Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária: Mária élete – Tartalomjegyzék

< Előző rész: Mária lelkének szépsége és érintetlensége

Joakim és Anna Zakariás és Erzsébet társaságában megy a templomba,hogy elvégezzék az előírt szertartást. Máriát meleg, puha pólyába takarva viszik, mert az idő hideg. Joakim két kövér bárányt vezet kötélen. Joakim új ruhája sötétvörös, Annáé elefántcsontsárga. Szép benne, mint egy királynő. Erzsébet meg is jegyzi:
– Olyannak tűntök nekem, mint házasságkötéstek napján. Akkor még kislány voltam, de emlékszem, milyen szép és boldog voltál.
– De most még boldogabb vagyok… és ezen a szertartáson ugyanazt a ruhát akarom viselni. Megőriztem erre az alkalomra… és nem reméltem, hogy ismét felveszem.
– Az Úr nagyon szeretett téged… – mondja felsóhajtva Erzsébet.
– És ezért neki adom azt, akit legjobban szeretek. Ezt az én virágomat.
– Hogyan tudsz majd elszakadni tőle, amikor eljön az ideje?
– Visszaemlékezve arra, hogy nem volt gyermekem, és az Isten adta nekem. Akkor még boldogabb leszek, mint most. Amikor tudom, hogy a templomban van, azt mondom majd: "A Tabernákulum közelében  imádkozik, édesanyjáért is imádkozik Izrael Istenéhez." És ez békével tölt majd el. És még nagyobb békét érzek, amikor mondom: "Ő egészen az övé. Amikor ez a két boldog öreg, aki őt az égből kapta, nem lesz többé, ő, az Örökkévaló lesz még mindig az Atyja. Hidd el, erősen meg vagyok győződve arról, hogy ez a kicsi nem a mienk. Én már nem tudtam többé semmit sem tenni… Ő küldte őt méhembe, isteni ajándékként, hogy felszárítsa könnyeimet, és megerősítse reményünket és imáinkat. Azért az Övé. Mi az ő boldog őrzői vagyunk… és áldott legyen érte!
 
Közben elérkeznek a templom falához.
– Míg ti a Nikánor kapuhoz mentek, én megyek és értesítem a papot. Utána én is jövök – mondja Zakariás. És eltűnik egy boltív mögött.
 
Amikor megérkeznek az egymásután emelkedő udvarokon keresztül a díszes Nikánor kapuhoz, amely súlyos bronzból készült és ezüstlemezek fedik, Zakariás már ott van egy pap oldalán, aki pompás ruhába van öltözve. Anna részesül a szenteltvízzel való meghintésben, utána a pap felszólítja, hogy menjen az áldozati oltárhoz. A kis Mária már nincs a kezében, őt Erzsébet tartja, aki a kapunál marad. Joakim azonban felesége mögött megy, vezetve a bégető bárányt. A pap feláldozza a bárányt, és ezzel Anna megtisztult.
 
Zakariás csendesen mond valamit paptársának, aki mosolyogva bólint. Utána a csoporthoz megy, és kifejezi jókívánságait az anyának és az apának örömükért és ígéretükhöz való hűségükért. Átveszi a második bárányt, a lisztet és a pogácsákat.
– Tehát ez a leány az Úrnak lesz szentelve? Az Úr áldása legyen rajta és rajtatok.
Ekkor csatlakozik hozzájuk Anna, Fánuel leánya, Aser törzséből, aki a kis Mária egyik tanítónője lesz.
– Jöjj, asszony! – mondja neki a pap. – Ezt a kicsit felajánlották a templomnak dicsérő áldozatul. Te leszel a tanítója, és szentül felnő majd a kezed alatt.
A már fehérhajú Anna, Fánuel leánya, megsimogatja a kisleányt, aki ártatlan és csodálkozó szemmel nézi mindezt a fehérséget és aranyat, amelyet a nap beragyog.
– Szeretnék adományt adni a templomnak, és odamenni, ahol az elmúlt évben a fényt láttam – mondja az édesanya.
 
Anna, Fánuel leánya kíséretében mennek. A kitárt kapun keresztül kihallatszik a gyerekek kedves éneke.
– Három éven belül te is ott leszel, Liliomom – ígéri Anna Máriának, aki elbűvölve néz a templom belseje felé, és mosolyog az énekre.
– Úgy tűnik, mintha megértené – mondja Fánuel leánya. – Szép kisleány! Olyan lesz számomra, mintha az enyém lenne. Ígérem neked, anya! Ha korom megengedi, hogy ott legyek.
– Ott leszel, asszony – mondja Zakariás.
– Te fogod bevezetni őt a szent gyermekek közé. Én is ott leszek. Ott akarok lenni azon a napon, hogy megmondjam neki, imádkozzék értünk az első pillanattól kezdve… – és feleségére néz, aki megérti, és felsóhajt.

A szertartás véget ért, és Fánuel leánya visszavonul, miközben a többiek egymással beszélgetve kimennek a templomból. Hallom, amint Joakim mondja:
– Nemcsak két legjobb bárányomat, hanem mindegyiket odaadnám ezért az örömért és Isten dicséretére!

> Valtorta Mária látomásának folytatása: A tökéletes gyermek

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.