima, engesztelés és bűnbánat mellett viszont nem szabad becsuknunk a fülünket e modernkori próféciák előtt, hiszen Jézus is intett, hogy figyeljük az idők jeleit: „Vegyetek példát a fügefáról. Amikor hajtása már zsendül és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár. Így ti is, mihelyt látjátok, hogy ezek mind bekövetkeznek, tudjátok meg, hogy közel van, már az ajtóban.” Mk (13,28-29)

Bruder Jona szerint, hogy kicsit behatárolhassuk, mikor éri utol a világot a büntetés, az Ida Peerdemann látomásaiban kinyilatkoztatott „amszterdami éveket” kell alapul vennünk: („ ” jelekkel Bruder Jona, << >> jelekkel Ida P. látnok, illetve a ’ ’ idézőjelekben a Szűzanya szavait jelöltem a szövegben. A cikkíró)

„Különös időszámítást mutatnak az üzenetekben az ú.n. amszterdami évek: A 19. üzenetben így hangzik: << ‘Most az Asszony és a pápa között egy ’50’-es számot látok. Most egy táblán olvasom. ’50-51-53’, és azt mondja: ’Ebben az időszakban harc lesz és sok csapás.’ << Ez azt jelenti, hogy Mária, az Asszony, bizonyos eseményekhez évszámokat ad meg. Ezek a számok ugyanúgy kódoltak, mint maguk az üzenetek. Ha az Asszony és a pápa közötti ’50’-ről ki tudjuk deríteni, melyik naptári évnek felel meg az ’50.’ szám, akkor a következő évek is besorolhatóak lesznek.”

Melyek az 50, 51, 52 és 53-as évek, és mi történik az egyes években?
A szerző, hogy erre válaszolhasson, az üzenetekben szereplő három pápa személyét azonosítja be: „A negyedik üzenetben olvashatjuk: << ‘ Most három pápát mutat az Asszony. Balra a magasban X. Piusz pápa áll. Középen áll a mi pápánk, XII. Piusz. Jobbra egy új pápát látok. Az asszony mutatja a három pápát, és azt mondja: ’Ez a három, ez egy korszak. A mostani pápa és az új, ők harcosok.’<<”

B. Jona megállapítja, hogy az említett pápák nem egymás után követték egymást, és megpróbálja megfejteni a harmadik „harcos” pápa személyét. X. Piusz, a három közül az első, közvetlenül az első világháború kitörésekor halt meg. A látomásokban Szűz Mária által mutatott második pápa, XII. Piusz a második világháború pápája volt. (1939-1958.) „Ha XVI. Benedek pápasága idejére esne egy háború, akkor ő lenne a harmadik ’harcos’. Feltűnő, hogy az Asszony egy ’új pápáról’ és egy ’új háborúról’ beszél, amely sokkal később (mint 1945) következne, ez különleges lesz és rettenetes pusztítást fog okozni.”

Hogy miért lehet XVI. Benedek a harmadik pápa, azt a fent már idézett amszterdami üzenet világíthatja meg: << ‘ Most az Asszony és a pápa között ’50’ látok. <<

Mivel az asszony 1945-51-ig adta ezeket üzeneteket Ida P.-nak, és ez idő alatt végig XII. Piusz volt a pápa, Bruder Jona szerint értelemszerűen az ő pápaságának végétől, 1958. október 9-től kell számolnunk az ’50’-et, ami a szerző szerint 50 naptári évet jelent.

2008-ban lyukadunk ki tehát, ami nagy Mária év volt: Lourdes 150. évfordulójának éve. (Érdekesség még, hogy XII. Piusz a 100. lourdes-i  vfordulón halt meg, és ő hozta nyilvánosságra az utolsó Mária dogmát.)


A képeken fent: X. Pius, XII. Pius és XVI. Benedek pápahárom korszak nagy harcos pápái

2008 októberével kezdődik tehát a szerző szerint az 51. év. Az „amszterdami” 50. és 52. év között, azaz Jónásunk számításai szerint 2008-tól 2010 végéig (a szerző a számítások pontosságában +/- 1 év tévedést megenged) háborúk és egyre súlyosabb természeti katasztrófák fogják követni egymást. Az 53. év, azaz 2011 végül a hatalmas pusztulás éve: ekkor olyan csapások zúdulnak a földre, amelyben egész nemzetek kihalhatnak, az emberiség több mint fele odaveszhet. Az 54. „amszterdami évben” (2012?) az üzenetek szerint kihirdetésre kerül egy újabb dogma, és eljön az egyház ’új tavasza’. ’54’ után elkezdődik az ’ezeréves béke’: olyan hittel teli, békés évszázadok, amikor a népesség megmaradt része Isten feltétlen szeretetével a szívében fog élni – egészen az idők végéig, Krisztus második eljöveteléig (amely előtt közvetlenül az Antikrisztus jön a világba).

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, milyen lehet az a nagy büntetés-sorozat, amely az emberiség közeli és teljes megtérését megelőzi?

Jónás testvér könyvében idéz több más szentet és látnokot is az egyház utóbbi évszázadaiból, akik ugyancsak megjövendölték az amszterdami üzenetek csapásait.

Boldog Taigi Anna Mária látomása szerint: „Isten két ítéletet fog végrehajtani, egyik a földről jön, háborúk, forradalmak, átalakulások és egyéb bajok formájában, a másik a világűrből: az egész föld sűrű sötétségbe borul, ami három nap és három éjjel tart.”

A cikksorozatot "Bruder Jona:"Viharfelhők Ninive fölött" című könyve alapján Olaj-Raboczki Anett állította össze.

>> folytatás

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

989 hozzászólás

  1. gkata1974

    Ha több jövendölést elolvasol, akkor már tisztábban látod, hogy mifelé halad a világ, de tudjuk, hogy a vége egy új és boldogabb világ, amiről Pál apostol is beszél :) Új föld és új ég! Bár nagyon nehéz időszak elé néz az emberiség (mert meg kell tisztulni), de együtt elviselhetőbb lesz és boldog végkifejlet várható!

    Válasz
  2. örvény

    vallási maszlagot félre téve, igen jön a pólus váltás hamarosan úgy hogy kapaszkodjatok, ezt már a Mayak is tudták több ezer éve szóval nem kel ide jónás tessék már kinőni ezt a mikulás hitet :)

    Válasz
  3. hedemo

    Hihetetlen! Magam is úgy vélem, hogy a végső idők felé haladunk, mégis túl merésznek sőt felelőtlenségnek tartom az ilyen számítgatásokat. Hiszem, hogy a mennyei vilag ma is küld üzeneteket, ám a közzé tett irodalmakból igen nehéz megitélni, hogy hiteles látnokok szavaival van-e dolgunk, vagy a szintén megjövendölt számos hamis próféta egyike akar-e félrevezetni bennünket.
    Óvakodjunk a hamis prófétáktól!!!!

    Válasz
  4. Virágszál

    Olvasd el ezt a cikket, nagyon érdekes, a Metropolita. hun lesz a folyatása. Sok puszi: Ági

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.