RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

A következőkben két olyan ember tanúságtételét ismerhetjük meg röviden, aki engedte, hogy Jézus Krisztus megmentse őt – akarta a szabadulást, a gyógyulást, ennek érdekében elfogadta a feléjük kinyújtott testvéri segítő kezet és egészen rábízta életét az Élet Urára… (A teljes szöveg a New Covenant 1978. októberi számában található „Ahol az Úr Lelke, ott a szabadság” – Két keresztény férfi tanúságtétele a homoszexualitással vívott győzelmes  küzdelméről”  címmel.)

„MINT A VILLÁM,  SÚJTOTT LE RÁM  A SZELÍD ÜZENET”
.
"Amikor a legtöbb korombeli fiú a lányokat fedezte fel, észrevettem, hogy engem különösen vonzanak a férfiak” – kezdi  az első tanúságtétel írója. A félelem, hogy kitudódik homoszexuális vonzódásom, végigkísérte középiskolás éveimet. Ezekben a sérülésekkel teli években lassan elveszítettem Istenbe vetett hitemet, összevesztem a szüleimmel, és megismerkedtem a kábítószerekkel… Mindehhez járult a szexuális vágyaimmal való küzdelem – így mire az egyetem miatt elköltöztem otthonról, már közel álltam az összeomláshoz…
.
<< A kép nem a tanúságtevőt ábrázolja, csupán illusztráció
.
A városban, ahol szinte senki nem ismert, könnyű volt homoszexuális kapcsolatokat létesíteni… Ami azelőtt évekig frusztráció forrása volt számomra, egyszercsak könnyűvé, természetessé, helyessé vált. Felfedeztem a homoszexuális szubkultúrát, melyben hamarosan otthon éreztem magamat. Berendezkedtem egy olyan életre, amely szabadnak tűnt a múlt bűntudatától és félelmeitől. De néhány év múlva, ahogy megtapasztaltam a homoszexuális életmód problémáit, már kissé lelohadt bennem a ’kivonulás’ kezdeti örömmámora, bár továbbra is szabadnak éreztem magam.

Egyik hétvégén meglátogatott néhány korábbi ismerősöt, akik időközben a karizmatikus megújulásban elkötelezett keresztények lettek. Az igazat megvallva, nem hagyott nyugton a rajtuk látható öröm és odaadó lelkesedés. Ismerőseim hívtak, hogy tartsak velük egy imaösszejövetelre – és én kénytelen-kelletlen belementem. Néhány dal és ima után az összejövetel vezetője kissé izgatottan felállt, és így szólt: „Az Úr közölte velem, hogy van valaki itt ma este, aki homoszexuális életet él. Azt akarja tudtodra adni, hogy szeret téged és megbocsát neked." (A karizmatikus megújulás imacsoportjaiban a Szentlélek ma is megadja egyeseknek a prófétai szó, ill. az ún. ismeret szava ajándékát. – a  szerk.)

Mint a villám, csapott le rám a szelíd üzenet. – Úgy éreztem, Isten szólt hozzám, és azt kéri tőlem, hogy hagyjak fel életmódommal.

Az összejövetel hátralévő részét az önmagammal vívott küzdelemben töltöttem (miért szorulok én megbocsátásra?) – míg végül közöltem barátaimmal, hogy nekem szólt az üzenet, és elhatározásomat is: „Meg akarom tenni, amit Isten mond”. Teljesen szakítottam régi környezetemmel, és egy másik városba költöztem, ahol csatlakoztam egy karizmatikus közösséghez. Itt megtaláltam azt a szerető pártfogást, amire szükségem volt, hogy hűséges maradjak elkötelezettségemhez.

Szexuális beállítottságomban semmi hirtelen, varázslatos változás nem következett be, de Isten rákényszerített, hogy válasszak: „a magam módján akarok-e élni, vagy az Ő akarata szerint. Ha visszatérek, azzal tudatosan elutasítom Őt.” – Jó ideig még keserűséggel töltött el, hogy Isten ezt tette, éppen velem. Majd egy évembe telt megtérésem után, míg eljutottam a felismerésig: Isten kimentett egy olyan életből, amely boldogtalanságba torkollt volna. Egyre szembetűnőbbé vált a homoszexuálisok életének sivársága…
Az Isten iránti engedelmesség nem jelentett visszatérést serdülőkori bűntudatos félelmeimhez. Keresztény testvéreim soha nem ítéltek el a múltam, vagy a továbbra is tapasztalt homoszexuális vágyaim miatt. Nem az történt, hogy valami önkényes törvény miatt elfojtottam a vágyaimat. Egyszerűen csak nem akartam ezt az életet.

Felismertem, hogy ez az élet nem tesz boldoggá, sőt el fog pusztítani. Így egyre inkább magam mögött hagytam a múltat, és egyre inkább el tudtam fogadni azt a szeretetet és örömet, amit Isten keresztény testvéreim között adott nekem.
Végül a házasságra is alkalmasnak éreztem magam, és beleszerettem abba a nőbe, aki most a feleségem. Közös életutunk azóta is a boldogság legállandóbb forrása számomra.

Ma sokan hangoztatják, hogy az a személy, akinek homoszexuális vágyai  vannak, nem lehet boldog aktív homoszexuális élet nélkül. Saját tapasztalatom alapján mondhatom, hogy ha Isten nem lenne, akkor ez igaz volna. De ha a mai életemet tekintem, csak hálát adhatok Istennek, mert ez egyáltalán nem igaz” – fejezi be vallomását az első tanúságtétel szerzője.

>> 2. tanúságtétel: "ÚJ TEREMTMÉNY VAGYOK KRISZTUSBAN"

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

4 hozzászólás

 1. Kiti

  Valamikor egy szerzetes azt mondta egy baratomnak hogy a homoszexualisok demoni hatas alatt vannak es a demon sarkalja oket hogy azonos nemuhoz kapcsolodjanak.

  Válasz
 2. Gergő

  Kedves SarkCsillag!
  Amit Te állítasz, az a liberális felfogás. Mi, keresztények nem azt az álláspontot képviseljük. Gondolkozz el: melyik az igaz állítás? A liberálisoké vagy az egyházé?

  A homoszexualitás nem genetikai rendellenesség, mint a down-kór, így létezik (mint láthatod) megtérés belőle. És ha még ez lehetetlen is volna nekünk, Istennek min

  Válasz
 3. adatlap-képe
  SarkCsillag

  Sziasztok!

  Az egyik cikkben a Metrolpolitan olvastam “egy meleg megtert”. Kb igy volt a ciime. Ugy gondolom, hogy azzal a cikkel nem segitetettek senkinek, hanem csak osszezavaritottatok a jou nepet. A metropolita egy eleg hires portal, ezert felelosegteljesebben kell atnezni, hogy mik azok a cikkek amiket megjelenitenek.
  A homoszexualitas BUNkent kezeli az Egyhaz, de en nagyon attol tartok, hogy mindenki ossze teveszti a szezont a fazonnal.

  En most azokrol a melegekrol beszelek, akik igy szulettek. Nem lehet meggyogyulni a Down Kortol, mert igy szuletett valaki. A autizmus is egy betegseg, abbot terunk meg, ugy mint a homoszexualitabol. Aki alitja, hogy megtert ebbol, az Hazugsagban el, es ugy mind tudjuk, hogy ki a Hazugsag Atyja… NEM?

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.