RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Alcím: 25 éves az orgona!
.
Ünnepi esztendővel emlékeznek meg a Pannonhalmi Főapátságban a templomi orgona felavatásának 25. évfordulójáról; az eseménysorozat első koncertjét hétfőn délután rendezik.
.
Ekkor Kiss Zsolt orgonaművész szólaltat meg Bach-, Liszt-, Pachelbell- és Tournemire-műveket – tájékoztatta a TriCollis  Apátsági Tárlatvezető Iroda az MTI-t.
.
Felidézik: 1980-ban Szennay András főapát döntött úgy, hogy a  bencés rend a bazilika számára új orgonát építtet az elhasználódott  belső szerkezetű régi hangszer helyett, amely sem a liturgia  szolgálatában, sem az orgonakoncerteken nem működött megbízhatóan. Az új orgona tervezésével Szigeti Kilián európai hírű bencés mester kapott megbízást, ám az ő – 1981 karácsonyán bekövetkezett – halála  kissé megakasztotta az orgonaépítés folyamatát.
 
A három manuálos, pedálos, 41 regiszteres, csúszkaláda rendszerű szélládákkal, mechanikus billentyű- és elektromos regisztertraktúrával rendelkező hangszer végül 1985 őszén készült  el, felszentelésére 1985. december 7-én került sor. Az avatókoncerten Gergely Ferenc, a budapesti Zeneakadémia professzora, valamint Trajtler Gábor és Áment Lukács orgonaművészek szólaltatták meg az új hangszert.
 
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.