RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Egyik olasz vatikáni szakértő szerint Luigi Padovese püspök Anatólia apostoli kormányzója és a Török Püspöki Konferencia elnöke lemondta ciprusi utazását, mert attól tartott, hogy sofőrje támadást kísérelne meg a Pápa ellen.

Filippo di Giacomo atya, aki rendszeresen közöl cikket a  L’Unitá és a La Stampa újságokba, elmondta: „Padovese pár órával meggyilkolása előtt a török kormánytól figyelmeztetést kapott. Jelezték neki, hogy a sofőr, akit a kormány állított a püspök szolgálatába négy évvel korábban, kikerült a kormány ellenőrzése alól, és a fundamentalista ügy szolgálatába állt.”

Az El Pais spanyol napilapban közölt cikkben di Giacomo atya hozzátette: „amint Padovese ezt megtudta, azonnal visszamondta a Ciprusra szóló jegyfoglalást saját maga és Altun, a sofőrje számára. Inkább otthon maradt, nehogy a sofőrje közel kerüljön a Pápához, és kihasználva az alkalmat, rátámadjon.”

Az El Pais szerint „a kapucinus püspök atya közismerten nyitott volt intellektuálisan az iszlámra, és nagyon szerette Törökországot. Halála a Közel Kelet drámai időszakában következett be, azután, hogy az izraeli kommandó a nemzetközi vizeken megtámadott egy segélyszállító hajót, amikor az megpróbált átmenni a Gaza körüli blokádon, és megölt kilenc (nyolc török és egy amerikai) férfit.”

Arról is kevés szó esett, bár a Vatikán számára fájdalmas hír volt – írta az El Pais -, hogy Marokkóból 28 keresztényt űztek el. A spanyol napilap szerint a marokkói kormány kihasználta a nemzetközi bonyodalmat, és deportálta a szegényeket segítő misszionáriusokat, mert „megzavarták a jó muszlimokat”. 

A spanyol napilapnak adott interjúban di Giacomo atya hangsúlyozta, hogy a misszionáriusok elűzése a 7300 marokkói muszlim tudós által kihirdetett fatwa: vallási tétel következménye volt. A tudósok nemrég kinyilvánították, hogy a keresztény karitatív gyakorlatokat vallási terrorizmusnak kell tekinteni.  

A Padovese püspök lelki üdvéért bemutatott gyászmise idején a török nemzeti TV bejelentette, hogy Murat Altun, a 26 éves sofőr beismerte a gyilkosságot. 25 tőrszúrást mért a püspökre, ezek közül kilenc a szívét érte, és szinte teljesen lefejezte. Altun azt állította, hogy isteni felszólítás hatására ölte meg a püspököt. Azt is elmondták, hogy Altun az „Allahu Akbar” szavakat kiáltotta több ízben a gyilkosság után, pedig korábban katolikusnak vallotta magát.

Róma, NA/EWTN hírügynökség

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.