RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék
<< előző rész: A lányod Istené!

Egy ördögűzés után az apostolok arról beszélgetnek, hogy miért szállja meg az ördög az embereket. Jézus kijelenti, hogy háromféle út vezet a megszállottsághoz, az érzékiség, a kapzsiság és a kevélység. A három út közül az első sose hiányzik. Az ördögtől való megszabaduláshoz pedig mindig szükséges, hogy valaki meg akarjon szabadulni tőle. Az akaraton múlik minden.
 
Máté felteszi a kérdést:
– Mester, miért látjuk, hogy sok asszonyt megszáll az érzékiség ördöge?

– Azért, Máté, mert a nő nem azonos a férfivel kialakulásában és az eredeti bűn hatását illetőleg. A férfi többféle, többé-kevésbé jó célra vágyakozik. A nő csak egyre: a szeretetre. A férfi alkata más. A nőé érzékenyebb, mint a férfié, mert rendeltetése, hogy szüljön. Tudod, hogy minden tökéletesség növeli az érzékenységet. Akinek tökéletes a hallása, meghallja azt, amit más füle nem vesz észre, és öröme telik benne. Így van ez a szemmel, az ízléssel és a szaglással is. A nőnek kell Isten kedvességét képviselnie a földön, a szeretetnek kell lennie, meg kellett testesítenie ezt a tüzet, amely Azt mozgatja, Aki Van. E szeretet megnyilvánulásának, tanúbizonyságának kell lennie.
 
Azért Isten rendkívül érzékeny lélekkel ajándékozta meg a nőt, mert amikor egy napon anyává lesz, értenie kell ahhoz, képesnek kell lennie, arra, hogy megnyissa gyermekeinek szemét és szívét Isten szeretetére és a hozzá hasonlók szeretetére, úgy, amint a férfinek meg kell nyitnia gyermekeinek értelmét a megértésre és a cselekvésre. Gondolj Istennek önmaga részére adott parancsára: "Alkossunk segítőtársat Ádámnak!" Isten, aki maga a Jóság, csak jó társat volt képes alkotni Ádám számára. Aki jó, az szeret. Ádám társának azért képesnek kellett lennie a szeretetre, hogy boldoggá tegye Ádámot. Annyira képesnek kellett lennie a szeretetre, hogy Isten mása, munkatársa és helyettese lehessen a férfi szeretetében, aki az Ő gyermeke, úgy, hogy még azokban az órákban is, amikor az Istenség nem nyilvánul meg teremtménye számára szeretetteljes szavával, a férfi akkor se érezze magát boldogtalannak a szeretet hiánya miatt.
 
A Sátán tud erről a tökéletességről. A Sátán nagyon sok dolgot tud. Ő az, aki a kígyó ajkával beszél, vegyítve hazugságokat az igazsággal. Gyűlöli az igazságot, ő maga a Hazugság, s csak azért beszél – ezt jól jegyezzétek meg mindnyájan, akik éltek és élni fogtok – hogy félrevezessen az áltatással, és azt sugallja, hogy amit mond, az nem sötétség. hanem világosság. A Sátán ravasz, alattomos és kegyetlen. Behatol a tökéletességbe, megmarja, ott hagyja mérgét. A nő tökéletessége a szeretet, így eszközzé válik a Sátán számára arra, hogy egyszerre uralkodjék a nő és a férfi fölött, és elterjessze a rosszat…

– De akkor a mi anyáink?
– János, félted őket? Ne félj, nem minden nő válik a Sátán eszközévé. A nők mindig tökéletesek az érzelemben, és mindig végletekbe mennek a cselekvésben: vagy Isten angyalai akarnak lenni, vagy a Sátán ördögei akarnak lenni. A szent asszonyok, és a te édesanyád ezek közé tartoznak; Istenéi akarnak lenni és angyalok.
– Nem tűnik számodra igazságtalannak a nő megbüntetése, Mester? A férfi is vétkezett!
– És a jutalma? Isten megmondta, hogy a Nő által tér majd vissza a világba a Jó, és ő fogja legyőzni a Sátánt. Sose bíráljátok Isten cselekedeteit! Ez az első dolog, amit mondani akarok. Hanem gondoljatok arra, hogy amint a Nő által lépett be a Rossz, a Nő által lép be a világba a Jó is, és ez igazságos. A nő fog megsemmisíteni egy oldalt, melyet a Sátán írt. Egy Nő könnyei teszik majd meg ezt. És majd később, miközben a Sátán mindörökké kiáltozni fog, íme, a Nő éneke elnyomja majd ezeket a hangokat.
– Mikor?
– Igazán mondom nektek, az ő hangja már felszállt az égbe, ahol öröktől fogva énekli allelujáját.
– Mit fog tenni? Mi egyebet tesz majd?
– Megfordítja Éva hármas bűnét: Ő lesz a Tökéletes engedelmesség, a Tökéletes tisztaság, a Tökéletes alázatosság. Ezek képezik lénye alapját, s rajtuk áll királynőként és győzedelmesen…

>> következő rész: Mire jó a nő? És mit jelent a "társmegváltás"?

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

907 hozzászólás

 1. Piómikolaus8 adatlap-képe
  Piómikolaus8

  A sátán és a nő. Ez a címe a fenti beírásnak:Amit úgy értrelmeznek a sátán és a nő együtt egy célért dolgozik mintha egyek lennének.
  Tehát teólógiailag hibás már maga a címe és félrevezető.
  A bűneiben,gyarlóságaiban elesett nő,a nő aki vétkezett és az Úr irgalmáért esedezik,kérvén bűnei bocsánatát és egyben a kegyelmet is
  mint gyógyírt a lelkének megerősítésére,hogy ugyanazt a bűnt újra ne követhesse el.Tehát a címnek,egy címnek, már mutatnia kell az irányt az üdvtörténeti irányt,hogy ne legyen félrevezető.Mert ugye a sátán és a nőt megfordítom mert félrevezetésképpen direkt fordítva írták fel:eredetileg így szól a cím:A nő és a sátán!Tehát MAriann Légyszi
  kerüld a teológiai bakikat.Inkább iratkozz fel egy teológiai szemeszterre,vagy látogass teológiai előadásokat.De szívesen olvasom ez ilyen cikkeket is mint a kisgyerekek kezdő lépéseit az életben.
  Isten Álldja!

  Válasz
 2. Mariann

  Egy No legyen no es maradjon meg olyannak, mint ahogyan a Atya teremtette.
  Maradjon meg tisztanak, legyen tartasa, s ne fedje fel a noi szepseget, amivel a teremto megajandekozta.

  Amikor kovetjuk Jezus Urunk tanitasait, es igyekszunk a testi-lelki
  tisztasagunkat megorizni, ugy nem fogjuk kovetni a satant.
  Amikor pirositjuk az arcunkat, illatositjuk magunkat, felfedjuk a testunk
  szepsegeit, amivel az Ur megajandekozott Bennunket, innentol a satan kovetoi leszunk,
  s egyben elertuk azt, hogy Istent magunkra haragitsuk, s elfelejtve a
  bibliaban leirt tanitasokat.
  Mennyi, de mennyi not latni, hallani a mai vilagban, hogy szenvednek,
  mivel nem talaltak meg az igazi szeretet, s elhagyatottak, s hiaba a sok szepitkezes, szalon, fitt termek….stb.

  S ez mind azert kovetkezett el, mert a satan utjat jartak, s nem az igazi szeretett kerestek, hanem a testi szerelmet, sajnos nagyon sokan
  elfelejtve a csaladot, a gyermekeiket, s nem gondolva a szentirasban
  leirt figyelmeztetesekre.
  Egy no, mivel eletet ad, gyermekeket szul es tanit, igy ugy kellene viselkednunk, hogy elerjuk azt, hogy mi is Jezus tanitasai altal eljuk meg a mindennapokat, es vigyazzunk lelki tisztasagara, es a gyermekeinknek is ily modon peldat mutatva,
  hogy nem a testi, hanem a lelkitisztasag a legfontosabb, es az oszinte,
  onzetlen, tiszta szeretet, amiben boldogan lehet elni, es tiszteletben
  tartani, es kovetoje lenni a termeszet szepseget,
  mert nincs annal szebb, mint az eredeti szepseg.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.