Register
A password will be e-mailed to you.

Vagyis hogyan bízzuk magunkat az Isteni Gondviselésre…

< Don Dolindo Ruotol, nápolyi ferences szerzetespap, született: 1882-ben, boldoggáavatása folyamatban
.
Egy – szentség hírében meghalt – nápolyi papnak, Don Dolindo Ruotolnak adta ezt a tanítást az Úr:
.
"Miért vagytok nyugtalanok és zavarodottak? – Hagyjátok rám a gondjaitokat, minden ügyeteket, és megnyugszotok. Bizony mondom nektek, minden valódi, vak és teljes odaadási gesztusotok meghozza az eredményt, amire vágytok, és megoldja a kibírhatatlan helyzeteket!

Az, hogy rám hagyatkoztok, nem azt jelenti, hogy aggódtok, nyugtalankodtok és kétségbeestek, majd végül izgatottan megkértek, hogy segítsek. Az Istenre-hagyatkozás azt jelenti, hogy nyugodtan becsukjátok lelketek szemét, és átadjátok magatokat nekem, hogy fölvegyelek a karomba, és átvigyelek a túlsó partra, mint egy anya az alvó kisgyermekét.

Ami zaklatottá tesz és nagyon árt nektek, az a rágódás, az egy gondolat körüli forgás, az aggodalmaskodás, amivel kínozzátok magatokat, mert azt hiszitek, hogy mindenáron nektek kell mindent megoldani.
.
Pedig mennyi mindent tudok tenni, ha a lélek lelki és anyagi szükségleteiben hozzám fordul, rám néz és azt mondja: „Gondoskodj, TE!”, és közben becsukja a szemét, és megnyugszik bennem!
.
Kevés kegyelmet kaptok, ha gyötritek magatokat, hogy megkapjátok, de nagyon sokat kaptok, ha az imátok a  teljes önátadás és bizalomteli ráhagyatkozás.

A szenvedésben imádkoztok, hogy vegyem el, de úgy vegyem el, ahogy ti elképzelitek. Hozzám fordultok, de azt akarjátok, hogy én alkalmazkodjak a ti elgondolásotokhoz. Olyanok vagytok, mint az a beteg, aki orvoshoz megy, mégis ő maga akarja meghatározni, hogy milyen legyen a gyógymód.

Ne így imádkozzatok, hanem úgy, ahogy tanítottalak titeket a Miatyánkban:
„Szenteltessék meg a Te neved!” – ez azt jelenti: Dicsőítsen meg ez a bajom és szorongatásom. 
.
„Jöjjön el a Te országod” azt jelenti: Minden építse a Te országodat bennünk és a világban.
.
„Legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is” azt jelenti: Tégy ebben az ügyben úgy, ahogy a legjobbnak látod az öröklétünk és a földi életünk szempontjából.”

Ha igazán azt mondjátok: „Legyen meg a Te akaratod!”, vagy: „Gondoskodj Te!”, akkor beavatkozom egész mindenhatóságommal, és megoldom a kilátástalan helyzetet.

És ha azt látod, hogy a helyzet rosszabbodott, ahelyett, hogy javult volna, akkor se nyugtalankodj! Csukd be a szemed, és mondd bizalommal: „Legyen meg a Te akaratod, gondoskodj Te!”  Bizony mondom neked, gondoskodni fogok, beavatkozom, mint egy orvos, és akár csodát is teszek, ha kell.

Azt látod, hogy a beteg állapota rosszabbodott? Ne nyugtalankodj! Csukd be a szemed, és mondd: „Gondoskodj Te!”  Bizony mondom neked, gondoskodni fogok."
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.