Register
A password will be e-mailed to you.

"A középső kupola fölött tűnt fel aranykoronával a fején, tiszta fehérbe és kékbe öltözve, teljes magasságában egy fénypalásttal körbevonva. A templom tetején álló keresztek fényesen ragyogtak, ahogy az alakzat az épület kupolái és ikertornyai közt lebegett"

Csütörtök éjjel (2009.12.11-én), valamivel éjfél után, a varaqu-i biztonsági őrök egy különleges fényjelenségnek voltak tanúi, mely a Szűz Mária és
Mihály arkangyalnak szentelt kopt templom fölött lebegett. Erre az izzó fényességre, amely elhalványította a közvilágítást, figyelmes lett az egyik kávézóban üldögélő muzulmán baráti társaság. Érdeklődve felnéztek, közülük ketten úgy látták, hogy a fény egy női alakzat formáját ölti fel. Pár kopt járókelő rögtön a Szent Szűzzel azonosította a jelenséget. A középső kupola fölött tűnt fel aranykoronával a fején, tiszta fehérbe és kékbe öltözve, teljes magasságában egy fénypalásttal körbevonva. A templom tetején álló keresztek fényesen ragyogtak, ahogy az alakzat az épület kupolái és ikertornyai közt lebegett. A jelenés péntek hajnali 1 órától 4-ig tartott. Gyorsan híre ment a dolognak, az emberek a mobiltelefonjaikkal felvételeket készítettek, izgatottan hívták szeretteiket, hogy megosszák velük a hírt a különleges eseményről. Ennek köszönhetően a tömeg gyorsan felduzzadt a téren.

Értesítették a papokat is, akik már régen hazamentek de a hír hallatára rohantak vissza a templomhoz hogy ellenőrizzék az esemény valódiságát. A Gízai Biztonsági Hatóságok gyorsan felmérték a helyzetet és a terület kordonnal való bekerítését sürgették a tömeg védelmére és a rend fenntartására. A következő órákban őrült izgalommal terjedt a hír, hogy a Szent Szűz megjelent. A Világosság Anyja. Mother of Light – (light=fény).

Érdekessége a dolognak, hogy muzulmánok kezdték el elsőként terjeszteni jelenés hírét. Nem véletlen, hogy a Szent Szűz a következőt mondja Lukács evangéliumában: ‘Mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék’ (Lk. 1,48.)

Emberek ezrei vették körbe a templomot. A decemberi csípős hideg ellenére a tömeg másnap reggelig letáborozott, néhányan kijjebb tábortüzeket
gyújtottak, hogy felmelegedhessenek. Folyamatosan himnuszok és imák töltötték be az éjszaka levegőjét a Szent Szűz tiszteletére.A tömegben
egyaránt jelen voltak muzulmánok és keresztények, elfátyolozott hölgyek egymás mellett a fedetlenekkel, mind résztvevői a jelenésnek

Hajnali egy óra körül egy fényes galambot vettek észre a templom kupolái fölött repülni, majd a tornyon landolni. Hirtelen egy örömteli kiáltás hallatszott: "A Szűz, a Szent Szűz megjelent!" Emberek százai csoportosultak vastag ruhákba öltözve a szomszédos háztetőkön és kapcsolódtak be az utcán gyülekező ezrek éneklésébe: Ó Szent Szűz, Világosság Anyja, jöjj el hozzánk mindig!

Watani, a cikk írója beszélt Giza érsekével Anba Theodosius-sal, aki elmondta, hogy dec. 11-én éppen Alexandira délnyugati részén tartózkodott a
Mar Mina kolostorban Maryut-ban, amikor telefonon kereste őt a waraq-i templom papja, "…hogy értesítsen Szűz Mária megjelenéséről. Óvatosságra intettem, mivel képtelenség lett volna bármiféle nyilatkozatot kiadni addig, amíg nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy valóban a Szent Szűz jelent meg. Tájékoztattuk Shenouda pátriárkát Amerikában, aki bekapcsolódott velünk együtt követve tovább az eseményeket. Végül, amikor biztossá vált, hogy a Szent Szűz jelent meg ezrek szeme láttára, kiadtunk egy hivatalos nyilatkozatot az eseménnyel kapcsolatban."

Az egyik szemtanú (Maher Nazmy) gondolata a jelenés okáról: "Isten közelebb akar minket warraqiakat vezetni magához. A legtöbben kereskedők, kézművesek vagyunk, Rá már nem marad időnk, túlságosan elfoglal minket a megélhetésünk. Amióta a Szent Szűz megjelent, a templom telve van az imádókkal."

A warraq-i templom papja Daoud Ibrahim a következőket mondta a cikk írójának: "A jelenés a béke üzenetét hordozza, felhívás a kiengesztelődésre." "Mihelyst tudomást szereztünk az eseményről, értesítettük a püspökséget, ők pedig III. Shenouda pátriárkát, aki éppen az Egyesült Államokban volt orvosi vizsgálatokon. Az egyház nagy gonddal regisztrálta és dokumentálta az eseményt, a szemtanúk számával, fényképekkel és videofelvételekkel együtt."

Cikk írói: Victor Salama- Nader Shukry
Fordította: Fekete Zsuzsa

Teljes cikk itt olvasható angolul: http://www.wataninet.com/ArticleDetails.aspx?A=25345

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

5 hozzászólás

  1. simondán jános

    igen egy remetének monta meg hogy egy kutat csinoljanak o da ami egy gyogy víz meg egy templomot meg egy kápolnát és 9 éves vagyok de eszt is tudom .

    Válasz
  2. Metropolita

    Kedves atya! Tulajdonképpen jogos a felvetés, mert egyrészt konkrétan ádventben történt, másrészt a muzulmánok szempontjából nincs is karácsony, de így mégis könnyebben megjegyezhető az időbeli tájolása az eseménynek. Nekünk valahogy evidensnek tűnt a karácsonyi-ádventi időszakhoz kötni fejben az eseményt… :-)

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.