Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária: Mária élete – Tartalomjegyzék

< Előző rész: Anna imája meghallgatást nyer

– Az igazak mindig bölcsek, mert Isten barátaiként az Ő társaságában élnek, és Ő oktatja őket, Ő, a végtelen Bölcsesség. Nagyszüleim igazak voltak, és azért birtokolták a bölcsességet. Igazán elmondhatták, amit a Könyv mond, a Bölcsességet dicsérve, annak könyvében: "Őt szerettem és kerestem ifjúkorom óta. Azon voltam, hogy jegyesemmé tegyem…” (Bölcs.8,2)
 
Anna, Áron leánya volt az erős asszony, akiről ősünk beszél. (Péld 31,10-31) És Joakim, Dávid törzséből, nem annyira a szépséget és a gazdagságot kereste, hanem inkább az erényességet. Annában megvolt e nagyszerű tulajdonság. Benne, mint egy virágcsokorban minden jó tulajdonság egyesült egy csodálatos dologgá válva, amely az erény. Egy igazi erény, amely méltó volt arra, hogy Isten trónja előtt álljon.


 
Joakim tehát kétszer jegyezte el a bölcsességet, ,,jobban szeretve azt minden asszonynál”. Isten bölcsessége be volt zárva az igaz asszony szívébe. Anna, Áron leánya nem törekedett másra, csak arra, hogy egyesítse életét egy igaz emberével. Biztos volt abban, hogy az igaz élet a család öröme.
 
Anna már kezdett öregedni, mindinkább dicsőségére válva Joakimnak, megmaradva mindig ,,ifjúkori feleségének, örömének, kedves őzikéjének”. (PÈld 17,6) Kedveskedései mindig felelevenÌtették házasságuk első idejét. Kedvesen elbájolta szeretetével. Frissen tartotta, mint a harmat a virágot. Égett, mint a jól táplált tűz. Azért szomorúságukban, hogy nem volt gyermekük, vigasztalták egymást. És amikor eljött az órája, az örök Bölcsesség, miután kioktatta őket az életben, megvilágosította őket álmukban arról a dicsőségről, amelynek tőlük kell származnia, és aki a legszentebb Mária, az én Anyám volt. Ha alázatosságukban nem is gondoltak erre, szÌvük azonban megremegett a reménytől Isten ígéretének első megcsendülésére. Már a bizonyosság érződik Joakim szavaiból: ,,Remélj, remélj… Legyőzzük Istent hűséges szeretetünkkel.”
 
Egy gyermekről álmodoztak, és megkapták az Isten Anyjában. Úgy tűnik, mintha a Bölcsesség könyvének szavai róluk beszélnének: ,,Miatta halhatatlanságban lesz részem, és örök emlékezetet hagyok az utókorra.” (Bölcs 8,13) De ahhoz, hogy mindezt elérjék, olyan igazi erényre volt szükségük, amit semmi nem csorbít meg. A hit erényére. A szeretet erényére. A remény erényére. A tisztaság erényére. A házastársak tisztasága! Birtokolták ezt, mert nem kell szüzeknek lenniük ahhoz, hogy tiszták legyenek. Az angyalok őrködnek a tiszta nászágyak felett, Ès abból származnak a jó gyermekek, akik szüleik erényeit teszik meg életük zsinórmértékévé. De hol vannak most ezek? Manapság nem akarnak gyermekeket, és nem akarnak tiszták sem maradni. Azért mondom neked, hogy megszentségtelenÌtik a szeretetet és a nászágyat.

> Valtorta Mária látomásának folytatása: Anna anya lesz!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.