Register
A password will be e-mailed to you.

XVI. Benedek pápa először énekel hanglemezen a nemrégiben megjelent Alma Mater-Zene a Vatikánból című CD-n, amelyet a Universal-csoporthoz tartozó Geffen gondoz.
.
A katolikus egyházfő énekén kívül hallható a lemezen a pápa  beszéde is latin, olasz, portugál, német és francia nyelven.
.
"Meggyőződésem, hogy a zene valóban a szépség egyetemes nyelve, ami  összeköti a jóakaratú embereket" – idézte a Universal kiadó  közleménye a lemez megjelenése kapcsán XVI. Benedeket.
.
Mint írták, a pápa és a kórus hangját a római Szent  Péter-bazilikában, a szimfonikus kíséretet a legendás londoni Abbey  Road stúdióban rögzítették. A felvételen közreműködött a Római  Filharmonikus Akadémia Énekkara Monsignor Pablo Colino vezényletével  és a Royal Philharmonic Orchestra. A CD-n három zeneszerző, a római katolikus olasz Stefano  Mainetti, a felekezeten kívüli angol Simon Boswell és a mohamedán  marokkói Nour Eddine komponált modern kísérőzenét a Szűz Máriát  dicsőítő gregorián kórustételekhez.

A CD hivatalos bemutatóját november végén Rómában tartották.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.