Register
A password will be e-mailed to you.

Böjte Csaba dévai ferences szerzetes lesz az idei csíksomlyói pünkösdi búcsú szónoka – adta hírül pénteken az erdely.ma hírportál.

A szervezők közölték, hogy a székelyföldi településen az idén május 21. és 24. között szervezik meg a pünkösdi búcsút, amelynek csúcspontját a Somlyó-hegyen május 22-én, szombaton megtartandó déli szentmise képezi. Ez utóbbin fog a hívekhez szólni Böjte Csaba ferences szerzetes, aki a dévai központtal létesített árvaházhálózattal vált ismertté Erdélyben és Magyarországon.
 
A szerzetes a felkérésről úgy nyilatkozott, hogy megtisztelve érzi magát, és közölte, hogy a reményről, az optimizmusról, a bizalomról fog beszélni.
 
A szervezők szerint az ünnepi szentmisén részt vesz Francisco-Javier Lozano bukaresti apostoli nuncius és a világ ferenceseinek legfőbb elöljárója, José Rodríguez Carballo is.
 
Péter Arthur, a csíksomlyói szerzetesek házfőnöke felhívásában megállapítja, hogy az előző évek tapasztalata szerint a zarándokok egy része arra használja fel az évszázados hagyományokkal rendelkező vallási eseményt, hogy politikai hovatartozásukat, "a keresztény értékrendtől merőben eltérő csoportidentitásukat mutogassák". "A kegyhely őreiként úgy gondoljuk, hogy ezek a megnyilvánulások nem találkoznak a búcsús zarándoklat alapvető értelmével, szerepével, hiszen a csíksomlyói pünkösdi zarándoklat igazi értéke a bűnbánatban, az Istennel való találkozásban, a Mária-tiszteletben rejlik" – olvasható a felhívásban.


 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.