Register
A password will be e-mailed to you.

Madagaszkári Ház nyílik Budapesten

A pszichológusok szerint az állatok közelsége, szeretete nemcsak a gyermekek harmonikus fejlődését, de a felnőttek stresszmentesítését is segíti. Sok helyen alkalmatlanok a feltételek az otthoni állattartásra, ebben az esetben az állatkerti bemutatók teremthetnek élő kapcsolatot ember és állat között, ha csak rövid időre is. Népszerűek is ezek a kertek, egy-egy újszülött vagy különleges szerzemény mindig nagy érdeklődésre tart számot az állatkerti rajongók körében. Alighanem így lesz a budapesti Állat- és Növénykertben június 28-án megnyíló Madagaszkár Házzal is.

A különleges élővilágáról, elsősorban az állatairól és főként a majmairól híres Indiai-óceáni szigetország házat kap Budapesten. A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik patinás épületében a Madagaszkáron őshonos állatok, elsősorban a különböző makifajok, és számos más különleges állat, mint a párduckaméleon, a nappali gekko vagy a paradicsombéka számára építettek állandó otthont.
.
A szabadidő, a családi kikapcsolódás kellemes programja lehet egy állatkerti látogatás, ahol az érdekes élőlények mellett ismeretterjesztő kiállítás is látható. Az állatok viselkedésének tanulmányozása – akár egy rövid állatkerti séta keretében is -, mindig is népszerű és fontos volt az embereknek. A viselkedéskutatás volt az alapja azoknak a tudományos kísérleteknek is, amelyek a pszichológia új területeinek a kialakulását segítették Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete közel nyolcezer kilométerre található Budapesttől, az Indiai óceánban. Kevesen keresik fel hazánkfiai, elsősorban a kiépítetlen infrastruktúrája miatt. Pedig ez Magyarországnál vagy hatszor nagyobb területű ország a világ egyik, ma még jórészt felfedezésre váró, természeti látnivalókban páratlan, állat- és növényvilágában is egyedülálló. Területe kevés civilizált országhoz kapcsolódhatna oly szorosan, mint éppen Magyarországhoz. A budapesti madagaszkári kiállításon az érdeklődők megismerkedhetnek a sziget életéhez egykor kötődő, XVIII. században élt magyar Benyovszky Móric életének néhány epizódjával is. Az emlékét ápoló Magyar-Madagaszkári Társaság a madagaszkári őserdőben elhelyezett emlékszobor eredetijét bocsátotta az állandó kiállítás rendelkezésére. A maroantsetrai őserdőben látható, madarat ábrázoló alkotás 2003 óta hirdeti Madagaszkáron a magyar utazó emlékét.

 A különleges sziget élővilágát prezentáló állandó kiállítás június 28-án délelőtt 11 órakor nyílik, páratlan Európában is, ilyen összeállításban még nem rendeztek bemutatót a kontinensen.

Forrás és további részletek: napidoktor.hu

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.