Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária: Mária élete – Tartalomjegyzék

< Előző rész: A tökéletes gyermek

Anna egy árnyas lugasban varrogat. A kis Mária már biztos léptekkel jár fehér szandáljában, bokáig érő fehér ruhácskájában. Olyan, mint egy kis angyal. Pipacsokat, búzavirágokat és egyéb virágokat tart a kezében, amelyek a búza között nőnek. Édesanyjához megy, és megáll annak térdei között. Anna átkarolja őt.
– Mama, mama! – mondja, mint egy kis galamb, amely fészkére talált.

Anna lehajol hozzá és szeretettel megcsókolja. Utána Mária felemeli fejét, és átadja a virágokat. Mindet anyjának hozta, és minden virágról elmond egy kis történetet, amit ő talált ki:
– Ez a szép kék, nagy virág egy csillag, amely az égből jött le, hogy az Úr csókját hozza a mamának. Íme, csókold meg itt, a szívén, a szívén, ezt az égi virágot, és érezni fogod, hogy Isten ízével rendelkezik.   Ez a másik viszont, amely világosabb kék, mint a papa szeme, az Úr írását viseli szirmán, aki sok jót akar a papának, mert ő jó. És ez a picinyke, picinyke, amelyből egyet találtam (egy nefelejcs), ez az, amit az Úr azért alkotott, hogy megmondja Máriának, jót kíván neki. És ezek a pirosak, tudod mama, mik ezek? Dávid király ruhájának darabjai, Izrael ellenségeinek vérébe mártva, és elvetve a küzdelem és győzelem csataterén. Ennek a királyi ruhának a szárnyából születtek, amely ruhát az Úrért viselt küzdelem szaggatott darabokra. Míg ez a fehér és gyengéd virág, amely olyan, mintha hét selyemkupából készült volna, amelyek az égre néznek, telve illattal, és amelyek ott, a forrás mellett születtek – a papa gyűjtötte össze őket a tövisek közül – Salamon király ruhájából készültek, amelyet akkor
viselt, amely hónapban megszületett a kis unokája. Sok, sok évvel ezelôtt Izrael sokasága előtt ment a Szövetségláda és a Tabernákulum előtt, és örvendezett, és énekelt, imádkozván örömében. (1Kir 8) Én mindig ez a virág akarok lenni, és mint a bölcs király, énekelni akarok egész életemben és imádkozni a Tabernákulum elôtt – fejezi be Mária kis szája.

– Örömöm! Honnan tudod ezeket a szent dolgokat? Ki mondta el neked? Atyád?
– Nem. Nem tudom, ki. De úgy tűnik, hogy mindig tudtam. Talán olyan valaki mondja nekem, akit nem látok. Talán egy angyal, akit Isten küld, hogy beszéljen a jó emberekhez. Mama, elmondasz még valamit nekem…?
– Ó, leányom! Mit akarsz tudni?
 
Mária gondolkozik, komolyan és összeszedetten. Kis arcán visszatükröződnek gondolatainak árnya. Mosolyok és sóhajok, napsugarak és felhők árnyai, amikor Izrael történetére gondol. Utána válaszol:
– Beszélj még Dániel Gábrieljéről, amelyben megígéri a Krisztust. (Dán 9)
És behunyt szemmel hallgatja, csendesen ismételve a szavakat, amelyeket anyja mond, mintha jobban meg akarná jegyezni. Amikor Anna befejezi, megkérdi:
– Mennyi hiányzik még ahhoz, hogy eljöjjön az Emmanuel?
– Körülbelül harminc év, kedvesem.
– Még annyi! És én a templomban leszek… Mondd meg nekem, ha én sokat, sokat, sokat imádkoznék, éjjel-nappal, éjjel-nappal, és csak Istené kívánnék lenni egész életemben, ezért az Örökkévaló megadná nekem a kegyelmet, hogy előbb küldené el a Messiást népének?
– Nem tudom, kedvesem. A Próféta azt mondja: ,,Hetven hét”. Hiszem, hogy a jövendölés nem téved. De az Úr olyan jó – és Anna sietve hozzáteszi, mert látja, hogy egy könnycsepp gyöngyözik kisleányának aranyos szempilláján – hogy azt hiszem, ha te sokat, sokat, sokat imádkoznál, ő meghallgatna téged.
 
A mosoly visszatér a kis arcra, amely anyjára néz, és kis szemecskéjén ragyognak a már abbahagyott sírás könnyei, mint a harmatcseppek az alpesi mohán.
– Akkor imádkozni fogok és szűz leszek ezért.
– De tudod te, mit jelent ez?
– Azt jelenti, hogy nem ismerem meg az emberi szeretetet, csak egyedül Istenét. Azt jelenti, hogy nem gondolok másra, csak Istenre. Azt jelenti, hogy kisgyermek maradok testemben és angyal a szívemben. Azt jelenti, hogy csak Istenre tekintek, csak őt hallgatom, szám csak őt dicséri, kezem neki ajánlja fel az áldozatot, lábam gyorsan követi őt, és neki adom szívemet és életemet.
– Te áldott! De akkor sose lesznek gyermekeid, neked, aki annyira szereted a gyermekeket, a báránykákat és a kis galambokat… Tudod? Egy
gyermek olyan egy asszony számára, mint egy fehér, bodorszőrű bárányka, mint egy kis galamb selymes tollával és piros szájával, amely tud
szeretni, csókolni és azt mondani: ,,Mama”.
– Nem számit, Istené leszek. A templomban imádkozom. És talán egy napon meglátom az Emmanuelt. A Szűz, akinek Anyjává kell lennie, amint
a nagy Próféta mondja, már meg kellett, hogy szülessen és a templomban van… Én társa… és szolgálóleánya leszek. Ó, igen! Ha Isten fényénél
megismerhetem, szolgálni szeretném azt a boldogot! És utána ő elhozná nekem a Fiát, elvinne engem a Fiához, és neki is szolgálnék. Gondold
el, mama!… Szolgálni a Messiásnak!!!
 
Márián erőt vesznek ezek a gondolatok, amelyek felemelik és ugyanakkor alázatossá teszik. Kis karjait keresztbe téve kis ölén, kis fejét kissé meghajtva lángra gyúlt érzelmeiben úgy tűnik, mint egy gyermekded megjelenítése az angyali üdvözletnek. Majd folytatja:
– De megengedi-e majd nekem Izrael Királya, Isten Felkentje, hogy neki szolgáljak?
– Ne kételkedj benne! Nemde azt mondja Salamon király: ,,Királyné van hatvan, ágyasasszony nyolcvan, és a szolgálóknak se szeri, se száma.” (Én 6,7) Látod, hogy a Király udvarában számtalan szűzleány szolgálja majd Urát.
– Ó, látod, akkor biztosan szűznek kell lennem. Kell. Ha ő egy szüzet akar anyjának, az annak a jele, hogy mindenek fölött szereti a szüzességet. Azt akarom, hogy szeressen engem, a szolgálóleányát, szüzességemért, ami kissé hasonlóvá tesz engem szeretett Anyjához… Ezt akarom…
 
> Valtorta Mária látomása a gyermek Máriáról folytatódik: A megmentett veréb

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.