Register
A password will be e-mailed to you.

Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen, alig néhány héttel a helyreállítása után; a talapzaton álló oszlopot ledöntötték, a világítótesteket pedig kirúgták a helyükről – tájékoztatta Siklósi Vilmos, a helyi zsidó hitközség elnöke vasárnap az MTI-t.

Az emlékmű megrongálása és egy részének ledöntése miatt a hitközség vasárnap feljelentést tett. Szombaton, a késő délutáni órákban meg sértetlen  volt az emlékmű. A közterületen álló emlékművet az elmúlt hetekben állíttatta  helyre az önkormányzat. A húsvéti ünnepek alatt a talapzaton álló  oszlopot döntötték le a helyéről. Ezt megelőzően 2005-ben ellopták  róla a műtárgyakat, a helyreállítása akkor mintegy 700 ezer  forintjába került a városnak.
 
Az emlékművet a holokauszt 60. évfordulóján állították fel a  zsidó áldozatok emlékére a zalaegerszegi zsidó temető előtti  parkban. A bronzzal díszített emlékművön annak a 868 zalaegerszegi  polgárnak a neve olvasható, akiket 1944-ben hurcoltak el  koncentrációs táborokba.
 
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.