Register
A password will be e-mailed to you.

A magas, széles vállú, borotvált fejű férfi igazán nem tűnik misszionáriusnak, de van miről beszélnie. John Pridmore üzenete egyszerű: Isten képes változtatni az emberek életén, és ezt meg is teszi.

Szülei  elváltak, amikor ő tíz éves volt. Ekkor indult el a lejtőn, és rövidesen a javítóintézetben kötött ki. 15 évesen költözött el otthonából, a lopás volt az egyetlen mesterség, amit megtanult. 20 éves korára már közismert volt a londoni East End-i alvilágban erőszakosságáról.

A képeken: John Pridmore

Egy idő után a londoni West End fényűző mulatóiban lett biztonsági őr. Híres volt kemény, erőszakos fellépéseiről. Bűnöző életstílusa pénzt, hatalmat, nőket, sportautókat hozott számára, de életét furcsán üresnek érezte.

Egyszer kis híján holtra vert egy ember, ekkor vett fordulatot az élete.

Tavaly Sydney-ben, az Ifjúsági Világtalálkozón tűnt fel, amikor több mint fél millió ember előtt beszélt őszintén, nyíltan múltjáról és megtéréséről. A filmekben, a televízión gyakran dicsőített gengszter típust, az úgynevezett „erős embert” kívánja leleplezni.      
.
Megtérése után egy ideig a New-York-i Bronxban dolgozott Teréz anya leányai között. Most Írországban igyekszik negyedmagával segíteni a plébániák és az iskolák helyreállításában. Május végén egy héten át az Észak-londoni Stamford Hill Szent Ignác templomában beszél életéről. Szeretné elmondani: „Ha Isten képes volt olyan embert szeretni, mint én, akkor mindenkit tud szeretni.”
.
Két könyvet írt, az egyik élettörténete, a másik egy kézikönyv,  címe: „Egy bűnöző kalauza az Istenhez vezető úton”
(„A Gangster’s Guide to God” – Independemt Catholic News, Jezsuita hírek)
   

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.