RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Kaliforniában az amerikai püspökök üdvözlik a Legfelsőbb Bíróság döntését.
.
Az Egyesült Államok Püspöki Konferenciája nyilvánosan méltatta a kaliforniai Legfelsőbb Bíróság döntését, amellyel megerősítette a házasság definícióját, miszerint az egy férfi és egy nő egysége. A szavazásra bocsátott meghatározást az amerikai szavazók többsége támogatta.
.
Joseph Kurtz, Louisville érseke, a püspöki konferencia házasságvédelmi ad hoc bizottságának elnöke a főpásztorok elégedettségének adott hangot. A bíróság a döntés által tiszteletben tartotta a kaliforniai szavazók akaratát arra vonatkozóan, hogy megőrizzék a házasság örök definícióját, mint egy férfi és egy nő egysége. Így tiszteletben tartja a házas kapcsolat egyedülálló jellegét és a közjó érdekében tett szolgálatát azáltal, hogy elismeri a nemzés értékét és a gyermekek javát, valamint a férfi és a nő egymást kiegészítő szerepét. A házasság igaz és szép mivoltát előmozdítva növeli a személy lényegéből fakadó méltóságát – mutatnak rá az amerikai püspökök.

A főpásztorok ugyanakkor csalódásuknak és aggodalmuknak adtak hangot, hogy a bíróság nem alkalmazta a definíciót a 2008 májusa és november közötti időszakban létrejött közel 18 ezer homoszexuális kapcsolat jogi elismerésére. Nem szolgálják az igazságot a házasság jogi meghatározásának megváltoztatására – illetve a házasságnak színlelt életformák megteremtésére irányulnak,-  amelyeket gyakran az egyenlőség, a polgárjogok, a diszkrimináció-ellenesség leple alá bújtatnak. Az ilyen törekvések aláássák a házasság valós természetét és figyelmen kívül hagyják a házasság és a családi élet alapvető helyét a társadalomban.

Az államnak felelőssége a férfi és a nő közötti házasság védelme és előmozdítása, ahogy a személy lényegéből fakadó méltóságának elősegítése is, beleértve a homoszexuális személyekét. Ennek vannak különböző módjai, de a házasság feláldozása nem tartozik ezek közé – figyelmeztetnek az Egyesült Államok püspökei.

(A metropolita.hu erről a témáról hosszabb cikksorozatot készít elő, mely december hónapban lesz olvasható)

 


Kérjük, támogasd munkánkat, mert

> a metropolita.hu önfenntartó
> NEM engedélyez reklámokat
> semmilyen külső támogatásban NEM részesül
> és bevétel nélkül nem fenntartható semmilyen újság, amikért pedig fizetünk az újságos standon

Köszönjük, hogy gondolsz erre! :-)

Közvetlen utalás:
Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Paypal-on keresztül:

Ft
Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.