Register
A password will be e-mailed to you.

Kibővítették és vasárnap átadták Debrecenben a "Reménysugár" elnevezésű nappali melegedőt, amely naponta ötven, krízisidőszakban százötven     hajléktalannak biztosít elhelyezést a cívis városban – újságolta örömmel Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese.

Tájékoztatása szerint az átalakítás csaknem 15 millió forintba  került, ennek 70 százaléka önerő volt, amely a helyi református  egyházközségtől és adományozóktól származott. A melegedő belső  berendezéseit az amerikai Charlotte város Myers parki presbiteriánus  gyülekezete, a nagytemplomi egyházközség testvérgyülekezete  biztosította.
 
Az eseményen jelen volt Bölcskei Gusztáv tiszántúli református  püspök és Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat  vezetője. Czibere Károly úgy fogalmazott: az állami jóléti rendszer  soha nem lesz képes arra, hogy megállítsa a nehéz helyzetbe kerülő  családokat a "lejtő tetején", erre csak a közösségek képesek.
 
Csonkáné Simon Judit intézményvezető felidézte, hogy melegedőjük  már 2008 decembere óta működik, önkénteseik heti rendszerességgel  segítették a rászorulókat meleg étellel, ruhával, tisztálkodási  lehetőséggel. A mostani bővítéssel lehetőség nyílt arra, hogy minden  nap 8 és 16 óra között fogadják a hajléktalanokat – tette hozzá.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.