Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária látomása: Mária élete – Tartalomjegyzék

<< Előző rész: József halála

Mária mondja:
.
– Fiam kisdedkora, gyermekkora, serdülőkora és ifjúkora csak röviden kerül említésre az Evangéliumban, amely egyébként részletesen ír az életéről. Ott ő a Mester, itt viszont az Ember. Az Isten, aki az ember iránti szeretetéből megalázta magát, ugyanakkor csodákat tett egy közös életben. Működött bennem, éreztem, ahogy lelkem tökéletesebbé válik a fiammal való érintkezés által, aki méhemben növekedett. Elkezdte már működését Zakariás házában, megszentelve a Keresztelőt, segítve a vajúdásban Erzsébetet, visszaadva Zakariás beszélőképességét és hitét. Hatott Józsefre, feltárva előtte egy olyan magasztos igazság fényét, amelyet ő nem lett volna képes magától felfogni, annak ellenére, hogy igaz volt. Utánam Józsefet boldogította leginkább az isteni jótéteményeknek ez az özöne.
.
Figyeld meg, milyen nagy utat tett meg József lelkileg attól kezdve, hogy házamba jött, addig a pillanatig, amikor Egyiptomba menekültünk.
. 
Kezdetben "csak" egy igaz ember volt. Korának embere. Utána fokozatosan a keresztény idő Igazává lett. Miután megkapta a Krisztusba vetett hitet, elhagyta azt a hitét, amellyel addig rendelkezett, amíg meg nem kezdtük a Názáretből Betlehembe vezető utunkat. "Mit fogunk tenni?” – kérdezte, és szavaiban benne volt az egész lénye, kinyilvánítva emberi félelmeit, emberi aggodalmait. Elért a reménységhez.

A barlangban, a születés előtt azt mondta: "Holnap jobb lesz!”  A közelgő Jézus megerősítette benne ezt a reménységet, amely a legszebb Isten ajándékai között. És amikor megszentelte őt a Jézussal való kapcsolat, ettől a reménységtől tovább haladt a vakmerőségig.
 
Mindig engedte nekem, hogy irányítsam, mert nagy tiszteletet táplált irántam. Később átvette az irányítást mind az anyagi, mind a felsőbbrendű dolgokban, és mint a család feje, döntött, amikor döntenie kellett. Aztán a menekülés fájdalmas óráiban, miután hónapokon keresztül együtt volt Isteni Fiával, már átjárta a szentség, és ő vigasztalt engem szenvedésemben és mondta: "Még ha semmink se lenne többé, akkor is mindenünk megvan, mert ő velünk van.”
 
Jézusom a kegyelem csodáit művelte a pásztorokban. Az angyal ahhoz a pásztorhoz ment, aki a velem való futó érintkezés által már előkészítette magát a kegyelemre, és így megkapta a kegyelmet, amely által örökre üdvözült. Jézus mindenkire hatással volt, ahol jártunk számkivetésünkben, majd amikor visszatértünk kis Názáretünkbe. Mert ahol ő volt, ott úgy terjedt el az életszentség, mint az olaj a vásznon és a virágillat a levegőben. Aki őt megérintette, hacsak nem ördög volt, vágyakozni kezdett az életszentség után.
 
Ahol megtalálható ez a vágyakozás, ott van az örök élet gyökere, mert aki jó akar lenni, az eléri a Jóságot, és a jóság elviszi őt Isten országába.
 
A bölcsek ajándékai villámgyorsan eltűntek, amikor tetőt szereztünk a fejünk fölé, és beszereztük az élethez szükséges dolgokat és a szükséges táplálékot, amikhez ez volt egyedüli eszközünk mindaddig, amíg munkát nem találtunk.
 
A zsidó közösséget mindig nagyon segítették. De az Egyiptomban összegyűlt közösség szinte kizárólag menekültekből tevődött össze, akiket üldöztek, akik szegények voltak, mint mi is, akik csatlakoztunk hozzájuk. És az a kevés, amit a vagyonunkból meg akartunk tartani Jézus, a mi felnőtt Jézusunk számára, gondviselésszerű volt visszatérésünkkor, és alig elégséges ahhoz, hogy újra berendezzük názáreti házunkat és műhelyünket. Mert a korok változnak, de az emberi kapzsiság mindig ugyanaz marad, és más szükséghelyzetét felhasználja arra, hogy kifossza.
 
Nem, az, hogy Jézus velünk volt, nem segített minket az anyagi javak szerzésében. Közületek sokan megkövetelik ezt azonnal, amint egy kicsit egyesülnek Jézussal. Elfelejtik, hogy ő azt mondta: "Keressétek elsősorban a lelki dolgokat!” (Mt 6,25-34) Minden egyebet ráadásként megkaptok. Isten még az ételről is gondoskodik. Az emberek számára éppúgy, mint a madaraknak, mert tudja, hogy szükségtek van a táplálékra, mivel testetek védőpajzsként veszi körül lelketeket. De először az ő kegyelmét kérjétek! Kérjetek először a lelketek számára! A többit hozzákapjátok.
.
Emberileg szólva, Józsefnek a Jézussal való egysége miatt kijutott a szomorúságból, fáradalmakból, üldöztetésbôl, éhségből. Mása nem volt. De mivel csak Jézusra vágyakozott, mindez lelki békévé, természetfeletti ôrömmé változott a szívében. Szeretnélek elvinni titeket arra a pontra, ahová Jegyesem eljutott, amikor ezt mondta: "Még ha semmink se lenne, akkor is meglesz mindenünk, mert velünk van Jézus.”

>> Búcsú Máriától

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

940 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.