Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék
<< előző rész: Mire jó a nő? És mit jelent a "társmegváltás"?

Jézus önkéntes száműzetésbe megy a szamariai Efraimba. A feltámadt Lázár, kocsiján odaviszi Máriát a galileai nőtanítványokkal együtt. Amikor Mária megérkezik, arca szomorú, sápadt és fáradt; már a Fájdalmas Anya arca. Azt mondja:
– Igen, most minden kevésbé fájdalmas, mert itt vagyok az Ő közelében… De a nap elhomályosult előttem, és eltűnt a békém, amikor megtudtam, hogy Fiam itt van… Megértettem… Ó! – és könnyek futnak le sápadt arcán.
  Mielőtt Jézus elbúcsúzik Lázártól, azt mondja neki:
– Anyám nagyon levert. Látod? Hívdd ide hozzá a nővéreidet! Én elmegyek Szichembe az összes apostollal és a nőtanítványokkal. Őt előreküldöm Betániába, míg én megállok Jerikóban egy kis időre

                                                         ***

Jézus, Anyjával, a nőtanítványokkal és az apostolokkal Jeruzsálem felé megy. Zebedeus fiai, Jakab és János anyjukkal együtt mennek. Amikor az apostolok megállnak kis pihenőre, és hogy egyenek, Jakab és János anyja Jézushoz megy, és leborul előtte.  Jézus megkérdezi tôle:
– Mit kívánsz, asszony? Beszélj!
– Adj nekem egy kegyelmet, mielôtt elmész, mint mondottad!.
– És mit?
– Parancsold meg, hogy ez a két fiam, akik mindent elhagytak, hogy téged kövessenek, a te jobbodon és balodon üljenek, dicsőséges országodban.
 
Jézus az asszonyra néz, majd utána a két apostolra, és azt mondja:
– Ti sugalltátok ezt a gondolatot anyátoknak, nagyon helytelenül értelmezve tegnap tett ígéretemet. A százannyit, amit azért kaptok, amit elhagytatok, nem egy földi országban fogjátok megkapni. Még ti is kapzsikká és ostobákká váltatok? De nem ti tehettek róla. Ez már a förtelmes sötétség szürkülete, amely közeledik, és Jeruzsálem szennyes levegője, amely megront és megvakít titeket… Mondom nektek, nem tudjátok, mit kértek! Ki tudjátok talán inni a kelyhet, amelyet én kiiszom?
– Ki tudjuk, Uram.
– Hogyan mondhatjátok ezt, amikor még fel sem fogtátok, milyen keserű lesz az én kelyhem? Nemcsak attól lesz keserű, amit tegnap szavakba foglaltam, hanem az én kelyhem a minden fájdalmak emberének a kelyhe. Oly gyötrelmek lesznek, amelyeket akkor sem tudnátok felfogni, ha körülírnám nektek… Mégis, jóllehet még két gyermek vagytok, akik nem ismeritek annak értékét, amit kértek, mégis két igaz és engem szerető lélek vagytok, és biztosan inni fogtok néhány cseppet az én kelyhemből. De nem rajtam áll, hogy jobb vagy baloldalamra ültesselek titeket. Ez azoké lesz, akik számára Atyám készítette.

>> következik: A hűséges asszonyok

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.