RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Szombaton háromnapos húsvéti fesztivál kezdődött Siófokon a legfontosabb húsvéti szokások – tojásfestés, ételszentelés, locsolkodás – felelevenítésével. Húsvét hétfőn locsolkodók százait várják, hogy megdönthessék az egy helyen egy időben locsolkodók eddigi rekordját.

Vetter Anita, a Siófoki Fürdőegylet rendezvényszervezője az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy immár hagyománynak számít az idén harmadszor megrendezett siófoki fesztivál, amelynek helyszíne a hajóállomásnál található Rózsakert-kikötő lesz. A főszervezők a fürdőegyesület és a Siófeszt Kft., a rendezvény pedig a helyi vállalkozók összefogásával valósulhat meg.
  .
A fesztivál szombaton 10 órától délutánig tartó húsvéti játszóházzal, kézműves foglalkozással kezdődik, ahol egyebek közt tojásírást és tojásfestést lehet tanulni. Délután a színpadon bemutatók és előadások váltják egymást. Fellép a Csillag születik győztese, Tabáni István is, majd a napot – Wirth János pápai prelátus húsvéti ételáldását követően – a Coctails Együttes koncertje zárja.


 
Vasárnap a 10 órától kezdődő játszóház és kézműves foglakozások után 15 órától táncbemutatók és gyermekelőadás következik. Fellép Korda György és Balázs Klári, majd zenés locsolóbállal zárul az este.
 
Hétfőn 11 órakor kezdődik a locsolkodási rekordkísérlet. A magyar népszokást több ország magyarlakta vidékein ápolják – mondta a rendezvényszervező. Beszámolója szerint az eddigi, 314 locsolkodó párról szóló rekord Siófok nevéhez fűződik, ezt idén meg akarják dönteni.
 
Hétfő délután 15 órától gyermekelőadások lesznek, majd Csonka András "házibulijával" zárul a program.


 
A rendezvény ideje alatt húsvéti étkeket lehet kapni, bárányokat és nyuszikat simogatni. A gyerekeket légvár, játszóház, arcfestés, verkli is várja, és árengedménnyel lehet sétahajózni a balatoni hajózási társaság nosztalgiahajóján.

SIÓFOKI HÚSVÉTI FESZTIVÁL
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.