Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária látomása: Mária élete – Tartalomjegyzék
< Előző rész: József bocsánatkérése
Mária a következőket tanítja József erényeiről:
– Ezzel az evangéliumban nem említett előbbi jelenettel figyelmetekbe akarom idézni annak lényeges követelményeit, hogy tessetek Istennek, hogy Ő állandóan a szívetekbe jöjjön.
 
Hit. József vakon hitt a mennyei hírnök szavaiban. Csak azt kérte, hogy higgyen, mert őszintén meg volt győződve arról, hogy Isten jó, és nem akarja, hogy neki, aki bízott az Úrban, szenvednie kelljen attól, hogy elárulják, becsapják, megvessék felebarátai. József csak azt kérte Istentől, hogy higgyen bennem. Becsületes volt, és csak fájdalommal tudott arra gondolni, hogy mások nem azok. Ő élte a Törvényt, és a Törvény azt mondja: "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” Mi annyira szeretjük magunkat, hogy tökéleteseknek hisszük magunkat akkor is, amikor nem vagyunk azok. Miért legyünk akkor szeretetlenek a felebaráthoz, tökéletlennek gondolva őt?

Tökéletes szeretet. Az a szeretet, amely tud megbocsátani és akar megbocsátani. Előre megbocsátani, mentegetve saját szívében a felebarát fogyatékosságát. Azonnal megbocsátani, minden enyhítő körülményt feltételezni a bűnösnél.

Tökéletes alázatosság, akárcsak a szeretet. Érteni kell annak felismeréséhez, ha valaki pusztán csak gondolatban is hibázott, és kerülni a kevélységet, amely még ártalmasabb az elkövetett hibánál is, és nem akarja, hogy beismerjük: "Tévedtem." Pedig Istent kivéve, mindnyájan tévedünk. Ki mondhatja el: "Sose tévedek!?" És még nehezebb gyakorlata az alázatosságnak az, hogy tudunk hallgatni Isten bennünk végbevitt csodáiról, amikor nem szükséges hirdetni azokat azért, hogy Őt megdicsőítsük. Így nem alázzuk meg felebarátunkat, aki nem kapott ilyen rendkívüli ajándékokat Istentől. Ha akarja, Isten kinyilatkoztatja magát szolgájának. Erzsébet olyannak látott engem, amilyen voltam, akkor, amikor eljött számára ennek a megismerésnek az ideje.
 
Bízzátok az Úrra, hogy kihirdesse: szolgái vagytok. Maradjatok az árnyékban és hallgassatok, ti, akik kegyelemben részesültök, hogy megérdemelhessétek az örökké ragyogó nap sugarát felettetek és bennetek.

> Mária bizalma, avagy mire van szüksége egy férjnek és egy feleségnek? – Valtorta Mária látomása folytatódik…

                              

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.