Register
A password will be e-mailed to you.

New York, 2010. február 5.

Celestino Migliore érsek, a Szentszék állandó ENSZ megfigyelője az ENSZ Gazdasági és Társadalmi Tanácsa 48. ülésén hozzászólásában hangsúlyozta, hogy a gazdasági ás társadalmi integráció és fejlődés fő erőforrásai a családok.
.
Celestino Migliore érsek kifejtette, hogy a globalizált világban a társadalmi integráció megköveteli az emberi személy jólétének, ezen belül spirituális jólétének nagyobb figyelembe vételét. A munkanélküliség és a szegénység leküzdését azok gyökereinél, az emberi viszonyoknál és az élet felé való nyitottságnál kell kezdeni. Itt van a család központi szerepe. A családban sajátítanak el a gyerekek először olyan készségeket, magatartást és értékeket, amelyek a munkában való részvételre, gazdasági és társadalmi felelősségre nevelnek. Ezért jár a családoknak több támogatás a jövedelmek újra elosztása során.
.
A társadalmi integrációs programokban a civil és vallásos szervezetek fontos szerepet töltenek be, mert a helyi közösségeket mozgósítják, és együttműködésre ösztönöznek.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.