Register
A password will be e-mailed to you.

Hétfőn, este kezdődött a peszah, a  zsidó nép egyiptomi rabszolgasorsból való kiszabadulásának és a kovásztalan kenyérnek az ünnepe.

A héten a világ minden zsidó közösségében arra emlékeznek, hogy a zsidóság csodálatos módon megmenekült az egyiptomi fogságból, és Mózes imájára kettényílt a Vörös-tenger és száraz lábbal kelhettek át rajta. Valamint közös családi étkezéssel ünneplik az égből hullott mannát, mellyel Isten csodával bizonyította, hogy velük van, és nem hagyja nyomorultul éhenveszni népét.

A hétfői nappal kezdődött 8 pészahi nap jó alkalom arra, hogy mi is emlékezünk a zsidóság történelmére és annak hagyományait tiszteletben tartva a szabadság eljövetelére. Jézus erre az ünnepre ment fel Jeruzsálembe – rajongással körülölelt bevonulását mi keresztények a Virágvasárnappal ünnepeljük.

Hiszen Jézus – akivel nap, mint nap fizikailag is egyesülünk az Oltáriszentségben – Izrael szülötte volt, és a zsidó nép vallását nemcsak követte, de be is tartotta, az apostolokkal és a Szent Családdal egyetemben. A zsidók nekünk nagy testvéreink, akiknek hálával tartozunk, akiket mindenekelőtt szeretnünk kell, és erre a Megváltótól kaptunk mintát és felhívást.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy Jézus a mi bűneinkért halt meg a kereszten, és a fajgyűlölet miatt is ontotta Vérét, de sajnos ma is keserves gyötrelmeket kell kiállnia emiatt.

A Metropolita a magyarországi zsidóságnak kellemes ünnepeket, családias megemlékezést kíván!
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.