Register
A password will be e-mailed to you.

< Az önszeretetről

Részlet Natália nővér naplójából:

Egy napon, Jézus így tanított:
.
"Mondj le a kívánságaidról, bármi is legyen az! Ne akarj se kapni, se adni, sem élni, sem halni, mert mihelyt akarsz valamit, megkötöd a kezemet, hogy Én akarhassak benned azt, amit akarok.
.
Még szent se akarj lenni, hogy Én tehesselek szentté. Mert ha te akarsz szent lenni, sosem fogsz tudni olyan fokot elérni, amilyen fokú életszentségre én akarlak eljuttatni.
.
Ha nem akarsz semmit, mindent én akarhatok benned. Amit pedig én akarok benned és a te nevedben, az mindig szent lesz és tökéletes, mert én magam vagyok a szentség és a tökéletesség. Ha te akarsz valamit, az mindig tökéletlen lesz, mivel te is tökéletlen vagy. És mivel nyomorult és tökéletlen teremtmény vagy, képtelen vagy olyan dolgokat akarni, melyek igazán tökéletesek, szentek és nemesek. Ezért ne akarj semmit, hogy én akarjak benned! Ismételd gyakran: "Legyen meg a te akaratod!" Ezt tettem én is, Istenként, és emberként, és még mindig ezt teszem."

Egy más alkalommal, Jézus még hozzáfűzte:

"Embertestvéreim szeretete olyan, mint  egy fénycsóva: megvakít! Ilyenkor nem látok semmi mást, csak a szeretetet, semmi mást, csak a szeretetet!"

> A kegyelem útja

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.