RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Uniós pályázaton elnyert 22 millió forint is segíti a Tiszáninneni Református Egyházkerület "esélyt adunk" tanoda projektjét, amely a leginkább hátrányos helyzetű abaúji Vilmány iskolán kívüli oktató és fejlesztő programjában részt vevő cigánygyerekeknek nyújt segítséget az oktatásban, a szabadidő hasznos eltöltésében, és sok minden másban – mondta az egyházkerület cigánymissziós referense miskolci sajtótájékoztatóján, hétfőn.

Barnóczki Anita közlése szerint Vilmány nem csak  Borsod-Abaúj-Zemplén, hanem talán az ország leghátrányosabb helyzetű térségében található. Az évek óta tartó "esélyt adunk" program roma gyerekeknek, kicsiknek és nagyobbaknak ad olyan, valódi esélyt, amely révén az iskolai órák után együtt lehetnek, közösen tanulhatnak, tölthetik el értelmesen és tartalmasan a szabadidőt – ismertette fotókkal illusztrálva a projektet.


 
Elmondta azt is: 35-40 cigánygyerek jár rendszeresen és örömmel a tanodába, ahol egyedül, illetve közösen tanulnak, olvasnak, festenek, varrnak, van amikor főznek, volt, amikor a települést szépítették, takarították.
 
Mindezt egy gyülekezet részeként tesszük, a Tiszáninneni Református Egyházkerület rendszerében – tette hozzá, megjegyezve azt is: az egyházkerület uniós pályázaton most pénzt is nyert erre a programra.
 
Csomós József, az egyházkerület püspöke a sajtótájékoztatón elmondta: a református egyház ezzel is egyfajta missziót teljesít. Az "Úr azt mondta: tegyetek tanítvánnyá minden népet", ebbe beletartozik mindenki, hiszen mindenki az Úristen fia, előtte nincs különbség – fogalmazott a püspök.
 
 
 
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.