RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Franciaország érsekei szégyellik és sajnálják a pedofil ügyeket, de teljes mellszélességgel kiállnak a pápa mellett.
.
Szégyenkezésüket és sajnálatukat fejezték ki pénteken Franciaország érsekei a katolikus egyházat érintő pedofil ügyek kapcsán, ugyanakkor "szívélyes üzenetükben" támogatásukról biztosították XVI. Benedek pápát, akit az a vád ért, hogy tudott bizonyos esetekről.
.
"Mindannyian szégyenkezést és sajnálatot érzünk a néhány pap és egyházi személy által elkövetett borzalmas cselekmények miatt …  Azok, akik ezeket a tetteket elkövették, eltorzították egyházunkat, megsértették a keresztény közösségeket, és gyanúba keverték a papság valamennyi tagját" – olvasható a francia érseki konferencia lourdes-i találkozóját követően kiadott, a pápához intézett levélben.
.
A francia katolikus egyház vezetői ugyanakkor azt is leszögezik: "elfogadhatatlannak tartják, hogy ezeket a borzalmas cselekményeket  (egyesek) olyan kampányra használják fel, amelyben az ön személyét és az ön egyházi testületen belüli szerepét támadják". Több francia érsek nyilatkozott, hogy a pápa soha nem akarta eltussolni az egyházon belüli pedofil ügyeket, hanem éppen ellenkezőleg, arra biztatta a papságot, hogy ne tartsa titokban az  ilyen eseteket. (MTI Hír)

 

 


2017 márciusa óta 85.277 Forint adományt kaptunk. Köszönjük!
Kérjük, küld támogatást Te is, mert
> a metropolita.hu önfenntartó
 > NEM engedélyez reklámokat


Ft
Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.