Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék

< Előző rész: Még rájuk tud mosolyogni

A szombat elmúltával az asszonyok kora hajnalban felveszik köpenyüket, és a balzsamokat tartalmazó zsákokkal útnak akarnak indulni. Mária is feláll, és köpenyét keresi. De mindnyájan körülveszik, és igyekeznek lebeszélni arról, hogy velük menjen. Nagy nehezen sikerül ez nekik. Az asszonyok elindulnak egy mécses fényénél. Utolsónak Magdolna megy ki, miután még egyszer megcsókolta Máriát, aki egyedül marad a szobában.
 
Miután Jézus megjelent Máriának, ő nem mondta el a többi asszonyoknak, sőt Péternek és Jánosnak sem. Jézus legközelebb Mária Magdolnának jelenik meg, ami után Mária Magdolna boldogan visszatér a házba, kinyitja Mária szobájának ajtaját, és bekiáltja: Feltámadt! Feltámadt! – Ès boldogan sír. Erre odafutnak az asszonyok, Péterrel és Jánossal. S mivel Péter csóválja a fejét, de az asszonyok erősítgetik:
– Igen! Azt mondták: "Miért keresitek az élőt a holtak között? Ő nincs itt. Feltámadt, amint megmondta még Galileában. Nem emlékeztek? Azt mondta: ,,Az Emberfiának a bűnösök kezébe kell adatnia, és megfeszítik. De a harmadik napon feltámad."

Péter fejét csóválva mondja:
– Túl sok dolog történt ezekben a napokban. Ezek megzavartak titeket.
Magdolna felemeli fejét Mária kebléről, és azt mondja:
– " Én láttam! Beszéltem vele! Azt mondta nekem, hogy felmegy az Atyához, és utána eljön. Milyen szép volt! – Ès sÌr, úgy, amint sose sÌrt, most, amikor többé nem kell gyötörnie magát amiatt, hogy minden oldalról kételyek veszik körül.
Alfeus felesége azt mondja Szalóménak:
– Menjünk vissza mi ketten. Lássuk, hogy mindnyájan részegek vagyunk-e!… …s elfutnak.
Nemsokára a két asszony visszatér:
– Igaz! Igaz! Láttuk Őt! Azt mondta nekünk Barnabás kertje mellett: ,,Béke veletek! Ne féljetek! Menjetek testvéreimhez, Ès mondjátok meg nekik, hogy feltámadtam, és néhány napon belül Galileába megyek. Ott együtt leszünk még.” Õgy mondta. Máriának igaza van. Meg kell mondani ezt azoknak, akik Betániában vannak, Józsefnek, Nikodémusnak, a hűségesebb tanítványoknak és a pásztoroknak. Menjetek, tegyétek meg! ‘, feltámadt!… Ès  mindnyájan boldogan sÌrnak.
– Ostobák vagytok, asszonyok! A fájdalom megzavarta agyatokat! A fény angyalnak tűnt előttetek. A szél hangnak. A nap Krisztusnak. …D nem bÌrállak titeket. Megértelek mindnyájatokat, de csak azt tudom elhinni, amit láttam: a sír nyitva áll és üres, az őrök elfutottak a begöngyölt holttesttel.
– De maguk az őrök is azt mondják, hogy feltámadt! A város olyan, mint valami hangyaboly, Ès a főpapok dühöngenek, mert az őrök beszéltek, és megrémülve elfutottak! Most azt akarják, hogy mást mondjanak, Ès lefizetik őket. De az emberek már tudják. …s ha ők nem hisznek a feltámadásban, mert nem akarnak hinni, sokan mások hisznek…
– Hm! Az asszonyok!… Péter vállát vonja, Ès el akar menni.

Akkor az Anya, aki még mindig szívére ölelve tartja a boldogságtól síró Magdolnát, felemeli átszellemült arcát, és röviden kijelenti:
–  Valóban feltámadt! Kezem között tartottam, és megcsókoltam sebeit.
– Utána Magdolna fölé hajolva mondja: – Igen, az öröm erősebb a fájdalomnál. De ez csak egy homokszem ahhoz hasonlítva, ami a te örök boldogságod óceánja lesz. Boldog vagy te, aki engedted, hogy lelked beszéljen értelmed helyett!
.
Őt hallva Péter többé nem meri tagadni… Ès odakiált a többieknek, mintha nem is ő késleltette volna őket eddig:
– De akkor, ha így van, tudatni kell a többiekkel! Hogy ha eljön, legalább itt találjon minket!
.
> Következő rész: Miért az asszonyoknak jelent meg először a feltámadt Jézus?

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.