Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária: Mária élete – Tartalomjegyzék

< Előző rész: Isten lilioma

Jézus mondja a következőket Valtorta Máriának:
– A Bölcsesség ezt mondatta Salamonnal: ,,Aki gyermek, jöjjön hozzám!” (Péld 9,4) Valóban, városának faláról az Örök Bölcsesség azt mondta az Örök Leánynak: ,,Jöjj hozzám!” Vágyakozott arra, hogy az övé legyen. Később a Legtisztább Leány Fia azt mondja majd: ,,Hagyjátok, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, mert övék az Isten Országa, és aki nem válik hasonlóvá hozzájuk, annak nem lesz része Országomban.” (Mk 10,14-15) Példaképül adom nektek Anyámat. Íme, a tökéletes leány, egyszerű, tiszta galambszívével. Íme az, akit az évek és a világgal való érintkezés nem vadítottak el, nem rontottak meg, nem torzítottak el, nem tettek hazuggá. Mert ő nem akarta. Jöjjetek hozzám, nézzétek Máriát!
 
Te, aki láttad őt, mondd meg nekem: nagyon különbözött-e a kisgyermek tekintete attól, amit láttál a kereszt lábánál, vagy a pünkösd ujjongásában, vagy amikor lehunyta szemét az utolsó álomra? Nem. Itt a kisgyermek bizonytalan és csodálkozó tekintete, utána az angyali üdvözletkor a csodálkozó és szemérmes tekintet, a boldog anyáé Betlehemben, majd az engem imádóé, mint első és legfenségesebb tanítványom, majd a Golgotán a megkínzott, meggyötört tekintete, utána a feltámadáskor és pünkösdkor sugárzó arca, majd az utolsó látomásban az elragadtatott álom által elfátyolozott tekintete. De szeme, akár először nyitja ki, akár fáradtan utoljára hunyja be, miután oly sok örömöt és borzalmat látott, a szeme nyugodt, tiszta, békés, egy kis mennyország, amely egyformán ragyog Mária arcán. Harag, hazugság, kevélység, bujaság, gyűlölet, kíváncsiság sose szennyezik be füstös felhőikkel.
. 
Ez a szem szeretettel néz Istenre, akár sír, akár nevet, és Isten szeretetéért simogat, megbocsát, mindent elvisel. Istenszeretete miatt a gonosz képtelen megtámadni őt, pedig az sokszor felhasználja a szemet, hogy behatoljon a szívbe. Tiszta, nyugodt, áldó szemek ezek, amelyekkel a tiszták, a szentek, Isten szerettei rendelkeznek.
 
Azt mondtam: ,,A test világa a szem. Ha a szemed ép, egész tested világos. De ha a szemed rossz, egész testedre sötétség borul.” (Mt 6,22-23) Ilyen szemei voltak a szenteknek, amelyek fénybe borították a lelket, megmentették a testet, mert, mint Mária, egész életükben Istenre néztek. Sőt, mi több, Istenre emlékeztek.

> Honnan tudod ezeket a szent dolgokat?

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.