RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen, alig néhány héttel a helyreállítása után; a talapzaton álló oszlopot ledöntötték, a világítótesteket pedig kirúgták a helyükről – tájékoztatta Siklósi Vilmos, a helyi zsidó hitközség elnöke vasárnap az MTI-t.

Az emlékmű megrongálása és egy részének ledöntése miatt a hitközség vasárnap feljelentést tett. Szombaton, a késő délutáni órákban meg sértetlen  volt az emlékmű. A közterületen álló emlékművet az elmúlt hetekben állíttatta  helyre az önkormányzat. A húsvéti ünnepek alatt a talapzaton álló  oszlopot döntötték le a helyéről. Ezt megelőzően 2005-ben ellopták  róla a műtárgyakat, a helyreállítása akkor mintegy 700 ezer  forintjába került a városnak.
 
Az emlékművet a holokauszt 60. évfordulóján állították fel a  zsidó áldozatok emlékére a zalaegerszegi zsidó temető előtti  parkban. A bronzzal díszített emlékművön annak a 868 zalaegerszegi  polgárnak a neve olvasható, akiket 1944-ben hurcoltak el  koncentrációs táborokba.
 
 

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.