RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Franciaország érsekei szégyellik és sajnálják a pedofil ügyeket, de teljes mellszélességgel kiállnak a pápa mellett.
.
Szégyenkezésüket és sajnálatukat fejezték ki pénteken Franciaország érsekei a katolikus egyházat érintő pedofil ügyek kapcsán, ugyanakkor "szívélyes üzenetükben" támogatásukról biztosították XVI. Benedek pápát, akit az a vád ért, hogy tudott bizonyos esetekről.
.
"Mindannyian szégyenkezést és sajnálatot érzünk a néhány pap és egyházi személy által elkövetett borzalmas cselekmények miatt …  Azok, akik ezeket a tetteket elkövették, eltorzították egyházunkat, megsértették a keresztény közösségeket, és gyanúba keverték a papság valamennyi tagját" – olvasható a francia érseki konferencia lourdes-i találkozóját követően kiadott, a pápához intézett levélben.
.
A francia katolikus egyház vezetői ugyanakkor azt is leszögezik: "elfogadhatatlannak tartják, hogy ezeket a borzalmas cselekményeket  (egyesek) olyan kampányra használják fel, amelyben az ön személyét és az ön egyházi testületen belüli szerepét támadják". Több francia érsek nyilatkozott, hogy a pápa soha nem akarta eltussolni az egyházon belüli pedofil ügyeket, hanem éppen ellenkezőleg, arra biztatta a papságot, hogy ne tartsa titokban az  ilyen eseteket. (MTI Hír)

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.