Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária látomása: Mária élete – Tartalomjegyzék

<< Előző rész: Jézust kiűzik Názáretből

Jézus korábban meggyógyította Kúza feleségét súlyos betegségéből. Kúza Heródes király udvari embere volt. Körülbelül negyvenéves, közepes
termetű. Felesége, Johanna, magasabb a férjénél. Amikor Jézus meglátogatta őket, nagy örömmel fogadták. Johanna leborult előtte, és megcsókolja a lábát.
– Minek köszönhetem az örömet, hogy vendégül láthatlak? – kérdi tőle Kúza.
– Annak, hogy szükségem van egy helyre, ahol várakozhatok Anyámra. Názáretbôl jövök… és Anyámnak velem kell jönnie egy ideig. Kafarnaumba megyek majd vele.
– Miért nem jössz hozzánk? Én méltatlan vagyok rá, de… – mondja Johanna.
– Te nagyon is méltó vagy rá. De Anyámmal van egy rokona, aki néhány napja özvegy.
– A mi házunk nagy, egynél többet is be tudunk fogadni vendégnek. És te akkora örömöt szereztél nekem, hogy házam sosincs bezárva előtted. Rendelkezz, Uram, te, aki eltávolítottad a halált ettől a háztól, és feltámasztottad rózsámat, aki pompásan virágzik – mondja Kúza, támogatva feleségét, akit bizonyára nagyon szeret. Látszik ez abból is, ahogy ránéz.
– Nem rendelkezem, de elfogadom. Anyám fáradt, és sokat szenvedett az utóbbi időben. Fél miattam, és én meg akarom mutatni neki, hogy itt van valaki, aki szeret engem.
– Ó, akkor hozd ide őt! Én úgy fogom szeretni, mint leánya és szolgálója – kiált fel Johanna.
 
Jézus beleegyezik. Kúza kimegy, és parancsokat ad a szolgáknak. Jézus a pompás kertben beszélget Kúzával és feleségével. Szolgája, Jonatás,
egy kényelmes és gyors kocsival elmegy Máriáért Názáretbe.
 
A város forrong a történtek miatt. Máriát és rokonát Jonatás királynőkként üdvözli, majd átadják a ház kulcsát Alfeusnak, Sára fiának, és felszállnak a kocsira. De a forrongás tovább növekszik. A kocsi elmegy, eközben Alfeus haragosan megszólja a názáretiek hitvány viselkedését Jézussal és rokonaival szemben, amikor a zsinagógában felharsan a hangja:
– A szamaritánusok jobbak nálunk! Látjátok, Heródes egyik embere miként tiszteli őt és Anyját!… És mi? Szégyellem, hogy názáreti vagyok!
 
A két párt között igazi kavarodás támad. Van, aki elhagyja az ellenséges pártot, és Alfeushoz megy, hogy ezernyi dolgot kérdezzen tőle.
– De biztos! – válaszolja Alfeus. – Vendégek a prokurátor házában. Hallottátok, mit mondott a felügyelője: "Uram kéri, hogy tiszteljétek meg a házát.” "Tiszteljétek meg…”, értitek? Ő, a gazdag és hatalmas Kúza, és felesége királyi hercegnő. "Tiszteljétek meg!” És mi, azaz ti, kővel akartátok megdobálni?! Szégyen!
 
A názáretiek nem védekeznek, és Alfeus még erőteljesebbé válik:
– Már azzal, hogy ő mellette van, mindene megvan! És nem szorul senki ember támogatására. Vagy nektek haszontalannak tűnik, hogy valaki barátjának tudhatja Kúzát? Azt hiszitek, javunkra válik, ha ő megvet minket? Ő a negyedes fejedelem prokurátora, értitek? Nem szóltok semmit? Szamaritánusokként viselkedtek Krisztussal szemben? Magatokra vonjátok a nagyok gyűlöletét. És akkor… ó, akkor akarlak látni titeket! Az ég és a föld segítsége nélkül! Ostobák! Gonoszok! Hitetlenek!
 
A szidalmak jégesője és a feddések folytatódnak, miközben a názáretiek megvert kutyákként oldalognak el. Alfeus egyedül marad, mint egy bosszúálló főangyal Mária házának ajtajában…
 
Késő estére jár már, amikor Jonatás kocsija megérkezik. Kúza szolgái, akiket az őrszem már értesített, jelet adnak, és lámpákkal odasietnek, hogy növeljék a hold fényét.   Johanna és Kúza is ott terem. Jézus is megjelenik, mosolyogva. Mögötte a tanítványok csoportja. Amikor Mária leszáll, Johanna a földre borulva üdvözli:
– Dicséret a királyi törzs virágának! Dicséret és áldás az Üdvözítő Ige Anyjának!
Kúza is oly mélyen meghajol, hogy annál mélyebben még Heródes előtt sem tudna meghajolni, és azt mondja:
– Áldott ez az óra, amely téged hozzám vezet! Áldott vagy te, Jézus Anyja!
Mária kedvesen és alázatosan válaszol:
– Áldott a mi Üdvözítőnk, és áldottak a jók, akik szeretik Fiamat.
 
Mindnyájan belépnek a házba, ahol a legélénkebb üdvözléssel fogadják őket. Johanna Mária kezét fogja, és mosolyogva mondja:
– Ugye megengeded nekem, hogy én szolgáljalak ki téged?
– Nem engedem. Őt, mindig őt szolgáld és szeresd! Akkor már mindent megadtál nekem. A világ nem szereti őt… Ez az én fájdalmam.
– Tudom. Miért nem szereti őt a világ egyik része, amikor mások életüket adnák érte?
– Azért, mert ő a jel, akinek sokan ellentmondanak. Mert ő a tűz, amely megtisztítja a fémet. Az arany megtisztul. A salak lehull a földre, és eldobják. Megmondták ezt nekem akkor, amikor ő még kicsiny volt… (Lk 2,33-35) És a jövendölés napról-napra teljesedik…
– Ne sírj, Mária! Mi szeretjük őt, és megvédjük – vigasztalja Johanna.
 
De Mária folytatja csendes sírását, amit csak Johanna lát, a félsötét sarokban, ahol ülnek.

>> Valtorta Mária látomásai folytatódnak: Mária közbenjárása

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.