Register
A password will be e-mailed to you.

Kaliforniában az amerikai püspökök üdvözlik a Legfelsőbb Bíróság döntését.
.
Az Egyesült Államok Püspöki Konferenciája nyilvánosan méltatta a kaliforniai Legfelsőbb Bíróság döntését, amellyel megerősítette a házasság definícióját, miszerint az egy férfi és egy nő egysége. A szavazásra bocsátott meghatározást az amerikai szavazók többsége támogatta.
.
Joseph Kurtz, Louisville érseke, a püspöki konferencia házasságvédelmi ad hoc bizottságának elnöke a főpásztorok elégedettségének adott hangot. A bíróság a döntés által tiszteletben tartotta a kaliforniai szavazók akaratát arra vonatkozóan, hogy megőrizzék a házasság örök definícióját, mint egy férfi és egy nő egysége. Így tiszteletben tartja a házas kapcsolat egyedülálló jellegét és a közjó érdekében tett szolgálatát azáltal, hogy elismeri a nemzés értékét és a gyermekek javát, valamint a férfi és a nő egymást kiegészítő szerepét. A házasság igaz és szép mivoltát előmozdítva növeli a személy lényegéből fakadó méltóságát – mutatnak rá az amerikai püspökök.

A főpásztorok ugyanakkor csalódásuknak és aggodalmuknak adtak hangot, hogy a bíróság nem alkalmazta a definíciót a 2008 májusa és november közötti időszakban létrejött közel 18 ezer homoszexuális kapcsolat jogi elismerésére. Nem szolgálják az igazságot a házasság jogi meghatározásának megváltoztatására – illetve a házasságnak színlelt életformák megteremtésére irányulnak,-  amelyeket gyakran az egyenlőség, a polgárjogok, a diszkrimináció-ellenesség leple alá bújtatnak. Az ilyen törekvések aláássák a házasság valós természetét és figyelmen kívül hagyják a házasság és a családi élet alapvető helyét a társadalomban.

Az államnak felelőssége a férfi és a nő közötti házasság védelme és előmozdítása, ahogy a személy lényegéből fakadó méltóságának elősegítése is, beleértve a homoszexuális személyekét. Ennek vannak különböző módjai, de a házasság feláldozása nem tartozik ezek közé – figyelmeztetnek az Egyesült Államok püspökei.

(A metropolita.hu erről a témáról hosszabb cikksorozatot készít elő, mely december hónapban lesz olvasható)

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.