RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A nyugat-európaiak jelentős többsége pártolná a teljes testet és a fejet is elfedő női iszlám öltözet, a burka nyilvános viselésének betiltását, az amerikaiak azonban jóval toleránsabbak – derül ki a Financial Times megbízásából elvégzett, kedden ismertetett nemzetközi felmérésből.
.
A londoni gazdasági-politikai napilap beszámolója szerint a közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a tilalom híveinek aránya  Franciaországban a legnagyobb: megközelíti a 70 százalékot. A  spanyolok 65, az olaszok 63 százaléka támogatná a burka betiltását. Nagy-Britanniában 57, Németországban 50 százalék, az Egyesült  Államokban ugyanakkor csak 33 százalék tiltaná e viseletet.
.
A válaszadók nagy többsége ugyanakkor elvetné a nyilvános  burkaviselet tiltásának összekapcsolását más vallási jelképek,  például a kereszt vagy a zsidó fejfedő, a kipa betiltásával. A  Harris közvélemény-kutató cég által elvégzett felmérés eredménye szerint a briteknek például alig 9 százaléka támogatná a vallási szimbólumok nyilvános viselésének e teljes körű tiltását. Még a  burka viselésének tilalmát legnagyobb arányban támogató franciák  közül is csak 22 százalék pártolná a burkával együtt minden más vallás öltözet és jelkép hordásának törvényen kívül helyezését.

 .
Nemrégiben egy másik nagy brit közvélemény-kutató, az Angus Reid is felmérést végzett Nagy-Britanniában a burka nyilvános viseléséről. Ez azt mutatta ki, hogy a britek 72 százaléka betiltaná a burka viselését minden nyilvános helyen. Az iskolákban és az egyetemeken 79 százalékuk, a repülőtereken 87 százalékuk nem engedélyezné e lepel hordását.
 .
A Financial Times megbízásából elvégzett, kedden ismertetett  újabb felmérés kiterjedt a teljes testről képet alkotó, gyakorlatilag a ruházat alá "belátó" új biztonsági átvilágító berendezések nyilvános megítélésére is. Spanyolország kivételével a kutatásba bevont országok közvéleményeinek többsége támogatta e berendezések meghonosítását; a spanyolok 46 százaléka pártolja ugyanezt.
 .
Nagy-Britanniában eddig a londoni Heathrow-n, illetve a manchesteri nemzetközi repülőtéren kezdődött meg az emberi testről teljes, háromdimenziós képet alkotó, a ruházat alá rejtett robbanószerek kimutatását célzó gépek telepítése, egyelőre kísérleti jelleggel.
 .
Ennek előzményeként egy nigériai öngyilkos merénylőjelölt – aki korábban az egyik patinás angliai egyetem, a University College London hallgatója volt, majd a hatóságok gyanúja szerint Jemenben kapott terrorista kiképzést – karácsonykor megpróbált felrobbantani  egy Európából Amerikába tartó utasszállító repülőgépet a testére erősített robbanóanyaggal. Detonáció nem történt, és az utasok a személyzet tagjaival együtt legyűrték a terroristát.
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Egy válasz

  1. Mariann

    Mindig jelen volt a jo es a rossz a foldon, de ez a lepel viselet, szinte lehetoseget kinal a rossz elkoveteset illetoen.
    Nagyon sok visszaeles tortent mar e-miatt, es az araborszagokban is
    probaljak betiltani, de nem sok sikerrel sajnos.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.