Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária: Mária élete – Tartalomjegyzék

< Előző rész: Máriát átadják a templomnak


 
Jézus szavai:
– A főpap azt mondta: "Járj jelenlétemben, és légy tökéletes!” Nem tudta, hogy ahhoz beszélt, akinél csak Isten tökéletesebb. De Isten nevében beszélt, és mindig szent az Ő rendelkezése. Mindig szent, de főleg a Bölcsességgel Teljes számára.

Mária megérdemelte, hogy "a Bölcsesség megelőzze őt és neki mutatkozzék meg először, mert az első naptól kezdve ott virrasztott ajtaja előtt, vágyakozva arra, hogy oktatásban részesüljön a szeretet által. Tiszta akart lenni, hogy elnyerje a tökéletes szeretetet és megérdemelje, hogy az legyen a tanítónője.” (Péld 8,17-34)
 
Alázatosságában nem látta, hogy birtokolta azt fogantatásától kezdve, mielőtt még megszületett volna, és hogy a Bölcsességgel való egyesülése a Paradicsom isteni szÌvdobbanásainak folytatása. Nem volt képes ezt elképzelni. És amikor szívének csendjében Isten magasztos dolgokat mondott neki, ő alázatosan kevély gondolatoknak tartotta azokat, és ártatlan szívét Istenhez emelve könyörgött: "Könyörülj szolgálódon, Uram!”
 
Az igazán Bölcs, az Örök Szűz valóban csak egyetlen dologra gondolt napjának hajnalától kezdve: ",Isten felé fordítani szívét életének reggelétől fogva és virrasztani az Úrért, imádkozva a Magasságbeli előtt”, bocsánatát kérve szívének gyengeségéért, amint alázatossága azt sugallta neki. Nem tudta, hogy már előre a bűnösök számára kér bocsánatot, amit majd haldokló Fiával együtt a Kereszt lábánál fog tenni.
 
Amikor pedig a nagy Úr majd akarja, eltölti őt az értelem Lelke, és akkor megérti fenséges küldetését. Most még csak kisgyermek, aki a templom szent békéjében mind szorosabb kapcsolatba lép Istennel beszélgetéseiben, érzelmeiben és emlékeiben.

> Valtorta Mária látomásának folytatáa: Joakim és Anna halála
                                                          
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.