RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

XVI. Benedek pápa először énekel hanglemezen a nemrégiben megjelent Alma Mater-Zene a Vatikánból című CD-n, amelyet a Universal-csoporthoz tartozó Geffen gondoz.
.
A katolikus egyházfő énekén kívül hallható a lemezen a pápa  beszéde is latin, olasz, portugál, német és francia nyelven.
.
"Meggyőződésem, hogy a zene valóban a szépség egyetemes nyelve, ami  összeköti a jóakaratú embereket" – idézte a Universal kiadó  közleménye a lemez megjelenése kapcsán XVI. Benedeket.
.
Mint írták, a pápa és a kórus hangját a római Szent  Péter-bazilikában, a szimfonikus kíséretet a legendás londoni Abbey  Road stúdióban rögzítették. A felvételen közreműködött a Római  Filharmonikus Akadémia Énekkara Monsignor Pablo Colino vezényletével  és a Royal Philharmonic Orchestra. A CD-n három zeneszerző, a római katolikus olasz Stefano  Mainetti, a felekezeten kívüli angol Simon Boswell és a mohamedán  marokkói Nour Eddine komponált modern kísérőzenét a Szűz Máriát  dicsőítő gregorián kórustételekhez.

A CD hivatalos bemutatóját november végén Rómában tartották.

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.