RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A fiatalon elhunyt Chiara Luce Badanót hamarosan boldoggá avatják.
.
A Szentszék XVI. Benedek pápa aláírásával 2009 decemberben tette közzé azt a dekrétumot, amelyben elismerik a boldoggáavatáshoz szükséges csodát.
.
A Fokoláré Mozgalom tagjai közül ő az első, aki ilyen elismerésben részesül. Ez bátorít bennünket, hogy higgyünk az evangélium logikájában: a búzaszem, ha elhal a földben, sok termést hoz. Ragyogó példája segíteni fog bennünket, hogy megismertessük a karizma fényét, és hírül adjuk a világnak, hogy Isten a Szeretet – ezekkel a szavakkal reagált a boldoggáaavatás hírére Maria Voce, a Fokoláre Mozgalom elnöke.
.
Ki volt Chiara Luce?
.
1971. október 2-án született Ruggero Badano és Maria Teresa Caviglia kései gyermekeként. Szülei a katolikus hitben nevelték fel. Kedves, életvidám, szerény lány volt, sokat teniszezett, úszott, kirándult, szeretett énekelni és táncolni. Kilencéves korában már a Fokoláre Mozgalomhoz tartozott. Tehetsége sokféle módon megmutatkozott, vonzó társasági lény volt, sok baráttal, akik „normálisnak", ugyanakkor rendkívülinek is tartották őt.

Amikor csatlakozott a Chiara Lubich által alapított Gen (új generáció) Mozgalomhoz, megismerte a Szeretet-Istent, életének ideálját. Úgy döntött, minden pillanatban az ő akaratát fogja tenni, s Jézust akarta látni minden felebarátjában. Különös szeretettel fordult a rászorulók, a szegények felé, s szívesen foglalkozott afrikai gyerekekkel: arról álmodott, hogy egyszer majd orvos lesz Afrikában.

16 évesen nagyon vonzotta a szerzetesi élet. Nem sokkal később a vállában csontrákot állapítottak meg. Amikor megtudta, teljesen Isten szeretetére bízta magát. Ragaszkodott elképzeléséhez, hogy misszionárius lesz. A betegség azonban gyorsan terjedt, hamarosan a gerince is meggyengült, s egy idő után Chiara már nem tudott járni. Amikor fájdalmak gyötörték, azt ismételgette: „Jézus, ha Te is akarod ezt, én is akarom." Lassan beletörődött abba, hogy már sehová nem mehet, és idejét imádsággal töltötte, lelki támaszt adott családjának és barátainak. Akik felkeresték őt, nyugalommal, békével és örömmel találkoztak. Chiara üzenetet küldött kortársainak: „A fiataloké a jövő. Én már nem tudok futni, de szeretném átadni nektek ezt az égő lángot, mint az Olimpiában. Csak egy életetek van, és mindent megér, hogy jól éljétek!"

A Chiara Luce nevet a Fokoláre Mozgalom alapítója, Chiara Lubich adta neki.
1990. október 7-én ért véget rövid és sugárzó élete. Röviddel halála előtt azt mondta: „Ne sírjatok miattam, Jézushoz megyek! Nem akarom, hogy a temetésemen az emberek sírjanak, inkább énekeljenek teli torokból!" Utoljára így szólt édesanyjához: „Légy boldog: én az vagyok!"

Egész élete az Isten szeretetébe való feltétel nélküli beleegyezés volt, újra és újra kimondott „igen", gyermekkorától kezdve: ez változtatta betegségét fényes utazássá az Élet teljessége felé. Halála után életszentségének híre fokozatosan elterjedt.

Egy Triesztben történt csodálatos gyógyulás elismerése egy fontos lépéssel közelebb hozta a boldoggáavatást, amelyet 1999-ben indított el Livio Maritano, Acqui püspöke – olvasható a Fokoláre Mozgalom honlapján. Az ünnepélyes eseményre várhatóan még idén sor kerül.

Chiara Luce honlapja: www.chiaralucebadano.it

A csontrák nagy fizikai szenvedéssel jár

Chiara találkozott mennyei Jegyesével

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

22 hozzászólás

 1. Klára

  Csodálatos példával jár elöttünk.. Nagyon boldog vagyok, hogy a mozgalomhoz tartozhatok ès, hogy èn is Klára lehetek.. :)

  Válasz
 2. R. István

  Nem tudom, és nem is akarom magamba tartani azt a rövid gondolatot amit nem rég hallottam egy nagyon idős nénitől a buszon.

  “Nekem a fiatalság arra volt jó, hogy időben találkozzak Jézussal”.

  Ez mondat és ennek a fiatal, már Boldog Chiara története nagyon elgondolkodtat. (22 éves vagyok).

  Válasz
 3. zafír

  Példa értékű lehetne sok ember számára ,Chiarát Krisztus szeretete segíthette a fájdalmak elviselésében . Az arca Lourdesi Bernadettre emlékeztet, talán valami különleges nyugalmat sugároz számomra.
  Nyugodjék békében .

  Válasz
 4. Ariel adatlap-képe
  Ariel

  Kedves Enikő!
  Köszönet mindig hálás és vidám soraidért. Chiara Luce nekünk is lendületet ad, hogy mi is szentek akarjunk lenni, ahogy ő! És akarunk is! :-)

  Válasz
 5. Enikő

  Mekkora hit egy gyönge emberben…példakép számomra hogy mindig mindenben azt tudjam én is mondani, legyen meg a Te akaratod! Köszönöm hogy elolvashattam!

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.