Register
A password will be e-mailed to you.

Magyarországról is elkezdtek özönleni a segítséget keresők Kárpátaljára, mert állítólag pikkelysömört és mellrákot is gyógyít a feszületből folyó olaj.
.
Kárpátalja beregszászi járásában található Kígyós igazi zarándokhellyé vált az elmúlt években. A Szarka Mária és férje, Tibor házában található feszület csodájára járnak a vidék lakói, mivel egy éjszaka alatt megtelik egy kis tányér a verítékező feszület csodaolajával – számolt be az esetről a karpatinfo.net.
.
< A kép illusztráció
.

„2000-ben a férjem el akart menni egy kolostorba, habár a mi egyházunk nem ismeri el a kolostorokat, sem a feszületeket, sem az ikonokat – nyilatkozta a lapnak Szarka Mária. – Elmentünk egy pravoszláv kolostorba, az egyik szerzetes meg is tanított minket imádkozni, gyónni és áldozni. Meg is keresztelt minket."

Az eset után egy héttel elmentek Ungvárra, hogy beszerezzenek egy keresztet, de Mária férjét valami visszatartotta, hogy megvegye a kinézett feszületet. Másnap a szomszédjuk átjött hozzájuk, és egy újságpapírba csomagolt feszületet adott át nekik. A szomszédasszony elmondása szerint a padláson találta a régi, vasból öntött feszületet, melyet egykor a beregszászi vasöntödében készítettek. „Tibor úgy döntött, hogy a feszülethez készít egy keresztet is. Amikor a férjem a keresztre fúrta a feszületet, többször is rosszul lett" – mesélte Mária.

A feszületből folyó olaj különlegességére akkor figyelt fel a házaspár, mikor Máriát sógora arra kérte, hogy azzal kenjék be sebeit. Pikkelysömörére a rokon ekkor nem szedett gyógyszert, sebei tíz nap elteltével elkezdtek gyógyulni, s a bőrbetegség is csak egyszer tért vissza azóta, hogy a feszületből származó olajjal – melyet napraforgóolajjal kevertek – kezelték.
Szarkáék otthona azóta zarándokhellyé vált, a legtöbben Magyarországról érkeznek. A háziak elmondása szerint nemrég egy mellrákos nőn segített a csodaolaj, a beteg testrész bekenését követően nem sokkal az orvosok csodálatára teljesen meggyógyult az asszony.

Forrás: www.hetivalasz.hu

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.