Register
A password will be e-mailed to you.

Egy alázatos lélek értéke

< Az Úr tanácsai az előljárók részére

Részlet Natália nővér lelki naplójából:

Egy alkalommal Jézus az alábbi szavakkal mutatta meg nekem egy előljáró nagy alázatát:

„Jegyeseim között akadnak olyan  elvakult lelkek, akik nem veszik észre, milyen mélyre hajolok hozzájuk előljárójuk által. Hidegségük olyan fokú, hogy szeretetem, mellyel előljárójuk személyében veszem körbe őket, egyáltalán nem érinti meg őket.

Lányom, bizony mondom neked, és az én szavam igazság: egy alázatos léleknek akkora értéke van szememben, hogy ha nem testesültem volna meg, egy ilyen lélek iránti szeretetből megtenném. És ha Lucifer képes lenne a kegyelem befogadására, és megengedném neki, hogy néhány órát egy alázatos lélek közelében töltsön, ez akkora hatással lenne rá, hogy hamarabb térne meg énhozzám, mint egy kellemtelen és hideg lélek.

Sajnos jegyeseim jönnek és mennek kegyelmem fényében, anélkül, hogy ezt észrevennék. Közel vannak szeretetem tűzóceánjához, de jégcsapok maradnak! De eljön az idő, amikor egy jó előljáró felolvasztja a szívüket.”

Mialatt Jézus beszélt, megadatott nekem egy bizonyos lélek alázatának szemlélete. De az Úr nem engedte meg, hogy leírjak mindent, csak ennyit:

Beszéde alatt az Úr egy nagy és mély völgyet mutatott, melyből láng csapott fel, amit így magyarázott: „A völgy legmélyebb pontjából csap fel a legnagyobb tűz. A völgy az alázatos lélek, a tűz pedig az én szeretetem, melynek heve annál nagyobb, minél mélyebb a völgy.”

Jézus határtalan örömöt és elégedettséget érzett néhány szent lélek miatt, láttam, hogy bennünk nem is minket keresett, hanem önmagát. Amint ezt megértettem, olyan leírhatatlan öröm áradt szét a lelkemben – ami elég gyakran megtörténik velem -, hogy extázisba estem, és nem is értettem, hogyan nem haltam meg, és hogy lehet, hogy még mindig élek.

Egyáltalán tudom-e, hogy mit keresek még idelent, amikor már a mennyországban vagyok? Jézus az, aki bennem él, bennem ízleli a mennyei örömöket és boldogságot. Igen, ez az én mennyei Királyságom, mert tudom, hogy Jézust boldoggá teszi a tudat, hogy itt neki, az Atyának és a Szentléleknek van kizárólagosan fenntartva minden dicsőség, hála és köszönet. Jézus az Élet, a Szeretet, az egyedüli Érték, az egyetlen Mérce. Ő a mi boldogságunk a teljes örökkévalóságban. Ezt nem lehet megérteni mindaddig, amíg a halál meg nem szabadítja a lelket a testtől, mely a boldog örökkévalóságban való életre és örömre van hivatva!

Jézusom, égi Anyám! Éljetek bennem! Mária, Világ Királynője, jöjj hozzám, uralkodj bennem, és általam az egész világon, hogy Jézus öröme teljes legyen!

>> Ars szent plébánosa

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.