RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A pápa védelmébe vette a cölibátust a támogatására összegyűlt papok előtt
.

XVI.Benedek pápa védelmébe vette a cölibátust abban a beszédében, amelyet a papság évének vége alkalmából és ezzel együtt az ő támogatására összegyűlt mintegy 15 ezer pap előtt mondott csütörtök este a vatikáni Szent Péter téren.
.
A világ minden tájáról érkező papok esti virrasztást tartottak a téren. A pápa által meghirdetett és a papi hivatásnak szentelt év június 19-én zárul. Ebben az egy évben – amelyet sokan "annus horribilis"-nek neveznek – több száz új lelkipásztori visszaélésre és ezek takargatására derült fény szerte a világon. A Vatikán lapja, a L’Osservatore Romao csütörtöki első oldalas cikkében azt írta: "Valójában ez az év igenis a kegyelem éve volt, mert a papok elvetették belső megújulásuk magjait, és e magok gyümölcsöt fognak teremni".
.
Az egyházfő kijelentette a beszédben, hogy a papi nőtlenség a hit egyik jele az egyre inkább szekularizálódó világban. Beszélt a papok nemi visszaélései által okozott egyházi botrányokról, de csak úgy utalt rájuk, mint azok a "járulékos botrányok", amelyek  kidomborították "tökéletlenségünket, és bűneinket".
 
A virrasztásra tervezett egyházfői beszéd előtt sokan találgatták, hogy XVI. Benedek ejt-e szót ismét a botránysorozatról. Nemrég tett portugáliai lelkipásztori útján azt mondta: ezek a bűnök az egyházon belül fakadnak, és nem külső tényezők hatására. Vatikáni tisztségviselők és kiadványok ugyanis korábban azt állították, hogy ezek a vádak, a médiából, a szabadkőművesektől és a katolikusellenes lobbiktól származnak.
 
A pápa a beszédben válaszolt öt kiválasztott pap egy-egy kérdésére, de egyik kérdés sem vonatkozott a nemi visszaélésekre vagy az általuk keltett botrányokra. A papi nőtlenségről éppen az egyik kérdésre válaszul beszélt. Az egyházfő azt mondta: "a cölibátus maga egy nagy botrány" egy olyan világban, amelyben az embereknek nincs szükségük Istenre, de a nőtlenség a hit és Isten világbeli jelenlétének egyik fontos jele. A világ papjainak találkozója pénteken misével zárul majd.
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.