Register
A password will be e-mailed to you.

Vatikánváros, 2010. január 31., vasárnapA közel-keleti béke megteremtéséért és az olaszországi munkanélküliség csökkentéséért emelte fel a szavát a pápa a szokásos vasárnapi úrangyala imádsága keretében.

XVI. Benedek a Szent Péter térre néző dolgozószobájának az  ablakából két fehér galambot is útjára engedett, jelképezve ezzel a  béke iránti óhaját. Ez az aktus azonban némileg megzavarta a  programot, mert a második útjára engedett galamb visszarepült a  pápai dolgozószobába, míg a másik a párkányon várt társára. A  második galambindítási kísérlet már sikeres volt.
 
Az egyházfő arra kérte a világ keresztényeit, hogy együtt  imádkozzanak a közel-keleti válság felszámolásáért.
 
A római Szent Péter téren összegyűlt több ezer ember előtt a  katolikus egyházfő sürgette az üzletembereket és a gazdaság  irányításáért felelős vezetőket, hogy támogassák a gazdasági válság  miatti munkahelyvesztések leállítására irányuló harcot.
 
A válság számos munkahely elvesztéséhez vezet. Ezért a pápa az  érdekelt felektől, a vállalkozóktól, a dolgozóktól és a gazdasági  vezetőktől egyaránt nagyobb felelősségérzetet kért azért, hogy a  családok tisztességesen meg tudjanak élni.
 
XVI. Benedek név szerint két olyan üzemet is megemlített,  amelyekre bezárás vár, s emiatt tömeges elbocsátások várhatóak. Az  egyik a Fiatnak a szicíliai Termini Imeresében lévő üzeme, a másik  az Alcoa amerikai alumíniumgyártó óriásvállalatnak a szardíniai  Portovesmében létesített gyárrészlege.
 
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

15 hozzászólás

  1. zsolt

    sokan -sokan ebben a helyzetben kerültek de nem akarják meg érteni az emberek de lénnyeg azzal tudnak fenyegetőzni a biróságal stb nincs ma megértés inkább kizsákmányolás van sajnos de imát kérek értük még miértünk is ilyen helyzetben vagyunk köszönöm

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.