RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Kibővítették és vasárnap átadták Debrecenben a "Reménysugár" elnevezésű nappali melegedőt, amely naponta ötven, krízisidőszakban százötven     hajléktalannak biztosít elhelyezést a cívis városban – újságolta örömmel Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese.

Tájékoztatása szerint az átalakítás csaknem 15 millió forintba  került, ennek 70 százaléka önerő volt, amely a helyi református  egyházközségtől és adományozóktól származott. A melegedő belső  berendezéseit az amerikai Charlotte város Myers parki presbiteriánus  gyülekezete, a nagytemplomi egyházközség testvérgyülekezete  biztosította.
 
Az eseményen jelen volt Bölcskei Gusztáv tiszántúli református  püspök és Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat  vezetője. Czibere Károly úgy fogalmazott: az állami jóléti rendszer  soha nem lesz képes arra, hogy megállítsa a nehéz helyzetbe kerülő  családokat a "lejtő tetején", erre csak a közösségek képesek.
 
Csonkáné Simon Judit intézményvezető felidézte, hogy melegedőjük  már 2008 decembere óta működik, önkénteseik heti rendszerességgel  segítették a rászorulókat meleg étellel, ruhával, tisztálkodási  lehetőséggel. A mostani bővítéssel lehetőség nyílt arra, hogy minden  nap 8 és 16 óra között fogadják a hajléktalanokat – tette hozzá.
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.