RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen, alig néhány héttel a helyreállítása után; a talapzaton álló oszlopot ledöntötték, a világítótesteket pedig kirúgták a helyükről – tájékoztatta Siklósi Vilmos, a helyi zsidó hitközség elnöke vasárnap az MTI-t.

Az emlékmű megrongálása és egy részének ledöntése miatt a hitközség vasárnap feljelentést tett. Szombaton, a késő délutáni órákban meg sértetlen  volt az emlékmű. A közterületen álló emlékművet az elmúlt hetekben állíttatta  helyre az önkormányzat. A húsvéti ünnepek alatt a talapzaton álló  oszlopot döntötték le a helyéről. Ezt megelőzően 2005-ben ellopták  róla a műtárgyakat, a helyreállítása akkor mintegy 700 ezer  forintjába került a városnak.
 
Az emlékművet a holokauszt 60. évfordulóján állították fel a  zsidó áldozatok emlékére a zalaegerszegi zsidó temető előtti  parkban. A bronzzal díszített emlékművön annak a 868 zalaegerszegi  polgárnak a neve olvasható, akiket 1944-ben hurcoltak el  koncentrációs táborokba.
 
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.