Register
A password will be e-mailed to you.

Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék
<< előző rész: Engedd, hogy kövesselek!

Útközben a nőtanítványok szép virágokra akadtak, s magokat gyűjtöttek ezekről, hogy otthon elültessék virágos kertjükben, és útjuk emlékéül szolgáljanak.
 
Szikamonban, míg Jézus és az apostolok bárkákkal elmentek valahová, az asszonyok nekiláttak a poros, átizzadt ruhák kimosásának, és utána kiteregették ezeket, hogy a tengerparton megszáradjanak a szélben és a napon. Az este közeledtével azonban összeszedték a még kissé nedves ruhákat, nehogy magukba szívják a tenger sós nedvességét. Erősen megrázták, majd minden irányban húzogatták, s végül ősszehajtogatták, hogy tulajdonosa minden ruhát szép rendben találjon.
 
— Máriának azonnal vigyük be a ruháit — mondja Alfeus felesége, és így fejezi be: — Nagy áldozatot vállalt tegnap és ma abban a levegőtlen, kis szobában.
 
Mária Magdolnának ugyanis csak egy rend ruhája volt, s azért elrejtőzve kellett maradnia, míg kimosott ruhája meg nem száradt.

Zsuzsanna megjegyzi:
  — Szerencsére sohasem panaszkodik. Nem is gondoltam, hogy ilyen jó.
  — És olyan alázatos, mondd ezt is, meg óvatos. Szegény lányom! Csakugyan gyötörte az ördög! Amióta Jézus megszabadította, újra olyan lett, amilyen bizonyára kislány korában volt — mondja Alfeus felesége.
 
Márta ezalatt a konyhában fáradozik az ételek készítésével, a Szűzanya pedig zöldséget tisztít egy kis réztálban, majd felteszi párolni, vacsorára.
 

— Tessék! Minden megszáradt, minden tiszta, és össze van hajtogatva. Már szükség is volt erre. Menj Máriához; és add át ruháit — mondja Zsuzsanna, átnyújtva Mártának a ruhát.
  A két nővér nem sokkal később együtt jön vissza.
  — Köszönöm mindkettőtöknek! A napokon át nem váltott ruha volt számomra a legkínosabb áldozat — mondja mosolyogva a magdalai Mária. — Most egészen frissnek érzem magamat.
  — Menj, ülj le odakinn, mert kellemes szellő lengedez. Szükséged is van rá a hosszú bezártság után — jegyzi meg Márta, aki magára vehette Zsuzsanna vagy Alfeus felesége egyik ruháját, míg az övé mosásban volt.
  — Most ez így történt. De a jövőben mi is elkészítjük kis tarisznyánkat, mint a többi asszony, és nem lesz ilyen kényelmetlenségünk — mondja Magdolna.
  — Hogyan? Követni szándékozol Őt, mint mi?
  — Természetesen. Hacsak Ő nem parancsolja nekem az ellenkezőjét. Most kimegyek a partra megnézni, jönnek-e már. Visszaérkeznek ma este?
  — Remélem, mondja a Szűzanya. — aggódom, mert Föníciába ment. De arra is gondolok, hogy az apostolokkal van, és arra is, hogy a föníciaiak talán jobbak, mint sokan mások. De szeretném, ha hazaérkezne, a várakozó emberek miatt is. Amikor a kútra mentem, egy anya megszólított, és megkérdezte: "A galileai Mesterrel vagy, azzal, akit Messiásnak hívnak? Akkor gyere, és nézd meg kisfiamat! Már egy év
óta kínozza a láz." Bementem egy kis házba. Szegény teremtés: olyan, mint egy hervadó kis virág! Megmondom Jézusnak.
  — Mások is vannak itt, akik gyógyulást kérnek. Inkább a gyógyulást, mint a tanítást — mondja Márta. — Az ember nehezen tud teljesen lelki lenni. Erősebbnek érzi a test és a saját szükséglete hangját — feleli a Szűzanya.
  — A csoda után azonban sokan újjászületnek a lelki életre.
  — Igen, Márta. És Fiam ezért is tesz annyi csodát. Jóságból az ember iránt, de azért is, hogy ezzel az eszközzel vonzza útjára, amelyre sokan nem lépnének rá.
  Hazaérkezik endori János — aki nem ment Jézussal — és vele sok tanítvány, s egyenesen azokba a házikókba mennek, ahol szállást kaptak. Szinte ezzel egyidejűleg jön vissza Magdolna, és ezt mondja:
  — Jönnek. Az az öt bárka, amely tegnap hajnalban indult el. Nagyon jól felismertem mindet.
  — Biztosan fáradtak és szomjasak. Megyek, hozok még vizet. A forrásvíz jó hűs — mondja Alfeus felesége, és elmegy a korsókkal.
  — Menjünk Jézus elé! Jöjjetek! — mondja a Szűzanya. — El is megy Magdolnával és endori Jánossal, mert Márta és Zsuzsanna a tűzhelyek mellett maradnak, kipirultan, és nagyon lefoglalva a vacsora készítésével..
  A nők sietni kezdenek, hogy a bárkákkal egyszerre érkezzenek a kikötőbe.
 
  — Isten áldjon meg, Fiam! — mondja Mária, köszöntve Jézust, aki a kis pallón jön lefelé.
  — Isten áldjon meg, Mama. Aggódtál? Nem volt Szidonban az, akit kerestünk. Egészen Tíruszig mentünk. És ott találtuk meg. Gyere, Hermaszteusz! Nézd, János, ez az ifjú oktatásban akar részesülni. Rád bízom.
  — Nem fogsz csalódni abban, ahogyan szavadra fogom oktatni. Köszönöm, Mester! Sokan vannak itt, akik rád várakoznak — válaszolja endori János.
  — Van itt egy szegény beteg fiúcska is, Fiam, és az anyja téged óhajt.
  — Máris megyek hozzá.
  — Tudom ki az, Mester. Odakísérlek. Gyere te is, Hermaszteusz! Kezdd el megismerni Urunk végtelen jóságát — mondja az Endori.
  Kiszállnak a többi bárkából is, és mindnyájan Jézus és Mária köré gyűlnek.
  — Menjetek haza! Azonnal megyek én is. Készüljetek addig a vacsorához, a várakozóknak pedig mondjátok meg, hogy az est beállta után beszélni fogok.
  — És ha vannak betegek is?
  — Őket gyógyítom meg legelőször. Még vacsora előtt, hogy boldogan térhessenek haza.

>> következő rész: Fel a fejjel, anya!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.